Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква е функцията на допълнителната тръба на интеркулера на 4д56?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Каква е функцията на допълнителната тръба на интеркулера на 4д56?

Много се чудя дали да не се отърва от тоя "апендикс" - става въпрос за допълнителната метална тръба свързана с тройник към подаващия маркуч преди входа на радиатора на кулера.
    По пътя на логиката не намирам никакъв смисъл в наличието и, а съм виждал и много екземпляри, при които просто я няма - не че е махната, а не я е имало поначало.

Не виждам смисъла и като охлаждащ елемент, понеже има само вход, а няма изход.
    Неприятния ефект на кулера по принцип е, че за да изпълни функцията си, добавя допълнителен обем към системата. Този допълнителен обем има нужда от време за запълване, като ефекта от повишаването на налягането на турбината се забавя именно с това време необходимо за изравняване на налягането в маркучите и радиатора.
    В този ред на мисли, "апендиксът" добавя още известен "мъртъв" обем, което от своя страна води до допълнително закъснение, още повече, че заради разположението му, налягането в него трябва да се вдигне преди това към радиатора.

От друга страна, ефектът от перемахването му едва ли ще е особено осезаем, като се вземе предвид съотношението между неговия обем и този на останалата "работна" част на системата

Та, знае ли някой, има ли това чудо някаква изрично вменена функция и ако да - каква е тя и къде ми куцат разсъжденията?
    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

До: Каква е функцията на допълнителната тръба на интеркулера на 4д56?

Не знам дали не става въпрос за някакви резонансни истории. На ферозата ми например нямаше резонаторна кутия отгоре, а на по-новите има. Запълва дупка във въртящия момент при някакви обороти. Намерих в морга и сложих. Ефектът се чувства.

Не че двата двигателя имат нещо общо, но може да е нещо такова.

Другото, което ми идва на ум е да е някакъв байпас, през който минават маслените пари, за да не запушват кулера.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ами не знам - за резонатор - не прилича на такова; маслоуловител - струва ми се малко вероятно, макар че не е невъзможно...
      А и тези, които съм виждал без тръба са всъщност по-нови от моята...

Коментар

Що не му щракнеш една снимка, да умуваме в картиники?
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ето за това иде реч:

Коментар

резонатор е това

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              резонатор е това
              +1

Не го махай. Обикновено помага. На по-новите модели явно проблема е решен по друг начин - или с малки различия по интеркулера, или по турбото, клапани, глава, кутия на филтъра или нещо друго.

В общи линиии, това обикновено ти заглажда някоя дупка във въртящия момент, при някакви обороти, за да стане по-равномерна кривата.

Коментар

Добре, благодаря.

Коментар

не го махай колега,нe ти пречи..ни вода ,ни хлеб иска))
                  според мене ,а ти си сам си си отговорил донякъде,играе ролята на клапа,за да няма резки колебания в налягането,да първо се пълни,но и първо се изпразва
                  Последно редактирано от Ясен; 19-03-09, 13:54.

Коментар

В руската литература се среща като "трубка гасителя впускного шума", което ще рече шумозаглушител. Демек - пак резонатор...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X