Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Номер рама

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Номер рама

Аз имам номер от една буква и 9 цифри и незнам защо е така и немога да си купувам части и така ,ако някои знае нещо по въпроса да помага.
    номера е V444050318 и на рамата е така и на табелката също,джипа е паджеро2 2.5тди дълга база с десен волан и на всички табелки пише на японски ,годината е под въпрос първата регистрация по англииския документ е 2003г.

До: Номер рама

Много интересен въпрос.Съгласно ръководството за експлоатация което имам номерата на рамите за ляв и десен волан се състои от 11 букви и цифри или групи от тях.Всяка буква ,цифра или група от тях обозначава определени данни за паджерото.Цифри има само в 6,10 и 11 позиции.Осем позиции са само букви.В момента съм на вилата и нямам скенер,но ако проявяваш интерес ще ти ги пратя след няколко дни за сведение.Фактът ,че не можеш да си купуваш части с този номер показва,че такава рама официално няма.Нещо не е в ред.Освен това доколкото знам паджеро 2 е спрян от производство преди 2003 година.Дано да грешим.

Коментар

за месния пазар японците на ги интересуват европеиските изисквания ,и аз имам такова паджеро и дори на повечето от тях не пише паджеро а ММC -мизубиши мотърс къмпани.по уин кода на купето те не съществуват във европа .брал съм подобни ядове и със други автомобили напримерно със това исузо което а на аватара което е американска поръчка няма букви по рамата а само цифри и носи 6 цилиндров двигател който не му се полага по японските каталози
      МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

"Коки" купувай с мостра в ръка сваляш, носиш, мериш
        Нещо ми се струва, че идващите в Бг. "англичани" всъщност са "японци" ама с подменени по пътя докумени ( Знаеш по корабите има мишки, те пък гризкат книжки...)
        "Исузо" като стар фен на твоята марка ще ти помогна малко с моя опит - при покупка на поредната кола си купувам и ремонтен каталог. Най-често използвам "Хайнес" ( Haynes ) и "Чилтън" ( Chilton ) и открих че за една марка и модел каталозите за Европа и Америка са различни защото спецификациите на колите са различни т.е. ако имаш "американско" Исузо си купи американски ремонтен каталог.
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Колегата го насочих към Мирослав от Ратола - имат читава японската програма. Аз също имам, но не иска да декодира някой номера.
          След като се декодира стават ясни точните номера на части, а после се пазарува по тях...
          Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

Да така е автомобила е японски и затова е с такъв вин и Мирослав ми помогна ,всичко си е точно явно 2003 г е влязъл в Англия от Я пония и затова англичаните са му писали 2003 първа регистрация,а в англииския документ пишеше първа регистрация 2003 но в скоби след това има 1993 ,но полнеже наште катаджии незнаят англииски и затова го написаха 2003г .Благодаря на всички за съдеиствието за сега.

Коментар

здравей те вси4ки , колега и аз май сам на същтият зор с номера на шасито и годината и моето 1993 къса база пък по талон ж България е 2003 та помагайте едновременно и на мен

Коментар

А каде се намира номера на рамата,и номера на мотора на Шогун 2,8 дълга база 95г.Внос от Англия може ли някой да ми каже .Благодаря предварително.
                П.С Шогун и Паджеро напълно еднакви ли са като мотори, ходова част и тн.или имат някакви разлики?

Коментар

За идентификацията мисля, че ще ти помогне този pdf.
                  A разликата между Шогун и Паджеро е в името и мястото на волана.

Коментар

Евтините Паджеро-та ,които си купуваме от Англия,са така наречения grey import или сив внос,внесени от автокъщи или частни лица от Япония директно,не са официалния Шогун за европеиския пазар,по евтини са,защото малко трудно се застраховат в Англия, а и по-евтино идват от там,може компанията да те закара до Япония сам да си избереш автомобил на търг или друго,и много свестни цени има,номера на рамата е наистина такъв, а номер на двигателя по принцип въобще не пишат,двигателите се сменят, знаете,а в Англиа не им пука за това,документи за рег.в КАТ можеш да вземеш от пощата,готова форма-попълваш и след 2 седмици идват на твое име,ако искаш да провериш всичком за колата може да направиш HPI проверка срещу 3 лири и да научиш кога каде е била ,дали е удряна,отписвана,крадена и всичко.Супер са си редовно документите от Япония,аз имам оригиналите по вноса даже,дата на първа рег е кога е рег.в Англиа а не кога е произведена -от там идва грешката!На англииските им личи по номера-лесно.Всички ги копуват по 900 лири или там някаде и тук се продават по 5000-6000 лева което пак е о.к.-я си представете какво е окачването и корозията на кола за офф-роад карана в Лондон-нови! Само с двигателя да се внимава ,а части-много и евтини!!!

Пример-въздушен,горивен и маслен филтър -20 лири,по курса вие го сметнете,всеки ден от там тръгват няколко автобуса за БГ и могат да донесат каквото си искате,за моя 4д56 всички ремаци и филтри за сервиз-60 лири.Тук копувам от Интерауто-Бургас,поне са японски и масла Мобил

Така,че не се плашете от десния волан,и няма нужда да го забраняват,не волана прави поразии по пътищата!Все едно в Англия,да забранят левия,не са по-глупави от нас! Доста коли излизат пъво с ляв волан или само с ляв ,така че те си ги карат!Не бъркаите правото на избор с законите и правилника за движение!И без това повечето по нашите пътища карат като че ли,воланат им е в задника!Само камери и яки глоби-това поправя лошите шофиори!
                    Аиде стига,че прецаках темата! Пак!
                    Последно редактирано от Паджеровод; 10-12-08, 18:40. Причина: Обединих постовете ти и преместих линковете в "полезни връзки"

Коментар

Благодаря много за изчерпателните отговори на Паджеровод и Паджероман.Питам защото ще купувам такова паджеро и икам да съм на ясно кое каде се намира.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X