Жипа го имам от две години миналата година ту ми светкаше лампата за абс ту не а зега от скоро светна и свети всеки път постоянно сменени са ми наклатките някой сбъсквал ли се е с тоз проблем да каже от кво може да свети ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Паджеро проблем с абс
Свий
X
-
До: Пажеро проблем с абс
"карамфил"-е, мислех да не пиша за да видя как ще се оправиш с търсачкатаама се опитах аз да потърся - клик "търсене" - "абс" клик => нищо
, "АБС" клик=> нищо
, "ABS" клик => пак нищо
може и аз да не знам как да работя с търсачка
За това допълвам "Андро" - " и то на предните колела "(на някои "форд"-ове отзад дори няма датчици) иначе изчети темата http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=38138 има за АБС-то достатъчно
0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Казах ти да изчетеш всичко в темата за "Диското"
Андро ти е писъл, ще ти пиша и аз отново. Датчици на предните колела на АБС-то. проверка дали са здраво хванати на мястото си и после за верига.
Карам го на копи/пейст че не ми се пише: "То или се включва когато усети блокирало колело, или не се включва изобщо и би трябвало да свети лампата. Палиш, ABS-то светва и гасне щото селф тестът му показва че всички джиджавки са в ред" - при теб свети постоянно зашото най-вероятно не открива някой датчик.
"Ако ABS-то не работи и лампата свети в най-големия процент това е скъсан кабел или изгодял датчик на някое колело принципно е за добър сервиз, но с мултицет може да се провери за верига към датчика обикновенно съпротивлението е в рамките на 900-1100ома" "Намира се първият след датчика куплунг, разкача се и се мери, после другия и така." Първия куплунг обиковенно е в калника около амортисьора (за предните) някъде пред задния мост (за задните) Хайде мери и казвай0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Колегата Владо ти го е казал добре, аз имах точно , ама точно същия проблем. В сервиза всичко си е ок, (точно пред сервиза се оправя и 2 часа след сервиза е пак същощо). Слабите места на Паджерото са отпред - кабела се претрива в ламарината на подкалника (точно над тампоните на горния носач) и отзад където е свивката при тампона на надлъжните щанги (носачи) и шасито. Там са и куплунгите - захванати на шасито.
Зимаш мултицета и както каза колегата Владо мериш за съпротилвние/верига на всеки куплунг, ама ще мериш когато си сигурен че не работи, защото ако ту работи ту не....
П.П. отпред единия куплунг е точно под разширителния съд на радиатора (зад левия фар) другия преден не се сещам къде беше..
Don't hunt IF you can't kill
първо 0883 после 333 накрая 448
LZ1BGD
Коментар
-
Аз имам същият проблем, но той се проявява само след продължително буксуване в поредният "капан" (кал или сняг) - светва лампичката на АВS-а и спира да работи, но след като се измъкна и двигателят се "успокои" лампичката угасва и АВS-а сработва. Не мога да си го обясня, но след като се оправя само (поне за сега), карам така.
Коментар
-
При колегата "Варчев" двигателя не е намесенПри продължително боксуване АБС-то получава от едната страна сигнал за нулева скорост (щ`от си затънал и не се върти гумето) а от другата за висока скорост(щот въртиш другото гуме във въздуха
) То милото АБС мисли
мисли
и се шашка
решава че или не смята правилно или нещо се е изскубнало и се гаси за да не подведе шофьора, т.е. светва лампата
Може би при буксуване с повече газ, ако минеш по километраж 20 км/ч, или 5% разлика м/у двете скорости, не съм сигурен, а сега и не ми се чете
за точната скорост. Посли когато пак си на нормален ход всички датчици дават нормален сигнал, ръчкат Мозука на АБС-то и той се "събужда" прави си "селф теста" открива че всичко му е наред плесва се по челото и лампата гасне
т.е. колега "Варчев" ти имаш съвсем друг проблем с АБС-то....или по точно нямаш проблем и дано така да е винаги!
0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар