Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Паджеро 2.5ТДИ 2002г.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Проблем с Паджеро 2.5ТДИ 2002г.

    Здравейте колеги.Имам следния проблем с моето Паджеро- при движение с нормална скорост (80-90км/ч) на 4-та или 5-та предавка след подаване на газ колата придърпва за около 2 секунди, същото се получава и след отпускане на педала на газта и при движение с подаване на малко газ.Голям кошмар е движението в колона, заради честото натискане и отпускане на педала на газта и движението с малко газ - колата придърпва непрекъснато.Държи се добре само с повече газ или без газ, но това значи да няма никой на пътя.Колата е двигател 4Д56 , но с електронната помпа и ел. газ, 115к.с. и се съмнявам , че проблема е някъде там, но не съм сигурен, а не знам и как да ги проверя. Някакви идеи или човек към когото да се обърна за помощ. Благодаря.

  • #2
    До: Проблем с Паджеро 2.5ТДИ 2002г.

    Добре дошъл.
    Не е зле да напишеш откъде си, за да те насочи някой към местен майстор

    Коментар


    • #3
      До: Проблем с Паджеро 2.5ТДИ 2002г.

      От Разлог съм, но не ми е проблем да отскачам и до София или Пловдив.

      Коментар


      • #4
        До: Проблем с Паджеро 2.5ТДИ 2002г.

        Привет колега.какво стана с проблема,оправи ли го.Пиши ако имаш време.
        Поздрави

        Коментар


        • #5
          До: Проблем с Паджеро 2.5ТДИ 2002г.

          Здравейте.Днес се прибрах от морето и затова пиша чак сега.Проблема си стои и се получава при продължително каране.Преди 4 седмици смених масло и всички филтри плюс добавка за миене на двигателя преди смяна( в маслото), плюс добавка за почистване на горивната система и дюзите (в горивото) и като , че ли проблема изчезна, но карахме колата само градско.Преди две седмици се наложи да отида до София и след около 100км извънградско проблема се появи отново.И днес попътя от морето карането в колона се оказа кошмар.Точно в интервала 1800-2200 об/мин независимо на коя предавка си 3,4 или 5 се получава доста сериозно придърпване при подаване на по-малко газ или отпускане на газта.С пълна газ такъв проблем няма , но не мога да карам само с газ до дупка.Нямам никаква идея къде е проблема, а и от Митсубиши Благоевград много любезно ми обясниха, че само ще си загубим времето и парите ако се захванат с проблема ( за което им благодаря, защото можеше само да плащам разни диагностики без да оправим колата).Точно това ме спира и да отида в някой от фирмените сервизи в София-да ми останат само пътните разходи и диагностики.Търся човек,който знае какво прави и на когото да платя за свършена работа.Ако имате някаква идея кои мойе да помогне ще съм Ви много благодарен.

          Коментар


          • #6
            До: Проблем с Паджеро 2.5ТДИ 2002г.

            Щом е с електронната помпа, значи трябва да е с некакъв потенциометър на педала на газта - да не би да е прецакан нещо? Забележи това придърпване дали се появява при едно и също положение на педала на газта.
            А прави ли диагностика, на компютър може и да покаже нещо...
            Don't hunt IF you can't kill
            първо 0883 после 333 накрая 448

            LZ1BGD

            Коментар


            • #7
              До: Проблем с Паджеро 2.5ТДИ 2002г.

              Диагностика не съм правил, но го прави в интервал 1800-2200 об/мин на двигателя, което при различна предавка е различно положение на педала на газта,което ме навежда на мисълта, че не е проблем на потенциометър. А още по-интересно е че не го прави градско, а само след около 100-на километра пробег извънградско.Говорих с едно момче от сервиз за диагностика, но каза, че не може да го хване на компютъра, още повече, че се проявява само в движение.Не знам в Ратола или Б-стар дали няма да ми останат само таксите за диагностика и толкова.Просто ми трябва добър майстор,който познава добре марката и има желание да се занимае с проблема.Иначе има и друг момент, че колата е дълга база ( много тежка около 2200кг), а двигателя е слаб за това тегло 2.5 ТДИ (116к.с.), но едва ли от М-ши не са го взели в предвид, защото имам и Л200 с по-слаб мотор 2.5 ТДИ (99к.с.) и 2100кг, но при него няма такъв проблем.Мотора е същият 4Д56 но без електрониката и без турбина с променлива геометрия.Не мога да си помогна сам.

              Коментар

              Активност за темата

              Свий

              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

              Зареждам...
              X