Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Паджеро 2,8 TDI гасне сутрин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Паджеро 2,8 TDI гасне сутрин

Колеги някой да е имал следният проблем: сутрин пали на четвърт. работи на 1200 об. около 30 40 секунди и угасва включително и при натиснат педал на газта . В балкан стар махнаха клапана който смесва и управлява горивото от резервоара и излишното гориво от дюзите и резултата е пак същият. Прави го само когото е около нулата или по студено. Дайте насока или майстор в северна България.

До: Паджеро 2,8 гасне сутрин

Писал си, че двигателя ти е бензинов последно поколение...ама може да не му стига нафта...на моделите преди 2015 г. е така
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Щом го прави само на студено виж някъде за вода по горивната система.Замръзва и непуска нафта.

Коментар

Първоначално публикуван от Немезис Преглед на мнение
        Щом го прави само на студено виж някъде за вода по горивната система.Замръзва и непуска нафта.
        Знам , че звучи тъпо - но си смени свещите . Не са с подходящо топлинно число за около нулата.
        При мен така се получаваше на Ленд Ровър Диско 3.5 бензин - осмак.
        Проблема - свещите и готово .
        Второ важно нещо - на студен двигател пали без да натискаш педала на газта докато отчете данните ( около 30 секунди). Иначе давиш свещите .
        Това беше при мен - дано и ти се разминеш без ремонти ! Успех !

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
          Знам , че звучи тъпо - но си смени свещите . Не са с подходящо топлинно число за около нулата.
          При мен така се получаваше на Ленд Ровър Диско 3.5 бензин - осмак.
          Проблема - свещите и готово .
          Второ важно нещо - на студен двигател пали без да натискаш педала на газта докато отчете данните ( около 30 секунди). Иначе давиш свещите .
          Това беше при мен - дано и ти се разминеш без ремонти ! Успех !
          Не знам защо си мислех, че Паджеро 2.8 е дизел ...
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
            Писал си, че двигателя ти е бензинов последно поколение...ама може да не му стига нафта...на моделите преди 2015 г. е така
            Извинение колеги - подвел съм се !!!
            Посмейте се за моя сметка , посмях се и аз !!!

Коментар

Първоначално публикуван от Цветан Цонев Преглед на мнение
              Колеги някой да е имал следният проблем: сутрин пали на четвърт. работи на 1200 об. около 30 40 секунди и угасва включително и при натиснат педал на газта . В балкан стар махнаха клапана който смесва и управлява горивото от резервоара и излишното гориво от дюзите и резултата е пак същият. Прави го само когото е около нулата или по студено. Дайте насока или майстор в северна България.
              Колега - посмяхме се , но в бъдеще имай пред вид - тук гледат и четат и нормални хора , без ясновидски способности .Поне споменавай какво е горивото !

Edit: Сега го добавих в заглавието, за да няма повече грешки.
              Последно редактирано от Паджеровод; 21-02-09, 14:07. Причина: Mod. edit

Коментар

Колеги някой да е имал следният проблем: сутрин пали на четвърт. работи на 1200 об. около 30 40 секунди и угасва включително и при натиснат педал на газта .
                Мнозина са го имали. Почти е сигурно, че е въздух в горивото и почти е сигурно, че е от семеринга на входящия вал на ГНП-то.
                Разбира се трябва да се провери.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                  Мнозина са го имали. Почти е сигурно, че е въздух в горивото и почти е сигурно, че е от семеринга на входящия вал на ГНП-то.
                  Разбира се трябва да се провери.
                  Ми защо ги прави само при студ (така е писал колегата)тия "лоши" работи.

Коментар

До: Паджеро 2,8 TDI гасне сутрин

Ако само при студ - едва ли е въздух .( и на топло ще смуче )
                    По вероятно нафтата ти е на границата на парафинизирането и задръства филтъра. Пробвай някаква добавка ( зимата аз добавям бензин 20 % , но ...... всеки си преценя - има много писано )
                    Дали има въздух - сутрин на студа( като ти изгасне) развий гайката на едната дюза ( най- удобната) - която стяга горивопровода( тръбичката) към дюзата и виж дали ще запали и дали гони въздух от там. Това е показателно !
                    И така се обезвъздушава ! Успех !

Коментар

Aми дано колегата Цветан Цонев пише накрая какъв е бил проблемът...

Коментар

Когато е студено семерингата става още по твърда(нееласти4на), не уплътнява, нафтата е по тежка и т.н. Колегата да пробва когато е студено като запали да подка4ва с ръчната помпа пък ако угасне пак явно не е там проблема. Най добре прозрачните маркучи от филтъра към ГНП то и става ясно.
                        I get High by going Down

Коментар

Отговарям какво е най вероятото което ме мъчи : семерингата на гнп. говорих с майстор на гнп от русе и най вероятно е това. Просто нямам идея за друго , сменени са всички горивопроводи и скоби , проверени свещи и дюзи, проверена нафта , нов горивен филтър и не помня вече какво друго сменях. Когато ми остане време да го оставя за два три дни при майстора ще пиша. Ще пиша и кой е майстора .

Коментар

някой тук е обещал да пише как е решил проблема ?

Коментар

Първоначално публикуван от Злой
                              Не е ли по-лесно да се даде линка към темата?
                              а, линка е този

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=54949

ама преди малко пак го цитирах, и нещо взе да ми става неудобно - не съм открил нито колелото, нито топлата вода

дано да е от полза
                              ако има нещо неясно - с удоволствие ще пояснявам

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X