Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фароизмиващо устройство - ремонт и снимки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Фароизмиващо устройство - ремонт и снимки

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
    ......................................
    За каквото си струва да се мисли, са хидромоторчета, които работят от същата тая вода. Врязват се в маркуча, току зад фара. Могат да клатят чистачки, а сигурно могат и кръг
    Виждал съм на американски модификации на БМВ трета серия.
    Хитро ! Не бих се сетил. Заслужава да се помисли.

Достатъчно е да се монтира едно рамо от чистачка за фар, от Лада, с пружинка, така че струята като блъска в него и да го придвижи на горе, а пружиката да го върне.
    При мен струята която чисти фаровете е с огромно налягане, буквално разпрашава калищата, но не отмива тънкия филм. Трябва си контактно перо от чистачка.
    Последно редактирано от Nik Nikolov; 14-03-09, 08:19.
    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Тука топлината все едно не е проблем, или поне съм намислил как да го реша. Иначе, ако е достатъчно студено, и обикновените круши не размръзват леда. Те греят само двойно на ксенона. И през казанчето може да се прекара кръгът за отопление на карбуратора и ще пръскаме с топла вода, та съвсем всичко ще е наред.

Само се чудех как да преодолея чистачките. Ама засега явно не може.

Коментар

Ако искаш голяма беля, не ти трябва и отоплението на карбуратора. Обедини казанчето за пръскалките с преливното на радиатора в едно, с преградна стена вътре. Има разни японски. Тогава в първия приличен студ гарантирано ще пръсне и челното стъкло.
        Простите лампи обикновено успяват да изсушат стъклата, и не се натрупва тлъст лед. Ксеноните не успяват хич. Проверяваха вече.

Коментар

...
          Простите лампи обикновено успяват да изсушат стъклата, и не се натрупва тлъст лед. Ксеноните не успяват хич. Проверяваха вече.
          И аз проверявах, още докато ксенонът беше известен само в киномашините. Различно е само количеството сняг, при което загиваш, и не е различно с много. Първо замръзва засенчената област на късите светлини, после ледът постепенно скрива всичко.

За пукането на стъклата също си имам рецепта - докато рацерите си правят ангелски очички, аз ще направя същото с антифриз, зад рефлектора. Така, като се сгрее водата в казана, ще са се сгряли и фаровете. И ще са стопили леда, да остане само кал за миене.

Коментар

Ако искаш голяма беля, не ти трябва и отоплението на карбуратора. Обедини казанчето за пръскалките с преливното на радиатора в едно, с преградна стена вътре. Има разни японски. Тогава в първия приличен студ гарантирано ще пръсне и челното стъкло.
            Стефане, тук не позна...

Точно по този начин е решено отоплението на течността при Мерседес.

За другите мерсоводи не знам, ама моето стъкло си е здраво доста време вече

а и по форумите това не се дискутира като проблем

Коментар

Мога да кажа, че помпичката за фаровете е значително по-мощна от тази за стъклото. Но не заради повишено налягане (и двете са едностъпални центробежни, разликата не може да е кой знае колко) а заради повишения дебит на първата. И казанчето е поне три пъти по-голямо.

Коментар

От: Фароизмиващо устройство - ремонт и снимки

дамм,и аз минах по този път вече..следвайки съветите на Вени..само че при мен се получи нещо ,с което той се е разминал..до четкодържателите има някакъв биметален прекъсвач..не знам дали е да включва(според мен е по скоро да изключва ако загрее) ..та въпросния прекъсвач при мен беше прекъснал веригата,поради патина..и след изчистване на помпата,отказа да включи. така че беше шунтиран,и сега всичко е ок и без него..само мисля че ако задържа много бутона ,може да изгори бушона,вместо да изключи биметала..
                днес ще си монтирам подкалника,който при мен беше побългарен още в Англия,вместо с винтове както е фабрично,с поп нитове..та затва операцията се оказа по продължителна от очакваното..
                куче или вълк?
                в клетка ,или свободен?
                въпрос на личен избор.
                Вихрен Илиев
                0888249888
                blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
                Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

За нагряването от ксенона - не знам причината, но при мен ксенона ги нагрява достатъчно че при -15 да разтопи леда. С лупите остава замръзнала само долната част. Горната няма шанс, а точно там, където е тясното петно, през което минава светлината, пък няма никакъв шанс. Ако малко пред фара (във фокуса) се сложи например парче черна гума, то започва да пуши и мириче.

