Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Няколко въпроса за Outlander 2008

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Няколко въпроса за Outlander 2008

Здравейте на всички и ме извинете, че пиша на латиница, но имам проблем с кирилицата на компа. И така, купих си Пежо 4007, което си е 100 процента Мицубиши Аутлендър, но проходимостта му в сняг и кал е слаба. Обясниха ми, че ми е нужен блокаж на заден диференциал. Някой може ли да ми каже кой може и дали е възможно да ми направи задния диференциал блокиращ. Предварително ви благодаря!
    Последно редактирано от cveti; 07-05-09, 15:33. Причина: Моля, пищете на кирилица! Писането с главни букви се смята за крещене.

До: Блокаж на заден диференциал на Outlander 2008

Казали са ти пълни глупости.
    Това е комби с не лошо 4х4 и единственото разумно нещо, което можеш да промениш е по- добри гуми.
    Оттам нататък, ако искаш повече - трябва да смениш колата, защото тя не е проектирана за такива работи.
    Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от dani_4007 Преглед на мнение
      ...
      И така, купих си Пежо 4007, което си е 100 процента Мицубиши Аутлендър, но проходимостта му в сняг и кал е слаба...
      Е не се ли блокира заден-преден мост 50/50? И нали има някакви електро-управляеми дифове, тракшъни, асистенти и незнам кви си върховни системи? Пич, я верно ходи ги питай тия дето ги продават, що така на рекламите ходи накрай света, а в деиствителност не може да отлепи! Незнам и какви гуми можеш да качиш за неутъпкан сняг и кал.

Коментар

Абе на колегата му е говорил някой разбирач от тези, които викат че отпред на колелата има по един блокаж на всяко . ЧувАли за блУкажи и раздават съвети.
        А за гумите - сещам се за поне три такива коли, които са излязли от магазина с "всезонни" и зимата си се карат така.
        Зима иде

Коментар

Задни пружини за Outlander 2008

Здравейте, имам проблем с височината на задницата на пежо 4007 което си е митсубиси,ниакои може ли да ми каже от каде мога да взема по високи прузини и дали от Падзеро стават

Коментар

Действително има блокаж на средния диференциал 50-50, но се получава така че в сняг или кал на задния мост върти едната гума, а другата стои така е и с предния мост и дефакто само с две движещи колела колата няма добра проходимост. Може ли да се сложи блокаж на задния диференциал?
            Последно редактирано от cveti; 08-05-09, 21:47. Причина: правопис

Коментар

Пич, смени си колата. На Паджеро, примерно. И си оправи правописа.
              Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
              Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

А с какви гуми е колата? Да не е с някои всесезонни?

Коментар

На този тип автомобил няма смисъл да правиш нещата, които си изброил.

Като гледам ценовата листа на Пежо българия и трите нива на обурудване имат ASR - това е системата, която трябва да предотвратява превъртнаето на колелата. Нека дам пример:
                  Разглеждаме само единя мост. Когато едното колело пробуксува т.е. се завърти по-бързо от другото, системата разбира това посредством датчици. Подава се сигнал и се прилага спирачно усилие на това колело, за да може да се намали скоростта му. Намалявайки скоростта му повече въртящ момен отива на другото колело. Повече въртящ момент отива на другото колело, тъй като това е свойство на диференциала - той подава въртящ момент към колелото с по-малко сцепление.

Така както ти го обясняваш звучи сякаш има нещо гнило в тази система.
                  Георги Гатев

Коментар

Пуснал си и друга тема за пружини. На тия въпроси едва ли някой от колегите ще може да ти отговори със сигурност. Този форум е за високо-проходими машини, а това Пежо със сигурност не е такава машина. Поради това не е популярен и дори някой от колегите да притежава такъв автомобил, не го кара офроуд и не си задава такива въпроси. Аз лично се съмнявам да има възможност за лифт и блокажи, но щом толкова си се запалил провери при официалния сервиз.

Първоначално публикуван от Георги-trimata Преглед на мнение
                    ...

Така както ти го обясняваш звучи сякаш има нещо гнило в тази система.
                    Има гнило, щото тракшъна души мотора.

Коментар

До: Задни пружини за Outlander 2008

От Падзеро не стават дори и за Паджеро.
                      Има комплекти окачвания можете да пробвате с lift kit outlander в google, например.
                      Препоръчвам Ви първо да прочетете тази тема, защото се опасявам, че искате да пробвате дали леката Ви кола става за разходки в гората.
                      Зима иде

Коментар

Вежди за калници на outlander 2008

Знаете ли кои моше да ми направи вежди на калниците це гумите които сложих са по широки.благодаря ви

Коментар

До: Няколко въпроса за Outlander 2008

Ами, качете някоя снимка и ще помислим.
                          Зима иде

Коментар

До: Вежди за калници на outlander 2008

Първоначално публикуван от dani_4007 Преглед на мнение
                            Знаете ли кои моше да ми направи вежди на калниците це гумите които сложих са по широки.благодаря ви
                            Колега, не че нещо, но май упорито се опитвате да счупите колата. Не му причинявайте това на горкото комби (макар и повдигнато) няма да изкара дълго изобщо. Не ги гледайте подготвените оутландери по дакар, там е друг филм.

Коментар

До: Няколко въпроса за Outlander 2008

харесвами самото офроуд излацване на автомобила за това искам да го направя а не да ходя в гората,наясно сям це автомобила не е за офроуд.та някои моше ли да помогне

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X