Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Оригинален размер на гуми Пажеро II 2.5TDi

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Оригинален размер на гуми Пажеро II 2.5TDi

Доста почетох по въпроса (а може би недостатъчно), но все пак реших да пусна тази тема, за да попитам все пак какъм е оригиналния размер на гумите на Пажеро II 2.5TDi и има ли възможност две по две предни със задни да са различни размери?

На моето пажеро на вратата на оригиналната лепенка има два размера, но така и не можах да разбера кой за какво е, защото е на JAPAN. Единия е 265х70х15, другоя 31х10,5х15. В доста от темите пише че става на въпрос за едно и също нещо, но на практика не е така.

Предните ми гуми за RADIAL 265х70х15, а задните RUNWAY 31х10,5х15.

На око дори личи че задните са по-големи, а по ролетка се потвърздава с 2-3 см (много набито око има ) . Незнам дали е от грайфера или .... ?

Също така ме интересува дали е удачна тази разлика в предни и задни гуми, та нали 4х4 ли е трябва да е с 4 еднакви гуми?

Благодаря предварително.

До: Оригинален размен на гуми Пажеро II 2.5TDi

Първоначално публикуван от rudyto Преглед на мнение
    ... На моето пажеро на вратата на оригиналната лепенка има два размера, но така и не можах да разбера кой за какво е, защото е на JAPAN. Единия е 265х70х15, другоя 31х10,5х15. В доста от темите пише че става на въпрос за едно и също нещо, но на практика не е така.

Предните ми гуми за RADIAL 265х70х15, а задните RUNWAY 31х10,5х15.

На око дори личи че задните са по-големи, а по ролетка се потвърздава с 2-3 см (много набито око има ) . Незнам дали е от грайфера или .... ?

Също така ме интересува дали е удачна тази разлика в предни и задни гуми, та нали 4х4 ли е трябва да е с 4 еднакви гуми?
    ...
    Отговорът на въпроса ти е на лепенката на вратата. Посочените там размери са ти 2 варианта на "оригинален".

А за написаното в темите може би не си прочел правилно. Можеш да кажеш, че е едно и също 265/75 R15 и 31 х 10.50 R15, само че при теб предните гуми са 265/70. Т.е. разлика има и това не е добре.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

До: Оригинален размен на гуми Пажеро II 2.5TDi

Да посмятаме: 10.5 инча са 266.7мм. Това ти е ширината.
      Диаметърът на 265/70/15 е 29.6 инча (според един от онлайн калкулаторите).
      Това е за еднаквостта.

Дали можеш да караш с различни гуми отпред/отзад е коментирано много и ти си прочел, че не бива.
      Сега, ако не ти се хвърлят гумите, карай си ги, но само на задно.
      Неофициално ще ти кажа, че ако си със Супер селект можеш да ги караш и на 4Х4, но с разблокиран централен диф. С блокиран и на бавни 4Х4(когато е перманентно блокиран) недей да караш на сух терен. На сняг може.

Коментар

До: Оригинален размер на гуми Пажеро II 2.5TDi

ясно, значи табелката с японските знаци се опитва да ми каже: или 265х70х15 или 31х10,5х15 - ТИ СИ ИЗБИРАЙ.

Коментар

Добре де, а на мойта врата що пише 235/75/15 (и аз съм с Пажеро II 2.5TDi)...Егати японците

Коментар

На мойта има само 265х70х15.

Денислав, какво налягане пише на твойта за 235/75/15 ?
            LZ5ZI qth HASKOVO
            Pajero II GLS 3000 V6

Коментар

Първоначално публикуван от ivan4o Преглед на мнение

А на мойта врата/нищо че не е Паджеро, а Нисан/ нищо не пише и аз......слагам най-големите гумета които мога да събера
              П.П.Извинявам се за спама.Поздрави.
              NISSAN FOREVER
              -----------------------------------------------------------------------------
              Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от denislav Преглед на мнение
                Добре де, а на мойта врата що пише 235/75/15 (и аз съм с Пажеро II 2.5TDi)...Егати японците
                Дали размерът на препоръчаните гуми ще е 235/75/15 или 265/70/15 зависи от широчината на джантата, с която е оборудван моделът ви. Обикновено го има щампован някъде по нея. Например 15X7/139.7 или подобно. Тук 7 е ширината на джантата в инчове.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                  Дали размерът на препоръчаните гуми ще е 235/75/15 или 265/70/15 зависи от широчината на джантата, с която е оборудван моделът ви. Обикновено го има щампован някъде по нея. Например 15X7/139.7 или подобно. Тук 7 е ширината на джантата в инчове.
                  Не знам колко е джантата със сигурност.( мисля че е 7 инча)
                  Паджерото като го взех беше с 265/70/15, сега е с 235/75/15 на същите джанти. Стават без проблем.

Не знам обаче на какво налягане да ги карам тези 235ци.

За 265/70/15 пише 2.0 предни и 1.8 задни или нещо такова.

Тва за 235 май е малко ? Доста меки изглеждат !

Затова питам на Денислав на вратата за 235/75/15 налягането колко го дават.
                  LZ5ZI qth HASKOVO
                  Pajero II GLS 3000 V6

Коментар

Затова питам на Денислав на вратата за 235/75/15 налягането колко го дават.
                    Неговото е къса база и цифрите са други. За дълга база съм виждал различни данни в зависимост от модела гуми, но повече от 2.2 предни и 2.4 задни не би трябвало да има нужда.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                      Лука, съмнява ме нещо тва с размерите - каква е разликата във височината на двата размера, а какво ще отчита километража като сменим гумите??? Не ми се вярва японеца да не го е измислил това нещо...
                      Don't hunt IF you can't kill
                      първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Коментар

Първоначално публикуван от hammer Преглед на мнение
                          Лука, съмнява ме нещо тва с размерите - каква е разликата във височината на двата размера, а какво ще отчита километража като сменим гумите??? Не ми се вярва японеца да не го е измислил това нещо...
                          Разликата в диаметъра е пренебрежимо малка - около 19 мм. Разликата в отчитаната скорост - 2-3 км/ч
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от hammer Преглед на мнение
                            235/75/15 - 734 мм. - 100 км/ч
                            265/70/15 - 752 мм. - 97 км/ч

според http://www.diana-ltd.com/index.html - май не е много фатално.
                            Не знам само как 265 ще се отрази на разхода.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                              Разликата в диаметъра е пренебрежимо малка - около 19 мм. Разликата в отчитаната скорост - 2-3 км/ч
                              Съжалявам, не погледнах

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X