Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем с турбо на 2.5тди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблем с турбо на 2.5тди

значи като дам газ до дупка на паджерото което е 2.5 торбо дизел и се чува едно яко съскане и озат почва яката да пуши,после видях че на колекторите отгоре има един клапан които се отваря и затова става така,някои знае ли да ли се натяга този клапан и какъв е проблема.благодаря предварително

До: проблем с турбо на 2.5тди

Това е предпазен клапан против прекалено високо налягане на турбото. Не виждам из документите да се регулира или настройва, а и гаражът ми е далече да го огледам подробно.
    Но има два варианта - или той е повреден, или наистина турбото вдига високо налягане и той отваря. Най-добре според мен е да се премери налягането. Повече от 0.85-0.9 атм. не бива да вдига.

Коментар

благодаряти явно някои е базикал турбото или клапанат е прецакан но преди да отвори маркучите се издуват като балони

Коментар

В такъв случай не е зле да я прегледаш, защото прекаленото налягане на турбото не е добре нито за него, нито за двигателя.

Коментар

Аз имах обратен проблем. Задръстен интеркулер. Когато дам газ маркуча здраво се свиваше и не стигаше достатъчен въздух за двигателя. Нямаше мощност и здраво пушеше черен дим със сажди. след като изчистих интеркулера всичко си дойде на мястото. Днес ми направи впечатление , че кабелчетата които отиват към клапана бяха прекъснати и аз отново ги свързах . Не усетих някаква ралика във вървежа на автомобила.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X