За чистенето и аз мисля някакви пръскалки. Телескопични, които излизат от налягането, в едно с четчица на тях. При мен петното, което трябва да се изчисти е около 2 на 2 сантиметра - съвсем постижимо, стига да не е замръзнала четчицата.

Има и разни помпички из eBay, на каквото налягане ви е кеф.

...само да си подкарам струга и фрезата, и ще мисля нещо.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

вече имам пръскалки,имам и подкалник -нитовете са сменени с болтове и винтове,че има вероятност да се сваля пак-ако протече нещо помпата ..
                    куче или вълк?
                    в клетка ,или свободен?
                    въпрос на личен избор.
                    Вихрен Илиев
                    0888249888

Коментар

От: До: Фароизмиващо устройство - ремонт и снимки

Офффф оня ден и на мене спря да ми работи помпата и преди малко я свалям, разглобявам я и кво да гледам - платката, която държи четките се е натрошила, като бисквита. Пробвах да я залепя, но не се получи. Та вариянтите са два: първия е да си купя втора ръка такава и да смена карантията или да купя от друг автомобил, но проблема е, че незнам от кой друг автомобил ще стане. Дайте акъл, че и без тва утре ще се обикаля за друг чарколяк.

Коментар

Още тази седмица си разпечатвам указанията и запрятам ръкави и аз

Коментар

всяка помпа на 12 волта със съответстващ диаметър
                          куче или вълк?
                          в клетка ,или свободен?
                          въпрос на личен избор.
                          Вихрен Илиев
                          0888249888

Коментар

Първоначално публикуван от killyou Преглед на мнение
                            Офффф оня ден и на мене спря да ми работи помпата и преди малко я свалям, разглобявам я и кво да гледам - платката, която държи четките се е натрошила, като бисквита. Пробвах да я залепя, но не се получи. Та вариянтите са два: първия е да си купя втора ръка такава и да смена карантията или да купя от друг автомобил, но проблема е, че незнам от кой друг автомобил ще стане. Дайте акъл, че и без тва утре ще се обикаля за друг чарколяк.
                            ами потърси от ГенчоТурбото - все ще извади едно помпе отнякъде
                            а другия вариант - направи си такава платка - аз лично въобще не бих се поколебал да си поиграя - поне по-зле от изходното положение няма да е ...

не е сложно - поиграй си - кефа ще е десеторен

Успех!!!

Коментар

Първоначално публикуван от killyou Преглед на мнение
                              Прав е navar. Гледай нещо с по-голям диаметър (демек с по-голям дебит). И Veni1 сигурно е прав, ама ако си като мен с електрониката никакъв шанс. Понеже и аз патих да дам един съвет на хора, които не са ремонтирали помпата. Сваля се цялото казанче за водата на пръскалките. Много по-удобно е отколкото да се бърка под калника за да се свали само помпата. Пробвах и двата начина.
                              Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                                ами потърси от ГенчоТурбото - все ще извади едно помпе отнякъде
                                а другия вариант - направи си такава платка - аз лично въобще не бих се поколебал да си поиграя - поне по-зле от изходното положение няма да е ...

не е сложно - поиграй си - кефа ще е десеторен

Успех!!!
                                Днес казах на един колега, той има неколко Паджерота за части ги дава и поне неработеща да ми даде пак ще ми свърши работа. А и четките са заминали почти.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X