Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Превключване на автоматична кутия на 2.5тд

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Превключване на автоматична кутия на 2.5тд

Здравеите,имам нужда от спешен съвет,Харесах си едно Паджеро 2.5тд дълга база 1993 Шогун вкарано от англия и много ми хареса и реших да си го взема но като се качих да го пробвам,то е с атоматична кутия и тръгва много бавно и превключва скоростите над 2500 оборота почти до 3000 ,имам такова чувство като буксуване на съединител ,неможе да дръпне рязко,аз несъм карал явтоматик и незнам дали е нормално и затова имам нужда от помощ,

До: Превключване на автоматична кутия на 2.5тд

Много е лесно. Вземи с тебе някой който разбира. Нали не мислиш че бихме могли да ти опишеме как и кога трябва да смени скорост автоматика и какво трябва да е усещането?

Коментар

+ за Калинката и други работи през клавиатурата не стават
      Това което описваш е нормално в контекста на целия ти въпрос Май и джип не си карал Паджерото е голяма и хубава машина доказала себе си, но няма динамиката и возията на "Голф GTI" Усещането за скорост е различно и трябва да гледаш скоростомера или околните коли за да си "в реално време". Автоматика превключва по обороти или по положение на педала на газта, а двигателя следва 1/2 педала на газта (желанието на водача), 1/2 състоянието (скороста и натоварването ) на колата. Не се "реже" или "глъхне" като ръчните. Понеже не каза за скърцане, вибрации, удари при превключването и т.н. колата може и да е добре...НО "Паджеро" в испаноезичните държави е близо до тяхния израз за чикиджия и за това там се продава като "Монтеро", а "Шогун" (не съм запознат) но ми се струва по-скоро за далекоизточния пазар, не за Англия т.е. тук има VIN търсачки, а и в КАТ провери си го. и следвай съвета на КАЛИНКАТА
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Мерси колеги за съдеиствието,карал съм и имам джип но е с механична кутия и си дърпа нормално,неска ходихме на маистор и се указа че мотора не работи добре няма мощност и затова е тромав и реших да го взема но след като му отворят главата и отстранят повредата,която казва маистора наи вероятно са клапани нагорели .Иначе имам Даихацу Роки 2.8Д и го ползвам главно за лов,а това Мицубиши е луксозно и става и за асвалт .

Коментар

"...наи вероятно са клапани нагорели..." тогава трябва да е пушила като парен локомотив Клапаните туко така не горят, май после ще трябва да и се сменят сегменти (щ`от е папкала масълце) ка`т ще пипат там и биелни лагери... Май е по-добре да изчакаш да се появи друга
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

за англия се води "Шогун",тука грешка нема,но все ми се струва ,че това не е твоя джип ,освен ако ти го харизват или си член на клуба "млад техник"...некак си не ми се връзват нещата още от самото начало да се отваря двигателя,пък верно знае ли човек какво ще излезне,а и десния волан...

Коментар

колега не се вкарваи във филми ти да не искаш да лети това паджеро аз имам 2.8тди дълга база автоматик и при мен е така .. това не е бегачка ... а и друго ти на таблото виждаш мили а не километри. и за туи можеби такова усещтане .

Коментар

Е, какво стана, взе ли го в крайна сметка. По нагоре си писал майстора каза. Абе махнете ги тия "майстори", нагорели му били клапаните. Как пък е разбрал? Бай ти Боре златното ухо - настройвал карбуратори на ухо, дрън дрън, изгасна още на завоя. На мен един като чу за 20 секунди работата на Паджерото заключи, че са успокоителните валове и не, че не се оправяло, оправяло се ама хубаво, че бил правил, та знаел какво е и щяло да ми струва около 4000лв. Оказа се горивна помпа.

Какво ги водите тия коли по "майстори", и после "майстора" каза..."Майсора" видя 500;1000;1500; лева да му влизат в джоба за работа която няма да свърши и за да отстрани проблем, който не съществува - ДА.

Коментар

Да взех го и се оказа една разбита кобилица ,сега всичко е ок смених му ремъци ,ролки масла филтри и съм много доволен,карам си го и му се кефя.Единствено несъм сменил маслото на скоросната кутия,понеже в Плевен маи няма къде да го сменя а и несъм сигурен какво масло да му взема,ако някои има идея да каже.

Коментар

Първоначално публикуван от kokigigov Преглед на мнение
                    Да взех го и се оказа една разбита кобилица ,сега всичко е ок смених му ремъци ,ролки масла филтри и съм много доволен,карам си го и му се кефя.Единствено несъм сменил маслото на скоросната кутия,понеже в Плевен маи няма къде да го сменя а и несъм сигурен какво масло да му взема,ако някои има идея да каже.
                    колега, след като го смениш маслото на скоростната кутия, сподели каква точно е процедурата, че и на мен ми предстои същата работа.

Коментар

и като смени кобилицата колата тръгна ли по добре и да върви след 3000 оборота

Коментар

Първоначално публикуван от илия димитров Преглед на мнение
                        и като смени кобилицата колата тръгна ли по добре и да върви след 3000 оборота

моя автомат, ако OD (over drive) е на ON, трудно минава 3000 оборота, даже не ги стига. С настъпан до долу перал на газта сменя на 2900 - 3000 оборота. Ако OD е на OFF, друга работа вече ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X