Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хъбове

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хъбове

Колеги, има ли някой, който ремонтира автоматични хъбове?
    Последно редактирано от Паджеровод; 23-10-08, 21:22.

До: хъбове

пробвал съм,
    чупих ги след две излизания на кал

ремонта не си заслужава, направо слагай ръчни

Коментар

какъв ще е ефекта ако сложа хъбове на супер селект

Коментар

Първоначално публикуван от veso6 Преглед на мнение
        какъв ще е ефекта ако сложа хъбове на супер селект
        По-скоро отрицателен, тъй като ще се загуби една от най-хубавите черти на системата. Хубаво е да прочетете от теми тук - има една на Паджеровод за видовете с-ми за задвижване. Супер селект зацепва предния мост само когато се предава въртящ момент към него.
        Георги Гатев

Коментар

До: Хъбове

Не съм компетентен но до колкото знам има значение какви слагаш и ефекта може е много положителен.
          [SIGPIC][/SIGPIC]

3.0 v6 24

Коментар

Първоначално публикуван от Kircho-sopot Преглед на мнение
            Не съм компетентен но до колкото знам има значение какви слагаш и ефекта може е много положителен.
            Супер селект - просредством муфата ADD (последна страница от ТОЗИ документ) се зацепва предния мост единствено при включване на 4Н и нататък. Т.е. когато е само на задно предния мост не натоварва движението, тъй като не е зацепен.

Моля, сподели какъв "много положителен" ефект имат ръчните хъбове при тази система?
            Георги Гатев

Коментар

Супер селекта си има хъбове.Просто са постояно зацепени.
              отцепването както каза колегата по горе идва от вътрешноста на предния мост.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги-trimata Преглед на мнение
                Супер селект - просредством муфата ADD (последна страница от ТОЗИ документ) се зацепва предния мост единствено при включване на 4Н и нататък. Т.е. когато е само на задно предния мост не натоварва движението, тъй като не е зацепен.

Моля, сподели какъв "много положителен" ефект имат ръчните хъбове при тази система?
                По думите ти, това си е най-обикновен парт тайм. Парт тайм-а си работи перфектно с ръчни хъбове. Предимството е че ги включваш и в двете посоки, когато ти искаш, а не когато те си решат.

Ако е имало автоматични хъбове, а не просто капачки, то ръчните са си много добро решение. На тераното вече сложих, щото ми писна когато си решат да включват, често с удар, и когато си решат, да отключват - например като се закопаеш и се клатиш напред - назад, за да излезеш.

Има на AVM, почти за всякакви возила. Доказали са се като достатъчно читави. Аз съм с такива.

ПП: Сега погледнах - това е накакъв ни парт, ни фулл тайм. То си има муфа за отключване. За какво тогава изобщо са му хъбове? Не е ли само с твърдо зацепени капачки, вместо хъбове?
                Последно редактирано от sparkybg; 11-05-09, 14:56.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да твърдо зацепени капачки.Като хъбове са но постояно зацепени.

Коментар

а как работи предния диференциал когато си само на задно самия диференциал въртили се увли4ан от колелетата

Коментар

Първоначално публикуван от veso6 Преглед на мнение
                      а как работи предния диференциал когато си само на задно самия диференциал въртили се увли4ан от колелетата
                      Въртят се само полуоските, едната до муфата, а другата - цялата, барабар със сателитите в дифа. Предния кардан и другото - не.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ако има муфа, трябва да се върти едната цяла полуоска и другата до муфата, без да се завърти кардана, защото усилието за завъртане на полуоската до муфата е по- малко от това за завъртане на кардана.
                        Короната и пиньона няма да се въртят, а само сателитите.
                        LZ1GUS

Коментар

Паджеро 2 с ръчни хъбове, кутията не е супер селект.Как е по добре да се кара с постояно включени хъбове или само при нужда да ги включвам? Един колега ми каза, че като стояли изключени се разбивали някъкви муфи. Моля за компетентното Ви мнение.
                          Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                          Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

И тази тема е от най-дискутираните тук. Накратко -
                            1. изключвай ги, ако се интересуваш от икономии на гориво и части и
                            2. не ги изключвай, ако по-важен е за теб комфортът да не слизаш в калта за да ги включваш, а също за да можеш да включваш предния мост в движение.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                              И тази тема е от най-дискутираните тук. Накратко -
                              1. изключвай ги, ако се интересуваш от икономии на гориво и части и
                              2. не ги изключвай, ако по-важен е за теб комфортът да не слизаш в калта за да ги включваш, а също за да можеш да включваш предния мост в движение.
                              Благодаря за съвета. Но май ще избера позиция 1.
                              Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                              Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X