Обява

Свий
Няма добавени обяви.

трансмисия на паджеро

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• трансмисия на паджеро

здравейте,
    тук съм нов и моля да бъда извинен за глупавите въпроси. преди 2 дена купихме паджеро в Англия.
    1998 2.8тд (182 000км)ръчни скорости климатик,абе готина чиста и запазена кола.
    Но нещо ме тревожи или бъркам??????? като пробвам да включа на бавните ,колата тръгва добре НО МАЙ СИ Е ПАК НА БЪРЗИТЕ....ЛАМПИЧКИТЕ НА ТАБЛОТО СВЕТВАТ И ПОКАЗВАТ ,ЧЕ ПРЕДЕН И ЗАДЕН МОСТ +ДИФА НА РАЗДАТКАТА РАБОТЯТ.
    Някой би ли ми обяснил повече ,незнам много за паджеро,разглобил( и отремонтирал) съм 2-3 двигатела ,ама трансмисията ми е мъгла!
    Бих желал да знам повече за трансмисията ,блокажи предни задни и т.н.....
    Последно редактирано от DIDOSKIN; 18-05-08, 02:21.
    8777203908

Колега, провери все пак дали си стигнал до бавните изобщо.
    Имах подобен случай с Паджеро2 2.5 tdi супер селект. При вклчено 4 по 4 с блокаж на цен. диф, светят колелата и цен диф. След това обаче натискаш лоста надолу и напред, следва нулево положение, още един път напред и включени бавни. При мен бяха блокирали вследствие на неупотребата им. Стана лесно след по яко натискане и раздвижване на лоста.
    Куриозното е че стария собственик не знаеше какво е това бавни, липсваше табелата на лоста и аз като тебе се бях притеснил. Един приятел оправи нещата.
    Андро.

Със супер селект ли си?
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 18-05-08, 07:41. Причина: Сливане на поредни публикации

Коментар

До: трансмисия на паджеро

Първоначално публикуван от DIDOSKIN Преглед на мнение
      ... като пробвам да включа на бавните ,колата тръгва добре НО МАЙ СИ Е ПАК НА БЪРЗИТЕ ....
      А какво в същност те тревожи и по какво съдиш, че "май пак си е на бързите"?
      Ние не сме неутрални!

Коментар

ами....карал съм какви ли не 4х4 и разликата между бързи и бавни се долавя лесно,в тоя случай обаче или интуицията ми греши или проблема е в джипката
        колата е със СУПЕР СЕЛЕКТ.
        8777203908

Коментар

А натискаш ли надолу за да включиш бавните?

Коментар

ами да ти кажа честно,май не натискам простете некомпетентноста ми,явно тоя надпис се е изтрил а и аз несъм много спец по паджеро(карам тойота 80-ка) Още утре ще пробвам и ще докладвам за резултата! а има ли паджерото блокажи на предния и задиния диф. ?виждал съм на некои модели разни копчета до ръчната спирачка.
            8777203908

Коментар

На предния нямат серийно. На задния си виждал, с отделно копче.

Коментар

колата е ок! Трансмисията работи отлично на всички положения.
                благодаря ви за отзивчивоста!
                8777203908

Коментар

Чакайте и аз да се оплача от радатката. Много интересно днеска запалих сутринта колата и всичко точно, само че като тръгнах и почнаха да мигат предните колела на дисплейчето покарах, но подяволите не спират да мигат, пробвах всички положения на раздатката и връщам пак в изходно положение, но никакъв резултат, мигането е на лице.
                  Раздатката е супер селект, Паджеро 95 година 2.5ТДИ. Какъв може да е проблема

Коментар

Здравей,
                    От три месеца имам същия джип и мисля че това премигване не бива да те притеснява. При следващото пътуване може и да го нямаш. Също ми се случи и изчезна.
                    Понякога докато работят подгревателните свещи, преди да запаля, ми свети ламбичката за бликиран диференциал, но нямам звука на компресора отзад и знам че нищо не означава.
                    Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор и попадаш на по-пиян тракторист

Коментар

Първоначално публикуван от maxko Преглед на мнение
                      Чакайте и аз да се оплача от радатката. Много интересно днеска запалих сутринта колата и всичко точно, само че като тръгнах и почнаха да мигат предните колела на дисплейчето покарах, но подяволите не спират да мигат, пробвах всички положения на раздатката и връщам пак в изходно положение, но никакъв резултат, мигането е на лице.
                      Раздатката е супер селект, Паджеро 95 година 2.5ТДИ. Какъв може да е проблема
                      Кога мигат ? като си на 2Н ли?
                      А когато си на 4Н мигат ли ?
                      LZ5ZI qth HASKOVO
                      Pajero II GLS 3000 V6

Коментар

приятел за да ти мигат предните колела при изключено имаш проблем сконтролерите за зацепване и отцепване на предния диференцял който е на вакум.или когато влкючиш 4н.или 4нлц. ЗАЦЕПВАШ РАЗДАТКАТА ОТ ЛОСТА датчик подава информация на единия контролер и той зацепва предния мост.като застанеш пред джипа при отворен капак погледни от ляво на подкалника има 2бр.датчици изключи горния към калника и трябва да спре.или най добре като си при джипа ми се обади да ти кажа кво да направиш че ми е трудно да ти обясня с писане.0899883765 дамян
                        OFF-ROAD CLUB PRIMORSKO
                        www.offroadprimorsko.com
                        0899883765

Коментар

На мен ми се беше скъсал един маркуч за вакума след дроселната клапа до магнит-вентилите за включване и изключване на предния мост , не се изключваше и мигаше на 2Н . Като смених маркуча и се оправи всичко.
                          Само че съм 3000 V6.
                          При дизела май е с отделна вакум помпа ама огледай всички маркучи.
                          Да няма някой откачен или скъсан.
                          LZ5ZI qth HASKOVO
                          Pajero II GLS 3000 V6

Коментар

Колеги докато си направя едни настойки по радиото джипа поработи 10-на минути на място и няма ни помен от тоя проблем Благодаря за съветите все пак

Коментар

Първоначално публикуван от maxko Преглед на мнение
                              Колеги докато си направя едни настойки по радиото джипа поработи 10-на минути на място и няма ни помен от тоя проблем Благодаря за съветите все пак
                              Карай здрав и щастлив, един път и медийте да оправят нещата.
                              Последно редактирано от Christo; 01-06-08, 00:28.
                              Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор и попадаш на по-пиян тракторист

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X