Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Предавки на ПАДЖЕРО 2 автоматик

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Предавки на ПАДЖЕРО 2 автоматик

Скоро си купих ПАДЖЕРО 2 автоматик.Обозначенията на скоростите са ми P / R / N / D /това ми е ясно какво е.Въпросът ми е-има още 2 предавки / 2 /това е за каране на 1 2 предавка, какво всъщност представлява предавката / L /и закакво се ползва? Според мен е при спускане или греша
    Човек се учи с много практика:D

До: Предавки на ПАДЖЕРО 2 автоматик

"L" е за каране само на първа скорост и съответно за спускане по голям наклон и спиране с двигател.

Коментар

Благодаря и аз така предполагах
      Човек се учи с много практика:D

Коментар

Извинявам се предварително че пиша в темата на колегата но е свързана с моя въпрос и за това!!!!!!!!!!!!!!!

Джипа е П2 : 04.1995 г.
        2.8 турбо дизел
        Супер Селект
        авт. ск. кутия V4AW3-7

когато е на "D" при скорост 100 - 120 км при спускане по надолнище като върна педала на газта трябва ли да имам моторна спирачка или трябва да е кото изключен от скорос???

Благодаря предварително!!

Коментар

Първоначално публикуван от dinko_78 Преглед на мнение
          когато е на "D" при скорост 100 - 120 км при спускане по надолнище като върна педала на газта трябва ли да имам моторна спирачка или трябва да е кото изключен от скорос???
          Като правило селектора може да се мести от "N" на "D" без натискане на предпазния бутон и може и да го пробваш, за момнт се усеща разлика, но по-скоро на "D" е по-близо до изключена от скорост и двигателя не задържа
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
            Като правило селектора може да се мести от "N" на "D" без натискане на предпазния бутон и може и да го пробваш, за момнт се усеща разлика, но по-скоро на "D" е по-близо до изключена от скорост и двигателя не задържа

При мен на "D" със скорост около 100-110км като върна педала на газта по надолнище съм с около 1600 оборота и чувам мотора..........един вид като моторна спирачка, а като отида на "N" съм с 800 оборота...

това явно е проблем, ............как се решава?

Вреди ли на кутията преминаване от "D"на "N" и обратно по време на движение???

Коментар

При мен на "D" със скорост около 100-110км като върна педала на газта по надолнище съм с около 1600 оборота и чувам мотора..........един вид като моторна спирачка, а като отида на "N" съм с 800 оборота...

Това не е проблем.......

И недей да си играеш с лоста по време на движение.
              Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
              Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Не е проблем и няма нужда от решаване. Честата смяна между D и N ще доведе до някакви минимални икономии, но все едно, като ръчна няма да стане. Ходят слухове, че това приближавало някои ремонти.

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                  Дядо Владо ако пробва при 120 км/ч да изключи на N и после да включи D има огромна вероятност след това да плати 1000+ лв. за ремонт. Тоя съвет не е добър дето си го дал.

П.С. Слуховете са доказани. Троши се хидромотора + че се изпекоха дисковете и извадихме 2 шепи прах от кутията. Не изключвайте СК по време на движение освен аварийно ако примерно загасне мотора. Проблема се явява ако се прави многократно, от 1 или 2 пъти нищо не се случва. Баща ми кара 3-4 месеца по този начин докато изпържи кутията.
                  no signature no problems

Коментар

Извинявам се предварително че пиша в темата на колегата но е свързана с моя въпрос и за това!!!!!!!!!!!!!!!

Джипа е П2 : 04.1995 г.
                    2.8 турбо дизел
                    Супер Селект
                    авт. ск. кутия V4AW3-7

Благодаря предварително!!

Искам да уточня нещо, джипа съм го взел преди един месец и не съм му сменял маслото на скоростната кутия................дали не е са смяна.......може ли от това да е цялата работа!!!!???????

Коментар

Като вземеш кола на старо, профилактично и смени всички консумативи, по-добре е да започнеш ново летоброене и да знаеш къде и какво си правил
                      Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                      .Тоя съвет не е добър дето си го дал.
                      Добре де, отговорих на въпроса му да не го прави ако реши....."покрито мляко котки го не лочат" ....той "автомата" за това е създаден да не се ръчка постоянно.
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Все пак не ми стана ясно, това дали е проблем на D при скорост от 100км/ч като върна педала на газта двигатела е на 1600 оборота.
                        Ако някой е имал подобен случай или е в час да ми пише колко е сериозен този проблем, ако е такъв и как се отстранява!!?!?!??!?!

Благодаря!

Коментар

Аз пък не мога да разбера къде е проблемът и защо в нещо толкова добре измислено трябва да се търси скрит замисъл. На 100 км/ч по равно или леко спускане колата си работи на пета предавка. Тя в общи линии е предназначена да поддържа скоростта. Когато се убие инерцията, колата сама ще си смени скоростта, ако ти трябва повече скорост - натискаш газ, ако ти трябва по-малко - натискаш спирачка. Не се опитвай да пестиш нафта, японците са го мислили достатъчно.
                          Това с изключването от скорост съм виждал баща ми да го прави на ладата, където максималната предавка е 4 и е силно задържаща, играе ролята на спирачка по равно. Като му изгасна колата и блокира волана 2 пъти се отказа. На ситроена компютърът ми изписва почти веднага моментния разход (при паджерото има известно закъснение). Установил съм, че на 5,4 и 3 по наклон винаги е 0, а при изключена скорост е около 1,5-2 л/100 км. С други думи - на скорост е по-ефективно, дори да не броим рискът да угасне двигателя и да не хванат спирачките. Само спускане на 2 предавка вдига малко разхода и то незабележимо - примерно до 4/100. Предполагам, че при всички коли е така.
                          Последно редактирано от Владимир Йончев; 29-06-09, 13:24.
                          www.offnews.bg

Коментар

Все пак не ми стана ясно, това дали е проблем на D при скорост от 100км/ч като върна педала на газта двигатела е на 1600 оборота.
                            По-горе ти беше написано.
                            Това не е проблем, а нормална работа на силовия агрегат. Не се опитвай да го промениш. Няма и как.

Коментар

ОК Благодаря ти много, Успокои ме!!!!!!!!!!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X