Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Случка със заден спирачен апарат

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Случка със заден спирачен апарат

днешната случка има пред история. преди месец започна да ми стърже накладка , диагнозата беше задно дясно колело . купих накладки и един слънчев ден запретнах ръкави . на дясното колело развих водачите и установих че вътрешната накладка е на нула . успешно смених накладките и качих гумата . обаче,както винаги има обаче , от другата страна ударих на камък . отвих долния водач и понеже съм малко глупав (на предишната ми кола за да смениш накладки апарата не се сваляше) и не можах да развия горния водач , се отказах от смяната. днес отивам при един майстор-приятел, който не се занимава с джипки но не ми отказва, та той ми смени накладките на лявото колело , които на фона на дясното бяха като нови. тогава решихме да проверим дясното колело . намазахме с грес водачите които бяха сухи , проверихме как се връща цилиндъчето според майстора беше нормално. обаче когато си тръгнах установих че дясното колело ми задържа , това на което смених накладките преди месец и не ми е задържало до сега , а днес само му гресирахме водачите . утре няма да е но в петък пак ще го разглобя. случайно да имате идеи
    емил златков
    паджеро 2.5тд
    ве стром 650

До: случка със заден спирачен апарат

най-вероятно са ти задържали и преди,но просто не си обърнал внимание-нали сам казваш,че на лявото са били като нови а на дясното свършили курса...раздвижване,продават и ремонтни комплекти ,в краен случай цяло,ново или втора ръка

Коментар

Провери и водачите да не са криви.
      На мойто на единия преден апарат водачите бяха криви, струваха по 20 кинта нови в ратола

Коментар

задържането в момента е осезаемо даже е с мириз на феродо, като начало ще проверя водачите да не са криви,благодаря .
        емил златков
        паджеро 2.5тд
        ве стром 650

Коментар

на водачите им се разбиват леглата,трудно се криват,ама тогава има дрънкане на спирачния апарат особено като се мине през дупка..клеясало е цилиндърчето най-вероятно,сваля се и зачиства с финна шкурка,ако е съвсем непоправимо продават цилиндърчето с гумичките,към 80 -90 кинта май бяха

Коментар

днес раздвижих цилиндърчето и сега апарата не задържа.когато извадих долния водач отпред гумичката му я нямаше на мястото и, мушнах водача без да слагам спирачния апарат и гумичката си доиде на място.след пробното кръгче нямаше загряване на колелото.
            емил златков
            паджеро 2.5тд
            ве стром 650

Коментар

До: Случка със заден спирачен апарат

В тази връзка имам въпрос.
              Защо горния и долния водачи се различават, за какво служи споменатата гумичка на върха на долния водач(която при мен липсва)? Трябва ли въобще да има такава, защото в ремонтния комплект не се предлага и по магазините не са чували за подобна? И новите водачи се продават без гумичка
              Много ще съм благодарен, ако някой ми отговори.
              Поздрави!
              VARADERO SD2

Коментар

За смазване на цилиндърчето и водачите има специална смазка. Човека, който ми прави спирачките използва такава на Вюрт. Не бива да се смазва с грес. Причината-не знам със сигурност. Най-логично ми звучи, че от температурата греста се стопявала и изчезва, а от там и запичане на детайла.

Коментар

Първоначално публикуван от rosslan Преглед на мнение
                  В тази връзка имам въпрос.
                  Защо горния и долния водачи се различават, за какво служи споменатата гумичка на върха на долния водач(която при мен липсва)? Трябва ли въобще да има такава, защото в ремонтния комплект не се предлага и по магазините не са чували за подобна? И новите водачи се продават без гумичка
                  Много ще съм благодарен, ако някой ми отговори.
                  Поздрави!
                  http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=48668 - моите близки срещи със задните спирачни апарати

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X