Обява

Свий
Няма добавени обяви.

обезвъздушаване парно pajero 3000 v6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• обезвъздушаване парно pajero 3000 v6

Моля за съвет, някой ако е имал подобен проблем.
    Парното духа но хладко.
    Двигателя е след смяна гарнитури, гумички, ремаци и т.н.
    Subaru impreza 2.0 boxer, 2007
    Jeep Grand Cherokee 2.7CRD, 2004

До: обезвъздушаване парно pajero 3000 v6

Когато колата позагрее /за да можеш да го усещаш все пак/ стискай интензивно изходяшия маркуч на радиаторчето на парното. Направило е въздушна възглавница. Ако те мързи то и само ще се обезвъздуши след като подруса определено време по дупките. Само да отбележа че врътката за температурата трябва да е отворена те. на мах.
    И не му се притеснявай много след 5-6 месеца идва лято

Коментар

Прави ми впечатление това което спомена за гарнитурите, един от симптомите за проблеми с главата и/или гарнитурата е именно липса или слабо парно. Иначе ако всичко е наред циркулацията която създава водната помпа е достатъчна да изтласка въздуха от радиаторчето. Та провери пак за балончета в разширителния съд.
      Има и вариант клапата за топло - студено да не затваря добре, аз скоро правих това упражнение - не е сложно. Сваляш жабката, сваляш въздуховода между централната конзола и вентилатора (ако си с климатик ще трябва да развиеш двата щуцера на изпарителя на климатика при което ще изпуснеш фреона, ама това е положението), и стигаш до клапата. При мен не затваряше плътно - дунапрена се беше сплескал. Продават се дунапренови ленти - самозалепващи и вършат идеална работа.
      Сещам се и за друго, ако имаш газова уредба пак е възможно да ти е слабо парното, тъй като в 99% от случаите вода за изпарителя хващат от маркучите за парното.
      Don't hunt IF you can't kill
      първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Първоначално публикуван от vivanov Преглед на мнение
        ...
        Двигателя е след смяна гарнитури, гумички, ремаци и т.н.
        Какви по точно гарнитури? И какъв е тоя ремонт, какво го е наложило и преди имала ли е парно?
        Обезвъздушава се където е най високо, тоест през капачката на радиатора. Като загрее и отвори термостата. Както каза колегата, парното на макс.

Коментар

Колега,възможно е да е и термостатът.

Коментар

Всичко е ново термостат, виско. водна помпа,
            Днес го погледнаха в един сервиз и казаха че всичко по охладителната система е Ок. Обаче маркучите от двигателя към радиаторчето на купето били хладки.

Мамка му и парно, ще измръзна.
            Дано по бързо се обезвъсдуши от дупките както казва колегата.
            Възможно е обаче и управлението да не затваря клапата.
            Врътките за управление на парното с жила ли са? Как мога да ги проверя дали работят?
            Subaru impreza 2.0 boxer, 2007
            Jeep Grand Cherokee 2.7CRD, 2004

Коментар

Колега преди имаше ли парно? Да не би да са слагани някакви добавки за течове в охл.системаС такава добавка(ТЕЧНА) си запуших и двата радиатора и големия и на парнотоТова наложи сваляне и на двата и отпушване при радиаторжия с което проблема беше решенА относно обезвъздошаването мисля че е автоматично през клапана на капачката на радиатора.Не съм 100% сигорен но поне мойто 2.5ТД не съм го обезвъздушавал. Успех
              0887632135-Краси

Коментар

Да, обезвъздушаването си става без намеса. А студените маркучи говорят или за запушване, или за неотворено кранче на парното. Не съм сигурен за твоя модел, но ако залегнеш малко под седалките би трябвало да го видиш. Може просто да се е откачило жилото...

Коментар

колега извади мъркучите на парното,вкарай един мъркуч с вода под налягане и го остави да тече 15-20мин. отпушва се и край. а другия проблем е ако ти са влезнали листа и прах по радяторчето през въздуховодите спират притока на въздух през радиятора така въздуха преминава от стрни и не топли налага се сваляне измиване външно и ок.
                  OFF-ROAD CLUB PRIMORSKO
                  www.offroadprimorsko.com
                  0899883765

Коментар

Първоначално публикуван от damian_drinkov Преглед на мнение
                    колега извади мъркучите на парното,вкарай един мъркуч с вода под налягане и го остави да тече 15-20мин. отпушва се и край. а другия проблем е ако ти са влезнали листа и прах по радяторчето през въздуховодите спират притока на въздух през радиятора така въздуха преминава от стрни и не топли налага се сваляне измиване външно и ок.
                    И аз пробвах това упражнение с вода под налягане и даже пароструйка ама ЙОК
                    0887632135-Краси

Коментар

Провери да не би да си оцелил фалшив антифриз и да се пени много.Тогава постоянно прави въздушна възглавница-личен опит.Успех.
                      Suzuki Grand Vitara 2.0 TD 99г.
                      Opel Corsa 1.7д 98г

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X