Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Боди на праговете? Има ли смисъл?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Боди на праговете? Има ли смисъл?

Праговете на паджерото ми са позагнили малко и мисля да се изшкурат едно хубаво и след това с някакъво боди да се минат. Джипката е бяла и предполагам, че ще и тичка, пък и няма да се харча са боядисване. Според вас има ли смисъл и по добре ли ще е? Виждал съм такива с някакви власинки които предполагам предпазват от влага и дране от камачете. При положение, че го ползвам и за офф-роуд мисля, че е добре да се направи така. Споделете какво мислите вие по въпроса и какво точно боди да си взема. Също така ме интересува и как се нанася в/у колата? На спрей ли е или със някакъв спецялен пистолет? Също така ме интересува дали има и такива които са с гумирано съдържание. Бях чул нещо такова а това звучи дори и по - добре.
    GSM: 0898 554713
    Уебсайт: BULEXTREME.com

До: Боди на праговете? Има ли смисъл?

Трябва да прецениш колко са загнили Защото може като започнеш да шкуриш да зейнат дупки и...

Коментар

Първоначално публикуван от empty Преглед на мнение
      Праговете на паджерото ми са позагнили малко и мисля да се изшкурат едно хубаво и след това с някакъво боди да се минат. Джипката е бяла и предполагам, че ще и тичка, пък и няма да се харча са боядисване. Според вас има ли смисъл и по добре ли ще е? Виждал съм такива с някакви власинки които предполагам предпазват от влага и дране от камачете. При положение, че го ползвам и за офф-роуд мисля, че е добре да се направи така. Споделете какво мислите вие по въпроса и какво точно боди да си взема. Също така ме интересува и как се нанася в/у колата? На спрей ли е или със някакъв спецялен пистолет? Също така ме интересува дали има и такива които са с гумирано съдържание. Бях чул нещо такова а това звучи дори и по - добре.
      Преди време си го бърках от фини гумени стружки и авто боя. Много гума и по-малко боя, колкото да е течно. Поне три сезона без проблем. нанася се с четка след сваляне на ръждата и грундиране.

Коментар

Здравей,колега!

Трябва първо хубаво да изшкуриш праговете до чист метал и ако тогава не излязат дупки,значи няма гнило и можеш да ги напръскаш с "BODY".Ако обаче са изгнили е по-добре да ги изкърпиш или най-добре да се сменят целите.
        Относно вида "BODY" ти препоръчвам сивото на цвят(на каучукова основа),според мен е най-добро за праговете, защото е достатъчно еластично за да отблъсква камъчетата при движение и лесно се боядисва,докато черното е на асфалтова основа и е лесно-разтворимо от всякакъв вид разредители,тоест когато се боядисва се разтваря и променя цвета на боята.Има и бяло ,става и то,но е по-меко и според мен е най-удачно да се маже по вътрешно обработени повърхности(заварки,наставки и др.) с четка,става като заводско и не се напуква защото е много еластично.
        И трите вида ги има и в кутии( за мазане с четка) и във флакони на които се завива специален пистолет какъвто има всеки автобояджия.Има и такива във формата на спрей , но те не стават за прагове защото спрея се нанася в много тънък слой.

Надявям се да съм бил полезен!Поздрави!

Коментар

1. Не бих използвал точно марка Боди.
          2. Ако няма да ги боядисваш по-добре да използваш материал, който е за подкалници. След удар се разлива и запълва дупката и няма да корозира м/у покритието и прага.

Коментар

Благодаря за добрите отговори. Мисля, че се ориентирах вече. Ще ида при моя тенекиджия и ще видим как точно да го направим.
            GSM: 0898 554713
            Уебсайт: BULEXTREME.com

Коментар

Може и да ми се дотъркаляш да си поклюкаме за ръжди, бои и ремонти
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Вече си има гумено BODY. От битумното няма смисъл.

Ама, има такъв момент, че ако тръгне ръжда, тя си работи под BODY-то на воля, без да я видиш, и на закрито - демек още по-бързо. В тоя смисъл, трябва да си сигурен, обработвайки прага преди BODY-то, че е обработен така че да не може да тръгне ръжда под BODY-то. А това е трудна и деликатна работа. Мислех да си мажа шасито на ферозата с такова, ама май ще си остане само на боя, поради тая причина.

Виж, ако сменяш праговете с нови, без грам ръжда по тях, определено порцедурата си струва и би свършила работа. Само че и тук има една малка подробност - повечето ламарини гният отвътре навън. Тоест обработката отвътре е по-важна. Там парафинообразните препарати вършат по-добрата работа, защото гонят влагата, която неминуемо влиза, рано или късно.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X