Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнение за Mitsubishi Pajero sport 2.5 TDI

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Мнение за Mitsubishi Pajero sport 2.5 TDI

Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнение
    Нищо ТДИ-ско няма в тоя мотор.Да не говорим че това си е запазен символ на WV.
    Най-обикновен предкамерен дизел, може да се вдигне мощността с повишаване налягането на турбото и допълнително подаване на нафта, ама тогава се съмнявам че главата ще издържи топлинно
    Както казах, не познавам конкретния двигател.

Колкото до TDI-то - излиза че тераното ми е с двигател на WV, по твойте думи. Да, ама не е. А е TDI. И това го пише и по книжките и върху задния капак.

За мен TDI е всеки дизел с турбо и интеркулер, независимо дали е предкамерен или с директно впръскване, та дори и Common Rail. Все е дизел, все е с турбо, и все е с интеркулер.

Давам пример с друг двигател - на NISSAN Terrano. Има първоначална версия без турбо, с 80 и няколко коня. По същото време, или малко по-късно, му насаждат турбо, а на по-късен етап и интеркулер + компютър. Ротационна помпа на BOSCH, от първия, до последния, само че в различни версии, като последната - с компютърно управление. Последната версия е със 125к.с. в заводски вариант - доста голям напредък, спрямо първоначалните 80 и няколко, нали. А двигателя - същия. Вероятно са променени леко някои вътрешни детайли, като клапани, газоразпределение, и подобни такива, но двигателя е един и същ. Как издържа при 125к.с? - с по-прецизна регулация на горивния процес, заради компютъра. Същото продължава да се развива и при съвременните дизелови двигатели. Както технологично - с различни/нови материали и технологии на изработка, така и чисто софтуерно - за по-прецизно регулиране на работата на двигателя. От там и по-голямата мощност за единица кубатура, освен всичко останало.

Та, същия тоя двигател се чипосва на 155, или по-лекия вариант - 145 коня. Аз избрах по-мекия. И няма никакви последствия - нито пушене, нито увеличен разход, нито прегряване.

Конкретния двигател не познавам, и не мога да твърдя дали ще държи или не на чипосване. Във всеки случай ако се касае за двигател 2.5 DI-D, има чип тунинг от 115 на 135 коня, при това се предлага от куп места.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Както казах, не познавам конкретния двигател.

Колкото до TDI-то - излиза че тераното ми е с двигател на WV, по твойте думи. Да, ама не е. А е TDI. И това го пише и по книжките и върху задния капак.

За мен TDI е всеки дизел с турбо и интеркулер, независимо дали е предкамерен или с директно впръскване, та дори и Common Rail. Все е дизел, все е с турбо, и все е с интеркулер.

Давам пример с друг двигател - на NISSAN Terrano. Има първоначална версия без турбо, с 80 и няколко коня. По същото време, или малко по-късно, му насаждат турбо, а на по-късен етап и интеркулер + компютър. Ротационна помпа на BOSCH, от първия, до последния, само че в различни версии, като последната - с компютърно управление. Последната версия е със 125к.с. в заводски вариант - доста голям напредък, спрямо първоначалните 80 и няколко, нали. А двигателя - същия. Вероятно са променени леко някои вътрешни детайли, като клапани, газоразпределение, и подобни такива, но двигателя е един и същ. Как издържа при 125к.с? - с по-прецизна регулация на горивния процес, заради компютъра. Същото продължава да се развива и при съвременните дизелови двигатели. Както технологично - с различни/нови материали и технологии на изработка, така и чисто софтуерно - за по-прецизно регулиране на работата на двигателя. От там и по-голямата мощност за единица кубатура, освен всичко останало.

Та, същия тоя двигател се чипосва на 155, или по-лекия вариант - 145 коня. Аз избрах по-мекия. И няма никакви последствия - нито пушене, нито увеличен разход, нито прегряване.

Конкретния двигател не познавам, и не мога да твърдя дали ще държи или не на чипосване. Във всеки случай ако се касае за двигател 2.5 DI-D, има чип тунинг от 115 на 135 коня, при това се предлага от куп места.
      Не е дид колега, това е стария 2.5 турбо дизел от Паджеро 1.
      Според мен 115-те коня са максимумът който може безопасно да се изкара от тоя двигател.В предишната версия при Паджеро 2 беше 100кс.
      да не спорим за ТДИ символа, Фолксваген го патентоваха преди 7-8 години и от тогава никой не го ползва.И превода му е малко по-друг
      http://bg.wikipedia.org/wiki/TDI
      http://en.wikipedia.org/wiki/Turboch...rect_Injection
      0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
      Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
      Суперскан България www.decbg.com
      Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
        Паджеро Спорт със супер селект ли е или има разновидности според класа на оборудване GLX/GLS?
        И един малко тривиален въпрос - Паджеро спорт или Патрол GR 3.0 Di?
        Много зависи от това за какво ще го използваш...ако е повече за планинско-селско безпътие с ниска скорост-патрула е несъмнено по-добър избор(цял преден мост,все пак).Ако е за дълги асфалтови преходи с висока скорост и с инцидентни забежки извън пътя по необходимост или не-бензинов спорт(пъти по-добър комфорт и динамика).А и супер-селекта е голям рахат по нормални пътища.
        08седемшест5едно513четири

