Така имам лек луфт на предните колела, нещо като от лагер. С ръчни хъбове съм. Какво трябва да се направи да се притегне лагера? Също така имам и луфт на волана. Обира ли се това от някъде?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Луфт в предните колела
Свий
X
-
До: Луфт в предните колела
Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнениеТака имам лек луфт на предните колела, нещо като от лагер. С ръчни хъбове съм. Какво трябва да се направи да се притегне лагера? Също така имам и луфт на волана. Обира ли се това от някъде?
Ако луфа на колелата и луфта на волана са отделни сваляш хъбовете сваляш "контрата" на лагера (една голяма надупчена шайба) и притягаш, като оставиш съвсем лек луфт.
Луфта на волана се регулира от сектора, но по-добре ако незнаеш какво точно правиш отиди в сервиз - това все кап е управление и шега не бива!
Успех!Don't hunt IF you can't kill
първо 0883 после 333 накрая 448
LZ1BGD
-
Първоначално публикуван от hammer Преглед на мнениеСигурен ли си, че луфта е в лагерите (- хващаш горе и долу гумата и клатиш), защото може и да е от луфта на волана за който казваш. Ако луфта е "страничен" т.е. не е в лагерите най-вероятно трябва да си оправиш паразитния хебел - той е слабото място в управлението.
Ако луфа на колелата и луфта на волана са отделни сваляш хъбовете сваляш "контрата" на лагера (една голяма надупчена шайба) и притягаш, като оставиш съвсем лек луфт.
Луфта на волана се регулира от сектора, но по-добре ако незнаеш какво точно правиш отиди в сервиз - това все кап е управление и шега не бива!
Успех!Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR
Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнениеПърво се проверява с щанга дали има луфт нагоре-надолу, ако има се разглобява и се сменяват двете пластмасови втулки. Могат и да се направят на струг от бронз, а също да се сложи гресьорка - така става вечен. Аз например направих така
Това е професионализъм. Тенкс..
А при свалянето на хъбовете има ли някъква специфика?Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнениеА при свалянето на хъбовете има ли някъква специфика?
Коментар
-
Така проверих хебела и се оказа, че мърда. В магазина ми казаха, че не се продават втулки, а цялото хебелче с щтангичката отгоре за 80лв. Не можел да се разглобява хебела. Очаквам оборване от Ваша страна.
Прочетох подобна тема във форума и ми стана ясно.Последно редактирано от Дочев; 16-07-09, 12:43.Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
Коментар
-
От: Луфт в предните колела
Първоначално публикуван от Vladislav Kostevski Преглед на мнениеКолеги, понеже се ооказа , че и аз съм за хебел / оста мърда сериозно, пък и шарнирчето на щангата е разбито/ ще ме посъветвате ли от къде и каква марка да търся ?Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....
тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...
Коментар
-
От: До: Луфт в предните колела
Първоначално публикуван от Borizanov Преглед на мнение...притягаш, като оставиш съвсем лек луфт.
Първоначално публикуван от Sariones Преглед на мнение555 !!!, а от къде е все едно.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Ами аз карам 3-та година на ментето с менте (запасих се с оригинални), ама за сега не съм разбил нищо, а чакам смяна.
А натягането го правя със зегер клещи. Колкото мога да стегна с тях толкова е достатъчно. Технологията е пробвана и на друго возило. При натягането завърташ гумата и удряш по нея. След като си затегнал завърташ гумата леко и трябва да спре след 7-8 оборота. Това на практика, ама трябва "усет".Последно редактирано от Стоян Боюков-Sariones; 28-07-11, 22:24.Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....
тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...
Коментар
-
Първоначално публикуван от Sariones Преглед на мнениеАми аз карам 3-та година на ментето с менте (запасих се с оригинални), ама за сега не съм разбил нищо, а чакам смяна.
Ама нъц! Около 2000км, и бяха по-зле от предишните, тайвански беименни, купени от Milneroffroad.
Та, преди 3 години може и друго да е било. Имаха си и лепенка, и външен вид, и всичко. И пак - греда!Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
От: До: Луфт в предните колела
Първоначално публикуван от Borizanov Преглед на мнение... като оставиш съвсем лек луфт.350Нм, после се отпуска до нула и отново се стяга на ... 20Нм.
PAJERO I, 2.5 TDI, 90г., къса база, "палатка"
Mercedes-Benz E250 Diesel, 95г., комби, автоматик
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар