Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Датчик за температурата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Датчик за температурата

В момента моето паджеро е в сервиз и майсторите ми казаха, че трябва да се смени датчика, който показва за температурата на двигателя на таблото и в същото време подава сигнал на релето кога да изключи подгревните свещи. Датчика бил на 2 крачета. Питах в ратола и те ми казаха, че за мойта рама такъв датчик не излизал. Имало го за по новите паджера, но не гарантирали, че ще сработи с моето. Също така казаха и че го нямали наличен. От къде мога да го закупя? Пълна информация за моето паджеро има в подписа ми. Номер на рама: JMB0NV240SP001767
    GSM: 0898 554713
    Уебсайт: BULEXTREME.com

До: Датчик за температурата

empty,пак бързаш..и първо право у Ротола))
    датчика не е на две крачета,и има два извода...според мене има разлика,ако толкова ти е тупнал тупана и няма в Ротола има в рубин-80 лева,ако се поразтърсиш при тарамбуките 35 лева...
    100% ли е сигурация за датчика,или пак нещо не съм разбрал,при кои майстори тоя път сме се хвърлили

Коментар

Оригиналният номер на датчика е MD050214

Коментар

vasss, тоя път трябва да е от това. Много неща говорят да е този датчик а и майстора ми го обясни доста убедително. Принципно като си гледам температурата на водата ми показва, че джипката почти не е загряла, а преди показваше нормално. Също така майстора ми обясни, че този датчик казва на релето че двигателя е студен и затова подгревните свещи още си греят и релето не ги гаси. Аз не разбирам много много, но това ми звучеше доста достоверно. Мисля утре да проверя в ЕМ комплект и ако го имат направо да ми го и сменят.

Паджеровод, благодаря много за номера! Така ще ми е най - лесно да намеря правилния датчик.

Коментар

Прав е майсторът ти.
          Чудно как така "не излиза номерът" в сервизи, където имат каталози като тухли четворки, може би защото не си им клиент?
          Паджерото ти е '94-та

Коментар

Мойто Паджеро ги гасеше 45сек. след стартиране. Не знам от термо-дарчик ли взимаше сигнал или измерваше време? Що не звъннеш на Владо да го види?

Коментар

Ми нали Люси ми каза, че има проблем. А и този датчик наистина нещо не е наред защото ми показва по - ниска температура от нормалната. На таблото при загрял джип ми показва че едва минава минимума.

Коментар

датчика управлява релето,часовник нема Андро)
                първо аз му се вторачих на датчика на emptyto,но не претендирам за 100% достоверност,не съм майстор а патил...
                а на empty пу казах да не бърза,ще се разберем,ще отидем при Люси,ще смени моя датчик на неговия и ще се види със сигурация,ама той е припрян малко,пък и табиатлия-първо се сетил на Ротола да се обади,как не му е дошло на ум за Балканстар
                колега,чака повече от месец,изчакай малко да направим и това упражнение-за 5 минути работа,да не се набутваш напразно,че ми е жал за тебе

Коментар

Въпроса е, че лятото няма да имам никакво време за нищо и искам да го стегна сега, защото наистина ще ми трябва за лятото. Освен това Люси е зает човек и не искам да го занимавам с моите глупости. Другото което е, че работното ми време е много зле за такива операций, защото работя до 5 и то в люлин. Докато стигна до Люси става 6 със тези задръствания. Просто ситуацията е скапана. Иначе майстора го замери и каза, че този датчик не показва нормални стойности. Не разбирам много много то ел. техника и затова не знам какво значеха стойностите които ми каза, но ще го сменя ако е под 50 лв и ще видя какво ще стане. Иначе на вас vasss и Андро не мога да се отблагодаря за помоща и добрите съвети, а пък Паджеровод трябва целия Мицубиши раздел да му купува бира целогодишно

Коментар

Първоначално публикуван от vasss Преглед на мнение
                    датчика управлява релето,часовник нема Андро)...
                    Васка, часовник може и да няма, ама някое реленце за време има.
                    Ако е блокирало затворено и ето ти непрекъснато подаване.

Коментар

Купих си датчик от арабите за 35 лв. вчера и вече ми показва реалната температура на таблото. Също така забелязах че дори изключени подгревните свещи от релето със стария датчик лампичката за подгряване светкаше дори и на топъл двигател, а вече не свети. Днес ще закача свещите на релето и ще се заслушам дали ще щракне да ги изключи.

Коментар

Такааа... вече и новия датчик не работи Май затова хората са казали, че оригиналното си е оригинално! Тоя датчик струваше 35 лв. и работи около 1 седмица Май е по - добре да дам 75 лв. и да си купя оригинал!

Коментар

На мен ми бяха казали в 2 магазина, че тоя датчик може да го има само оригинален и става с поръчка от Япония. Цената беше около 45 лв, но се чака около 2 месеца и кусур заради кризата и непътуващите кораби. Мойто го направих с датчик от някакъв Нисан, с едно краче е и релето пак изключва на някакви секунди, и стрелката на таблото стои където си стоеше и с оригиналния.

Коментар

Имаш ли идея от какъв нисан е датчика?

Първоначално публикуван от Hitreca Преглед на мнение
                            На мен ми бяха казали в 2 магазина, че тоя датчик може да го има само оригинален и става с поръчка от Япония. Цената беше около 45 лв, но се чака около 2 месеца и кусур заради кризата и непътуващите кораби. Мойто го направих с датчик от някакъв Нисан, с едно краче е и релето пак изключва на някакви секунди, и стрелката на таблото стои където си стоеше и с оригиналния.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X