Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Паджеро проблем с абс

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Паджеро проблем с абс

Жипа го имам от две години миналата година ту ми светкаше лампата за абс ту не а зега от скоро светна и свети всеки път постоянно сменени са ми наклатките някой сбъсквал ли се е с тоз проблем да каже от кво може да свети ?

До: Пажеро проблем с абс

Най вероятно е датчик на ABS на някое от колелата. Правил съм такъв тест в "Рубин".

Коментар

"карамфил"-е, мислех да не пиша за да видя как ще се оправиш с търсачката ама се опитах аз да потърся - клик "търсене" - "абс" клик => нищо, "АБС" клик=> нищо, "ABS" клик => пак нищо може и аз да не знам как да работя с търсачка
      За това допълвам "Андро" - " и то на предните колела " (на някои "форд"-ове отзад дори няма датчици) иначе изчети темата http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=38138 има за АБС-то достатъчно
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Направих тест и признаци на работещ абс няма не било само лампата да си свети както си мислех а абс-то не работи въобще, сега ще търся причина ако някой се сети нещо да драсни ще ми е от полза

Коментар

Казах ти да изчетеш всичко в темата за "Диското"
          Андро ти е писъл, ще ти пиша и аз отново. Датчици на предните колела на АБС-то. проверка дали са здраво хванати на мястото си и после за верига.
          Карам го на копи/пейст че не ми се пише: "То или се включва когато усети блокирало колело, или не се включва изобщо и би трябвало да свети лампата. Палиш, ABS-то светва и гасне щото селф тестът му показва че всички джиджавки са в ред" - при теб свети постоянно зашото най-вероятно не открива някой датчик.
          "Ако ABS-то не работи и лампата свети в най-големия процент това е скъсан кабел или изгодял датчик на някое колело принципно е за добър сервиз, но с мултицет може да се провери за верига към датчика обикновенно съпротивлението е в рамките на 900-1100ома" "Намира се първият след датчика куплунг, разкача се и се мери, после другия и така." Първия куплунг обиковенно е в калника около амортисьора (за предните) някъде пред задния мост (за задните) Хайде мери и казвай

Коментар

Колегата Владо ти го е казал добре, аз имах точно , ама точно същия проблем. В сервиза всичко си е ок, (точно пред сервиза се оправя и 2 часа след сервиза е пак същощо ). Слабите места на Паджерото са отпред - кабела се претрива в ламарината на подкалника (точно над тампоните на горния носач) и отзад където е свивката при тампона на надлъжните щанги (носачи) и шасито. Там са и куплунгите - захванати на шасито.
            Зимаш мултицета и както каза колегата Владо мериш за съпротилвние/верига на всеки куплунг, ама ще мериш когато си сигурен че не работи, защото ако ту работи ту не....

П.П. отпред единия куплунг е точно под разширителния съд на радиатора (зад левия фар) другия преден не се сещам къде беше ..
            Don't hunt IF you can't kill
            първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Аз имам същият проблем, но той се проявява само след продължително буксуване в поредният "капан" (кал или сняг) - светва лампичката на АВS-а и спира да работи, но след като се измъкна и двигателят се "успокои" лампичката угасва и АВS-а сработва. Не мога да си го обясня, но след като се оправя само (поне за сега), карам така.

Коментар

При колегата "Варчев" двигателя не е намесен При продължително боксуване АБС-то получава от едната страна сигнал за нулева скорост (щ`от си затънал и не се върти гумето) а от другата за висока скорост(щот въртиш другото гуме във въздуха) То милото АБС мислимисли и се шашка решава че или не смята правилно или нещо се е изскубнало и се гаси за да не подведе шофьора, т.е. светва лампата Може би при буксуване с повече газ, ако минеш по километраж 20 км/ч, или 5% разлика м/у двете скорости, не съм сигурен, а сега и не ми се чете за точната скорост. Посли когато пак си на нормален ход всички датчици дават нормален сигнал, ръчкат Мозука на АБС-то и той се "събужда" прави си "селф теста" открива че всичко му е наред плесва се по челото и лампата гасне т.е. колега "Варчев" ти имаш съвсем друг проблем с АБС-то....или по точно нямаш проблем и дано така да е винаги!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X