Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за скорост на Pajero Sport, нещо ме притеснява

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за скорост на Pajero Sport, нещо ме притеснява

Направих първите две хиляди км с паджерото, и ми прави впечатление, че над 110 километра започва сериозна вибрация в задната част, като при 140, които достигнах за малко при задминаване, започва да е направо некомфортно. Моля някой колега с такава кола да ми драсне някой ред ако му се занимава, до каква скорост го карате и нормално ли е да вибрира.

Другото нещо, което ме безпокои е, че от 80 км/ч нагоре започват да се усещат признаци за тази вибрация, има някакъв резонанс, който се изразява в нискочестотно бучене главно когато се отпусне газта и се кара с малка газ или по инерция. При натоварен двигател върви гладко и добре до към 110 - 120. Чува се отзад, не мисля че е двигателя. Преди десетина дена се жалвах за изпаднали метални частици при смяна на маслото на заден диференциал. Като разглеждам каталога с частите, приличат на късчета от крепящата скоба вътре. Явно е, че има някаква салата, но ми се иска да чуя и мнение на други притежатели, да не разглобим колата за да я оправяме от нещо, което си е нормално

Още едно нещо ме учуди, с 3 л V6 двигател съм /бенз./, нормално ли е на 5та скорост да съм в 3000 оборота при 110 км/ч? Множко ми се вижда...

До: Въпрос за скорост на Pajero Sport, нещо ме притеснява

Първоначално публикуван от cyclop Преглед на мнение
    да не разглобим колата за да я оправяме от нещо, което си е нормално
    В никой случай не е нормално. Започнете с изключване на външните елементи:следи от силен удар, крив заден кардан, разбито каре, баланс на гуми. Проверете луфта на пиньона в дифа дали е в нормите. Щом шумът се променя при натоварване ми прилича на диференциал Но е трудно да се каже така.

Коментар

Няма такъв филм след смяна на маслото и да изпадат части и дифа да е наред
      Самата пробка е с магнитен връх и ако има стружки по нея след смяна на маслото се готви за ремонт,по това което описваш има нещо на джипката.
      Моята е фронтера с 4 цилиндров двигател,115 к.с и на 3000 об. съм с 105 км,а ти с 2 цилиндъра повече и 35 коня

Напиши откъде си да отидеш при някои, който разбира да ти погледне обстоино джипа,това което описваш не ми звучи добре.

Поздрави

Коментар

Още едно нещо ме учуди, с 3 л V6 двигател съм /бенз./, нормално ли е на 5та скорост да съм в 3000 оборота при 110 км/ч? Множко ми се вижда...
        Това се лекува с по-големи гуми...Скоростомера пак ще показва такова съотношение,но ако го измериш с ГПС,преди и след смяната на гумите,ще видиш разликата...
        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Направих първите две хиляди км с паджерото, и ми прави впечатление, че над 110 километра започва сериозна вибрация в задната част, като при 140, които достигнах за малко при задминаване, започва да е направо некомфортно. Моля някой колега с такава кола да ми драсне някой ред ако му се занимава, до каква скорост го карате и нормално ли е да вибрира.

Другото нещо, което ме безпокои е, че от 80 км/ч нагоре започват да се усещат признаци за тази вибрация, има някакъв резонанс, който се изразява в нискочестотно бучене главно когато се отпусне газта и се кара с малка газ или по инерция. При натоварен двигател върви гладко и добре до към 110 - 120. Чува се отзад, не мисля че е двигателя. Преди десетина дена се жалвах за изпаднали метални частици при смяна на маслото на заден диференциал. Като разглеждам каталога с частите, приличат на късчета от крепящата скоба вътре. Явно е, че има някаква салата, но ми се иска да чуя и мнение на други притежатели, да не разглобим колата за да я оправяме от нещо, което си е нормално

Здр колега.....трудно ми е да излекувам джипа ти по нета,но ще се опитам да те насоча.Моето паджеро е същото само че автомат
          И така да почна от вибрациите. Значи, моето съм го карал с всякаква скорост вкл.190 и вибрации нямам,а джипа е като залепнал на пътя.От тука следва че 100% имаш проблем,но може и да не е толкова сложен. От диференциала можеш да имаш шум,но чак вибрации-не вярвам За това 1-то което те съветвам е да видиш и да кажеш с какви гуми си в момента и джанти и дали не са криви и едните и другите Има и вариант като знам това как си върти гъза на мокро ,предишния собственик да е превзел някои тротоар и да е изкривил нещо отзад
          По втория ти въпрос мисля ,че тези обороти са нормални за тая скорост,лошото е че не съм заглеждал моя и не мога да ти дам база за сравнение защото моя е автомат.
          П.С. Ако си от София,тел ми е 0898652205 Любо,няма проблеми да го видя на живо и да те пратя там където си поддържам моя джип.Както и да ти помогна с каквото мога.
          Поздрави и успех

Коментар

Благодаря на всички, които опитват да ме посъветват и да дадат идеи Ясно ми е вече, че имам проблем за оправяне.
            На въпросите, които възникнаха, от София съм, гумите са стандартните за модела като размери, обаче са зимни FULDA - взех колата с тях, а не ми остана време и пари да сложа летни /пък и желание, при положение че до месец ще трябва пак да ги сменя/. Преди да купя колата, ходих на диагностика на ходова част - там измериха шасито и казаха, че всичко е наред като параметри. Може би първо ще отида да ми погледнат баланса на задните гуми, да няма кривната джанта... После е ясно че ще се отваря диференциал, доколкото разбрах, трябва да се разглоби цялата задница за това, ама по-добре профилактично, отколкото от крайна нужда Колко ли ще ми вземат за работа, ако някой е правил тази операция?

Коментар

Виж не само джантите,а дали гумите не са криви също То фулда добре...ама да не е някои кокал на 10г и в формата на макарон

Коментар

Мисля си, че няма да се размина с гумите... Понеже при натоварен двигател - когато ускорявам, вибрацията намалява и изчезва донякъде Ако беше от дебаланс, щеше да се появява при всякакво натоварване, или?

Коментар

Мисля си, че няма да се размина с гумите... Понеже при натоварен двигател - когато ускорявам, вибрацията намалява и изчезва донякъде Ако беше от дебаланс, щеше да се появява при всякакво натоварване, или?
                  Колега 2-пъти съм ял хурката от криви гуми Единия път беше със старото ми паджеро а преди няколко месеца с бмв-то когато го купих.Особено при бмв-то ми се появяваше такава вибрация след 170км и изчезваше след 200....смених гумите и всичко е ок!
                  Иначе при теб естествено че може да е и нещо по-сериозно.Успех и дано минеш по най-безболезнения начин от към фин.гледна точка

Коментар

Погледни и за кал в борда на джантите. Имах подобен проблем с няколко сюв-а. Усещането е горе-долу подобно и е характерно повече за задните джанти. Започни от там. И ако се окаже, че това е проблема - отиди на гумаджия. На автомивка не става!

Коментар

Тези вибраций при мен се бяха получили от луфт в лагера на задния изходяш вал на раздатката. Няма ли от кой да вземеш 2 гуми с джанти само да пробваш? Ако има луфт в пиньона пак е така. Успех.
                      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X