Коментар

Първоначално публикуван от valio_stoilov Преглед на мнение
          Много зависи от това за какво ще го използваш...ако е повече за планинско-селско безпътие с ниска скорост-патрула е несъмнено по-добър избор(цял преден мост,все пак).Ако е за дълги асфалтови преходи с висока скорост и с инцидентни забежки извън пътя по необходимост или не-бензинов спорт(пъти по-добър комфорт и динамика).А и супер-селекта е голям рахат по нормални пътища.
          Това добре, ама нещо не виждам много бензинови Спорт в мобиле...Само 2-3 и цените им хич не са хубави.
          Последно редактирано от Тихомир; 24-02-09, 13:52.

Коментар

Срещал съм по обяви Паджеро Спорт 2.5 със 100к.с. - или е грешка и всичките са 115к.с ?
            И аз доста се оглеждам за бензиново....

Коментар

Първоначално публикуван от mistral Преглед на мнение
              Срещал съм по обяви Паджеро Спорт 2.5 със 100к.с. - или е грешка и всичките са 115к.с ?
              И аз доста се оглеждам за бензиново....
              Май до 2003г. са 100к.с. , а след това 115. Ама гледам че 2006 ги дават 130 та не знам това с 2,5 мотора ли е или с 2,8. Английския вариант Chalenger го има и с 2,8.

Коментар

И едно допълнение от мен:
                - Само 2,8TDI и 3,0 бензин са със раздатка супер селект.
                2,5TDI не съм срещал със супер селект.
                Не знам каква е причината да не я монтират на 2,5TDI. Все пак този мотор е най-масов при Pajero sport.

Коментар

Първоначално публикуван от pajero1 Преглед на мнение
                  И едно допълнение от мен:
                  - Само 2,8TDI и 3,0 бензин са със раздатка супер селект.
                  2,5TDI не съм срещал със супер селект.
                  Не знам каква е причината да не я монтират на 2,5TDI. Все пак този мотор е най-масов при Pajero sport.
                  Е, ами то в такъв случай всички с ляв волан са без супер селект. 2,8 се слага на чалънджъра, а той е с десен волан...

Коментар

Мисля че е така.
                    2.8 TDI е само за Англия /десен волан/

Коментар

Има и с 2.8 тди с ляв но са рядко а бензинки има доса внос от Щатите
                      аз карам L 200 с мотор 2.5 добре се даржи но пикапа е малко по лек от Спорта.
                      888982949

Коментар

От: До: Мнение за Mitsubishi Pajero sport 2.5 TDI

Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнение
                        Не е дид колега, това е стария 2.5 турбо дизел от Паджеро 1.
                        Според мен 115-те коня са максимумът който може безопасно да се изкара от тоя двигател.В предишната версия при Паджеро 2 беше 100кс.

http://en.wikipedia.org/wiki/Turboch...rect_Injection
                        най-новата версия е пак 2.5 на базата на 4д56, но е над 170кс и пак си е "ТДИ"
                        http://www.youtube.com/watch?v=PWivJP7NIW4
                        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

От: До: Мнение за Mitsubishi Pajero sport 2.5 TDI

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Е, за това не знам. В смисъл, не познавам конкретния двигател. Но 115 коня ми се струват малко за тая кубатура и TDI. Поне с 10-ина може да се вдигне, без никакви последствия. Само е желателно да се направи една профилактика на охл. система. На TDI двигатели по принцип се правят едни от най-успешните чип тунинги въобще. Всеки чипар ще ви го каже.
                          TDI,но това при Паджеро означава Turdo Diesel Intercooler, а при VW,Audi и там другите им марки означава Turbocharger Direct Injection тоест директно впръскване а паджеро е предкамерен,по новите ги водят DI-D (Direct Injection-Diesel)
                          Старата любов ръжда не хваща, а непоправимо гние!

Коментар

От: Мнение за Mitsubishi Pajero sport 2.5 TDI

Я??? Нов миньор!

п.п. Последното мнение е от преди четири години все пак.
                            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X