Здравейте, бих искал да споделите вашето мнение по въпроса. Предстои ми покупка на Паджеро2 ,което смятам да ползвам предимно за лов и разходки предимно по черни пътища. Доколко са надежни автоматичните скорости на Паджерото 92-98 ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Автоматик или ръчни/Паджеро 2/ за в гората
Свий
X
-
До: Автоматик или ръчни/Паджеро 2/ за в гората
Първоначално публикуван от vladikal Преглед на мнениепредимно за лов и разходки предимно по черни пътища.
Тъй като взимаш нещо втора ръка, надеждността зависи най-вече от моментното състояние, така че правила няма...
-
Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнениеПрепоръчвам ти ръчни при този случай, не че автоматът няма да се справи, но при всички други случаи аз предпочитам автомат.
Тъй като взимаш нещо втора ръка, надеждността зависи най-вече от моментното състояние, така че правила няма...по принцип сам набелязал 2-3 Паджеро до 100000км и на видимо добро састояние. Мисля си дали със автоматик ще ми е по-лесно по баирите ?! Така или иначе във понеделник летя до Лондон и живот и здраве скоро ще разбера в действителност.
Grand Cherokee 4.7HO Overland
Коментар
-
Първоначално публикуван от koi4a Преглед на мнениеОсвен в градските задръствания не се сещам за друго да те улесни автоматика.
А досега моито паджеро което е автомат още никъде не ме е оставило когато съм бил на лов или риболов
Коментар
-
Първоначално публикуван от lubenti Преглед на мнениеКоито е карал автоматик....после незнам да е искал ръчни скорости...
Имал съм до сега 3 различни коли с автоматични скорости, голям кеф е на пътя... хапваш си, пийваш си, пушиш си, говориш си по радиостанцията, а сега и по GSM-a... не ти е нужна дясната ръка за превключване на скоростите, левия крак се чудиш де да го денеш...
Когато става дума за джип, за гората, определено не бих си взел "автомат". Преди да взема последния, пробвах двата варианта, разликата е голяма, в полза на "ръчката". Някак си не ме блазни идеята, нещо да ми избира предавките вместо мен, в по-екстремна ситуация. Всъщност, единствената причина да не смена 4-литровия двигател, на последния си джип, с 5.9-литров, е липсата на ръчна скоростна кутия за последния...Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.
Коментар
-
Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнениеЯвно съм изключение!
Имал съм до сега 3 различни коли с автоматични скорости, голям кеф е на пътя... хапваш си, пийваш си, пушиш си, говориш си по радиостанцията, а сега и по GSM-a... не ти е нужна дясната ръка за превключване на скоростите, левия крак се чудиш де да го денеш...
Когато става дума за джип, за гората, определено не бих си взел "автомат". Преди да взема последния, пробвах двата варианта, разликата е голяма, в полза на "ръчката". Някак си не ме блазни идеята, нещо да ми избира предавките вместо мен, в по-екстремна ситуация. Всъщност, единствената причина да не смена 4-литровия двигател, на последния си джип, с 5.9-литров, е липсата на ръчна скоростна кутия за последния...
Само за едно бих те поправил, че ако желаеш в по екстремни ситуация с всеки автоматик можеш да направиш така че ти да избереш предавката или поне при моя е така.
Коментар
-
Колеги и аз съм се "меракландисал" за Пажеро 92 98 и се колебая между ръчни и автоматични скорости изках само информативно да ви питам колко горе долу ви харчат вашите пажерота 2.5тди или 2.8тди в градски условияАко бях това, което исках, щях да мечтая да бъда това, което съм
Коментар
-
Само да споделя, че вече 2 пъти съм излизъл с моя Самурай в гората с автомат кутия и съм изключително доволен от смяната.
Първо по удобно, второ много по сигурно.
Имах известни притеснения за това как ще се държи на екстремите но след вчерашното ми каране всичките се изпариха, затова с две ръце за автоматика.
Пък и както колегата по-горе спомена може да си ги караш и като с ръчни.
Поздрави!VITARA, SAMURAI
FIAT PANDA 4x4 CABRIO
RENAULT ESPACE QUADRA
...и едно сивикче за града...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар