Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вода в двигателя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Вода в двигателя?

Колеги как ще коментирате това клипче.

http://www.youtube.com/watch?v=VuD2ZyVJ69c&NR=1

Освен че е глупаво да тръгва без шнорхел. Желателно ли е да се върти и да се пали ако има вода? Ще го бива ли такъв двигател?

До: Вода в двигателя?

Ами щом тръгна, значи не се е показала някоя биела през блока Но без проблеми няма да остане.
    Да беше поне спрял да разкачи маркуч около интеркулера да види до къде е стигнала водата

Коментар

В този ред на мисли, откъде могат да се намерят шнорхели за Patrol или Land Cruiser
      One Planet, One Internet!
      We Are All Connected!

Nissan Patrol GR Y61 RB25DET NEO(Skyline)

Коментар

Здравейте,преди време с Митсубиши L300 2.5 D с двигател 4D56 на два пъти засмуквах вода като на този клип е не пресичах река а си карах по наводнените от проливен дъжд варненски улици.Първият път двигателя го удави съпругата ми опитвайки се да премине внимателно през наводнена улица засмукал е вода на бавни обороти и веднага е угаснал.Обади ми се от средата на локвата в която беше заседнала с въпроса а сега какво,понеже не съм от Варна помолих познат да я изтегли и после го посъветвах да дръпне буса назад като предварително го включи на пета предавка,понеже не се превърташе на пред от водния клин в горивната камера на някой цилиндър.Така съответното бутало щеше да се върне назад и да изхвърли водата от цилиндъра.Речено сторено след малко ми се обадиха ,че двигателят е запалил с леко причукване което след около 30 секунди спряло заедно с белият дим от аспуха.Буса се прибра на самоход и го карах така към 5000 км но му остана едно леко прекъсване на бавни обороти и мирис на недоизгоряла нафта,не се стърпях и го отворихме.Какво установи дефектацията -
        -никакви деформаций по бутала клапани или колянов вал само на единият цилиндър този който е засмукал
        водата беше се изкривила биелата и станала по къса с 1.0 мм от което налягането в този цилиндър намалява значително а от там неравномерната работа на бавни обороти.Смених кривата биела с една 2-ра употреба от Хюндай Н 100 той е със същия двигател и реших въпроса.

Реших го ама за лош късмет за много кратко след две седмици този път моя милост и пак във Варна до автогарата ме хвана един порой ,гледам всички карат с едното колело по тротоара ,че водата малко дълбока пък буса нали висок минах направо без да намаля скороста както си бях с 60 км на трета предавка и ........ съответно изпитах на гърба си преработения вариант на поговорката да би внимателно карал не би биели сменял ама нейси.

Заседнах насред кръстовището ,изтегли ме един колега с джип не си спмням какъв беше. Технологията с дърпането назад за изплюване на водата не помогна двигателя не превърташе на никъде.След кратко умуване как да изкарам водата от цилиндрите с подръчните инструменти свалих капака на клапаните понеже се сваля само с едно гаечно 13 и с помоща на една здрава отверка прекарана между кобилиците на изпускателния и смукателен клапан отварях изпускателните клапани подред един по един и едновременно превъртах колкото беше възможно на стартер.След няколко опита двигателя заработи с неприятно металическо чукане и тресене придружено с гъсти кълба бял дим,след около минута белия дим намаля но металическото чукане си остана което ме принуди да не рискувам с прибиране на самоход.След отваряне на двигателя се установи
        - криви биели на два цилиндъра с по 3 мм
        - от изкривяването и скъсяване на биелите полите на двете бутала бяха леко деформирани от противотежеста на коляновия вал което е причинило металическото чукане
        -за моя голяма радост буталата бяха издържали и втория.
        изпит,двигателя се отърва с подмяна на двете биели новите пак от Хюндай Н1 втора ръка.Наложи увеличване теглото на новите биели с по 20 грама заварих им по една метална плочка във вдлъбнатината под главата на биелата.

След този ремонт с така изпитания двигател изминах още 50 000 километра без никакви проблеми.

Така,че след такова "запиване" с вода за дизеловите двигатели винаги има последствия дори да са само една биела.
        Последно редактирано от Николай Колев; 26-03-08, 23:28. Причина: правописна грешка
        Всичко което човек иска и търси през целия си живот е :
        Място и хора към които да принадлежи ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X