днешната случка има пред история. преди месец започна да ми стърже накладка , диагнозата беше задно дясно колело . купих накладки и един слънчев ден запретнах ръкави . на дясното колело развих водачите и установих че вътрешната накладка е на нула . успешно смених накладките и качих гумата . обаче,както винаги има обаче , от другата страна ударих на камък . отвих долния водач и понеже съм малко глупав (на предишната ми кола за да смениш накладки апарата не се сваляше) и не можах да развия горния водач , се отказах от смяната. днес отивам при един майстор-приятел, който не се занимава с джипки но не ми отказва, та той ми смени накладките на лявото колело , които на фона на дясното бяха като нови. тогава решихме да проверим дясното колело . намазахме с грес водачите които бяха сухи , проверихме как се връща цилиндъчето според майстора беше нормално. обаче когато си тръгнах установих че дясното колело ми задържа , това на което смених накладките преди месец и не ми е задържало до сега , а днес само му гресирахме водачите . утре няма да е но в петък пак ще го разглобя. случайно да имате идеи

Коментар