Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с предното предаване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с предното предаване

Колеги открихме много странен проблем при паджерото на един приятел, предното предаване се включва само на барзите на бавните не ще. Някой има ли представа за какво става вапрос.Паджерото е 2 96г. 2.5 tdi.

До: Проблем с предното предаване

Ще трябва да уточниш дали раздатката е парт-тайм или супер селект. При първата има чисто механично предаване на момента напред - върти ли кардана, върти и моста. При втората има и електровакуумно включване на предния мост освен от лоста. Тогава има и датчици и клапани намесени.
    Но е странно общо взето...

Коментар

Привет,щом на бързи има, а на бавни не ,си мисля за проблем в раздатката(там се мултипликират бързи,бавни)ако ли не в самата лостова система на включване(по-малко вероятно)като разбереш от къде е пиши да знаем
      [FONT=Comic Sans MS]
      [/FONT]

Коментар

При мен проблема е че при изключен преден мост, при потегляне след около 5-6 метра се чува едно стъргане повече от дясното предно колело,и докато не спра,не включа 4х4,покарам 5-6 метра,спра и го изключа, онова стъргане не спира...казаха ми че е от хъбовете;не изключвали предното...Някой има ли си на идеа какво може да е това?Става дума за Мицубиши Л200, 96г., тд.

Коментар

Първоначално публикуван от milensc Преглед на мнение
          казаха ми че е от хъбовете;не изключвали предното...Някой има ли си на идеа какво може да е това?Става дума за Мицубиши Л200, 96г., тд.
          На предния мост, на десния ръкав на полуоската имаш вакуумен включвател на моста. Там е проблемът. Управление, заяждане....

Коментар

За жалост нямам време да върна пикапа на майстора да го погледне... Ама то и той един майстооор; всъщност този проблем се появи след като този майстор ми смени гумените маншони на полуоските... Сега поне ще го ориентирам с това: " На предния мост, на десния ръкав на полуоската имаш вакуумен включвател на моста. Там е проблемът. Управление, заяждане.... ", че той, майстора, има супер сервиз, ама майче не знае как да го ползва... Много благодаря!

Коментар

Първоначално публикуван от tsonko Преглед на мнение
              Привет,щом на бързи има, а на бавни не ,си мисля за проблем в раздатката(там се мултипликират бързи,бавни)ако ли не в самата лостова система на включване(по-малко вероятно)като разбереш от къде е пиши да знаем
              Проблема се оказа вав вакумите от дясната страна, които индикират включването на двойно предаване на таблото, но все още не сме го отстранили. Проблема идва от една снадка под тях, когато изкараме маркуча от едната страна има двойно,а когато го намушим- няма. А кутията е супер селект.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X