Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Система за улавяне парите на горивото Паджеро 93г. 3.0 V6 дълга база.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Система за улавяне парите на горивото Паджеро 93г. 3.0 V6 дълга база.

Мисля да си правя нов по-малък резервоар и да сложа газовата бутилка зад него.
    Тая система за улавяне парите на горивото как работи(ако все още работи)? Мога ли да я премахна ? И без туй гледам че моделите след 93г нямат такава.
    Гледам даже че едната и тръбичка е скъсана.

Достаъчно ли е само подавашия, връщащия горивопровод, входа за гърловината и малкия вход за излизащия въздух да останат?
    Гледам моделите след 06.1994 е останъл само един обратен клапан - само не виждам как е свързан. Неговата роля каква е ?

Поздрави !
    LZ5ZI qth HASKOVO
    Pajero II GLS 3000 V6

До: Система за улавяне парите на горивото Паджеро 93г. 3.0 V6 дълга база.

Щом е в такова състояние (скъсани маркучи) едва ли работи. Пък и от 93-та до сега какъвто и да е сорбентът, вече работи на 1/10. Така че, едва ли е грях да я премахнеш.

Трябва да се съобразят няколко неща:

1. Резервоарът да не остане без отдушник - маркучът от него може да се прати направо към другия, който идва от пространството между филтъра и дроселната клапа.

2. всякакви други маркучи да се запушат, а не да се оставят свободни.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      1. Резервоарът да не остане без отдушник - маркучът от него може да се прати направо към другия, който идва от пространството между филтъра и дроселната клапа.
      Тази тръбичка май идва от след дроселната клапа, през един " клапан продувки адсорбера ".

Него (клапана) да си го оставя ли ?
      LZ5ZI qth HASKOVO
      Pajero II GLS 3000 V6

Коментар

Би трябвало да имаш И такава тръбичка. Тя трябва да се запуши.

Коментар

Как е най добре да се направи отдушника?
          LZ5ZI qth HASKOVO
          Pajero II GLS 3000 V6

Коментар

Нали ти казах - пращаш го между филтъра и дросела. В системата за улавяне на пари непременно има маркуч и от това място. Ако няма, надяваш му един бензинов филтър и го закрепяш някъде, където няма да му влиза вода.

Коментар

Между филтъра и дросела има само муркуч който е за картерните газове.
              Мога ли да го закача за този дето е към адсорбера.
              Само че там има и един електроклапан който е свързан м/у пространството след дроселната клапа и адсорбера. Този клапан не знам кога включва.
              Адсорбера има и един маркуч който е свободен и е пуснат надолу.
              LZ5ZI qth HASKOVO
              Pajero II GLS 3000 V6

Коментар

Явно много са работили и преди тебе. Спирам да давам съвети, докато не го видя нещото. Че току-виж си ми се разсърдил.

Оригинално няма и не може да има висящ маркуч. Всеки маркуч отива Някъде.

Електроклапанът не знам при тебе от какво се управлява, сигурно е от компютъра по относително сложна логика. Вероятно можеш просто да махнеш и него.

Не, не можеш да свържеш отдушника към пространство след дроселната клапа. Там е вакуум, при това променлив. Ще шашнеш двигателя, а и рискуваш на някое спускане да си смачкаш резервоара като спихната топка.

Коментар

ivan4o, по-добре се запознай с устройството на системата добре и тогава предприемай промени, защото според мен е много отговорна и опасна работа.
                  Тук има описание и на системите за вентилация, но е на руски. Дано не е проблем...

Коментар

Аз гледах документацията раздел 13_1 и там има рисунки на тръбопроводите и агрегатите.
                    Към сорбера който е в двигателното отделение отиват три тръби.
                    1. от клапана за продувка.
                    2. от резервоара(там има и други клапани и неща) за парите.
                    3. е свободна.

Така като си мисля третата е за продухване с чист въздух.
                    Когато клапана отвори се получава вакуум и чистия въздух влиза в сорбера , минава през него и отива в двигателя като по този начин се продухва. Вакум в резервоара не може да е получи.

При мен тази която идва от отзад беше скъсана в задния край до резервоара , така че парите са излизали свободно навън.

Двигателя си работеше нормално и без нея.

Между другото действията са предприети.
                    Днес отрязах резервоара и махнах задната част зад гърловината и запуших (завариха мойсторите) с парче ламарина . По този начин се отвори място за 35л. газова бутилка.

Утре продължавам с монтажа но първо ще поостържа ръждата и ще боядисам че сега е по достъпно около задната част.

Това е засега.
                    Поздрави на всички !
                    LZ5ZI qth HASKOVO
                    Pajero II GLS 3000 V6

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X