Обява

Свий
Няма добавени обяви.

свети лампа А/Т

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• свети лампа А/Т

КОЛЕГИ ЗДР.зна4и аз съм пресен собственик на една красавица паджеро 2 2.8тди дълга база автоматик но малко ме притеснява една 4ервена лампа на таблото дето премигва като обозна4ение а/т пробвах със бутона до ръ4ната но няма ефект не гасне и не променя ништо изписва само power на таблото но не се осе6та промяна нито във оборотите нито другаде . ако някои даже остави тел от колегите за въпроси във експлотацията на съштия мерси 4е нова и първи джип та малко интересно оште
    Последно редактирано от илия димитров; 27-10-08, 22:34.

До: свети лампа А/Т

Това е лампата за температура на маслото в скоростната кутия.
    А дали изобщо има масло щом свети постоянно
    ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

маи утре 6те го проверим дали дат4ика е проблем или наистина некаде е избягало маслото

Коментар

И не пиши на шльокавица, моля те.
        Добре дошъл, във форума много е писано за автоматичните скорости. Като пускаш тема не е сигурно че някой наистина знаещ ще е онлайн и ще я прочете и да е прочете не е сигурно че ще има време да отговори.... Горе има един бутон "ТЪРСЕНЕ" пишеш "автоматични скорости" - търси и готово Не само на "паджеро". Ще ти излезе за цял ден четене, но без него неможе. Желая много и безаварийни !
        Иначе ако колата е втора ръка и не знаеш историята и, задължително и направи профилактична смяна на масла и филтири. В автоматика трябва да е червено(по-тъмно или по-светло) да не мирише на прегорял бакелит(феродо) и да е прозрачно (това най-общо) Би трябвало да има и масломерна пръчка (за автоматика) като нивото се мери при загряла кола и работещ двигател...и т. н...отдолу има и телефон.
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

колега вече пробвах със номера на търсачката но за момента ништо по моят въпрос маслото е във норма днес го мернах и изглежда добре. съмняваме нешто да не е по сериозно това копче дето е А/Т деиства при включено 4*4 или и на само на заден мост че при движения със включен само заден диф няма никакъв ефект при превключване на режимите.

Коментар

Aко не бъркам нещо в твоя модел, дясната колона лампи е: горната е "A/T temp" - температура на маслото, втората е за овърдрайва и долните две са PWR и Hold за този бутон, който питаш. Има и тема за него.

Коментар

Първоначално публикуван от илия димитров Преглед на мнение
              ....но за момента ништо по моят въпрос А/Т деиства при ...
              Има, има.... ....ама без труд (четене не става) дали променя режима на превключване на скоростната кутия на едни или други обороти може да разберш след като си свикнеш с колата ( като динамика и шумове) а примигването по съъъвсем оскъдната информация която даваш може и да е от лош контакт някъде (това би било и най-добре за тебе)
              Иначе по втората част от въпроса в общия случай режимите на скоростната кутия са си "нейни" и не се интересува от раздатката дали върти 2 или 4 колела, бързо или бавно.....ама ако си от Сф. по добре ела или звънни иначе трябва да пиша много ( вече писано и от много други хора в темите на форума), а и аз съм мързелив
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

На самия лост освен бутона който натискаш за режимите D,P,N.1.2.3.трябва да има и едно друго малко копче /потърси го и го натисни един път/ Успех!

Коментар

ok явно така няма да стане маи на диагностика ште трябва да се ходи колеги не съм от софия за туи е малко трудно при мен коп4ето дето е е за режимите знам за него кое как просто питах дали трябва да се усещта не6то пове4е, за бутона на лоста ОФ драив знам пробвах го бачка нема проблем. колегата Паджеровод позна за коя лампа говоря ама тая температура на маслото да не би некои датчик или филтъра утре него ште го разгледам и почистя .Можеби някои колега случаино от Благоевград или региона да ме ориентира към читав сервиз да не ходя със джипа до София все пак съм от Петри4 а не искам да рикувам със джипа до софия със тая лампа дразнешта
                  Последно редактирано от илия димитров; 28-10-08, 22:08.

Коментар

Абе вие в Петрич на кой език говорите-пишете че аз останах с усещане че ми споделя проблемите си някой Албанец и Косовар.
                    П.П
                    Темата е интересна, ма освен писане требе и четене.......................

Коментар

бате уроците по български език бяха във училище ако имаш да кажеш нещто по темата кажи ако ли не бягаи да даваш уроци другаде

Коментар

бате уроците по български език бяха във училище ако имаш да кажеш нещто по темата кажи ако ли не бягаи да даваш уроци другаде
                        С езика, на който пишеш, е странно че изобщо ти отговарят, вместо да те изтрият. Но то е, защото си нов и ти дават време да се ориентираш. Или ще свикнеш с порядките тук, или няма да пишеш. Повярвай, няма да те търпят дълго.

Коментар

колега как премерихте маслото, маслото се мери на загряла скоростна кутия ,като прекараш лоста през всички предавки и след това го оставиш на неутрална ,а колата да работи , чак тогава мериш . ако искаш звънни
                          МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Колега, я по-леко! Неуважението е лоша черта!!!

Т.
                            Good guys drive Land Rovers!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X