Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Луфт в предните колела

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Луфт в предните колела

Така имам лек луфт на предните колела, нещо като от лагер. С ръчни хъбове съм. Какво трябва да се направи да се притегне лагера? Също така имам и луфт на волана. Обира ли се това от някъде?
    Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
    Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

До: Луфт в предните колела

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
    Така имам лек луфт на предните колела, нещо като от лагер. С ръчни хъбове съм. Какво трябва да се направи да се притегне лагера? Също така имам и луфт на волана. Обира ли се това от някъде?
    Сигурен ли си, че луфта е в лагерите (- хващаш горе и долу гумата и клатиш), защото може и да е от луфта на волана за който казваш. Ако луфта е "страничен" т.е. не е в лагерите най-вероятно трябва да си оправиш паразитния хебел - той е слабото място в управлението.
    Ако луфа на колелата и луфта на волана са отделни сваляш хъбовете сваляш "контрата" на лагера (една голяма надупчена шайба) и притягаш, като оставиш съвсем лек луфт.
    Луфта на волана се регулира от сектора, но по-добре ако незнаеш какво точно правиш отиди в сервиз - това все кап е управление и шега не бива!
    Успех!
    Don't hunt IF you can't kill
    първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Първоначално публикуван от hammer Преглед на мнение
      Сигурен ли си, че луфта е в лагерите (- хващаш горе и долу гумата и клатиш), защото може и да е от луфта на волана за който казваш. Ако луфта е "страничен" т.е. не е в лагерите най-вероятно трябва да си оправиш паразитния хебел - той е слабото място в управлението.
      Ако луфа на колелата и луфта на волана са отделни сваляш хъбовете сваляш "контрата" на лагера (една голяма надупчена шайба) и притягаш, като оставиш съвсем лек луфт.
      Луфта на волана се регулира от сектора, но по-добре ако незнаеш какво точно правиш отиди в сервиз - това все кап е управление и шега не бива!
      Успех!
      Благодаря много,` но как се оправя този паразитен хебел?

Коментар

Първо се проверява с щанга дали има луфт нагоре-надолу, ако има се разглобява и се сменяват двете пластмасови втулки. Могат и да се направят на струг от бронз, а също да се сложи гресьорка - така става вечен. Аз например направих така

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
          Първо се проверява с щанга дали има луфт нагоре-надолу, ако има се разглобява и се сменяват двете пластмасови втулки. Могат и да се направят на струг от бронз, а също да се сложи гресьорка - така става вечен. Аз например направих така

Това е професионализъм. Тенкс..

А при свалянето на хъбовете има ли някъква специфика?

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
            А при свалянето на хъбовете има ли някъква специфика?
            Нищо особено, отвиваш 6-те болтчета М6 и сваляш хъба.

Коментар

Така проверих хебела и се оказа, че мърда. В магазина ми казаха, че не се продават втулки, а цялото хебелче с щтангичката отгоре за 80лв. Не можел да се разглобява хебела. Очаквам оборване от Ваша страна.

Прочетох подобна тема във форума и ми стана ясно.
              Последно редактирано от Дочев; 16-07-09, 12:43.

Коментар

От: Луфт в предните колела

Колеги, понеже се ооказа , че и аз съм за хебел / оста мърда сериозно, пък и шарнирчето на щангата е разбито/ ще ме посъветвате ли от къде и каква марка да търся ?
                2015 KTM EXC 450 six days Argentina
                Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Първоначално публикуван от Vladislav Kostevski Преглед на мнение
                  Колеги, понеже се ооказа , че и аз съм за хебел / оста мърда сериозно, пък и шарнирчето на щангата е разбито/ ще ме посъветвате ли от къде и каква марка да търся ?
                  555 !!!, а от къде е все едно.
                  Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

От: До: Луфт в предните колела

Първоначално публикуван от Borizanov Преглед на мнение
                    ...притягаш, като оставиш съвсем лек луфт.
                    Сигурен ли си в това? Имам в предвид оставянето на съвсем малък луфт? Пише ли го някъде, или говориш наизуст? Щото и за тераното ми разтягаха такива локуми, а в сервизното пише че луфта трябва да е нула.

Първоначално публикуван от Sariones Преглед на мнение
                    555 !!!, а от къде е все едно.
                    Фраш е с ментета. А не съм сигурен дали и оригинала вече е читав. Шарнирите им за терано си имаха луфт още на излизане от сервиза. След едно море вече беше отчайваща работа.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ами аз карам 3-та година на ментето с менте (запасих се с оригинални), ама за сега не съм разбил нищо, а чакам смяна.
                      А натягането го правя със зегер клещи. Колкото мога да стегна с тях толкова е достатъчно. Технологията е пробвана и на друго возило. При натягането завърташ гумата и удряш по нея. След като си затегнал завърташ гумата леко и трябва да спре след 7-8 оборота. Това на практика, ама трябва "усет".
                      Последно редактирано от Стоян Боюков-Sariones; 28-07-11, 22:24.

Коментар

Първоначално публикуван от Sariones Преглед на мнение
                        Ами аз карам 3-та година на ментето с менте (запасих се с оригинални), ама за сега не съм разбил нищо, а чакам смяна.
                        При мен случката се случи миналата година. И на мен от 100 места ми ги хвалеха, и дори от магазина, от който ги купих ме убеждаваха че няма смисъл от оригинални, при положение че ако си бях поръчал оригинални, печалбата им щеше да е по-голяма.

Ама нъц! Около 2000км, и бяха по-зле от предишните, тайвански беименни, купени от Milneroffroad.

Та, преди 3 години може и друго да е било. Имаха си и лепенка, и външен вид, и всичко. И пак - греда!
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Е знам ли аз, ама факта е факт. А наистина съм се подготвил (това съвсем по друга причина, ама не ми се говори даже).

Коментар

От: До: Луфт в предните колела

Първоначално публикуван от Borizanov Преглед на мнение
                            ... като оставиш съвсем лек луфт.
                            Извинявам се за спама, но преди години когато си шлайфах дисковете ми се наложи да потърся моментите за затягане на предните лагери, защото приказките на отбора "разбирачи-зяпачи" - "Стягай до откат и четвърт назад" ми се сториха твърде непрофесионални. Спомените ми са, че първо се стягаше на 350Нм, после се отпуска до нула и отново се стяга на ... 20Нм.
                            PAJERO I, 2.5 TDI, 90г., къса база, "палатка"
                            Mercedes-Benz E250 Diesel, 95г., комби, автоматик

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X