Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Утечка - Пажеро 1994 г. 2.5 тд.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Утечка - Пажеро 1994 г. 2.5 тд.

    Имам Мицубиши пажеро 1994 г. - 2.5 турбодизел.Машината е отлична.През тази зима на няколко пъти чисто ов акумулатор за една нощ се изтощава напълно.Имам някаква утечка на ток.Направи ми впечатление,че когато колата е много мокра при завъртане на ключа светва само лампата на налагяне на маслото.Запалва добре след което посочената лампа гасне,а леко светват останалите. След две три минути постепенно угасват.Това сочи,че има някакъв проблем в токовете. когато колата е суха няма такъв проблем.Колата се движи нормално но се налага вечер да изключвам акумулатора.дайте съвет къде да търся причината?

  • #2
    До: Утечка - Пажеро 1994 г. 2.5 тд.

    Трудна и неприятна работа... Първо визуално огледай местата, където хем може да се задържа вода, хем минават кабелни снопове - за протрито, допълнителни връзки с изолирбанд. След това въоръжен с ампермер и схема хващаш от плюсовата клема на акумулатора през кой "fusible link" (това са предпазни връзки, които се разклоняват директно след акума) "изтича" токът... и така по метода на изключването... Пипкава работа.
    Разклащай сноповете гледайки ампермера, някъде може да "прецърка" и стрелката да подскочи.. Или уредът да изгори. Ако утечката е голяма може и с лампа вместо ампермер.

    Коментар


    • #3
      До: Утечка - Пажеро 1994 г. 2.5 тд.

      Пропуснах да отбележа,че от две години ми свети лампата за проблем в дебелината на спирачите накладки.Независимо,че лампата постоянно свети накладките са добри по размер /дебелина/.Колата спира нормално.Ще проследя веригите ,но първо ще започна от спирачните индикатори.При нормални накладки най вероятно утечката е там.

      Коментар


      • #4
        До: Утечка - Пажеро 1994 г. 2.5 тд.

        До колкото знам Паджеро 2 няма светлинна индикация за износване на накладките. Има звукова, представляваща щифт (или нещо подобно), който започва да трие в диска при износване на накладката. Лампата която ти свети, предполагам е за проблем в ABS, но може и да бъркам Мойта също в последно време започна много да пресветва

        Коментар


        • #5
          До: Утечка - Пажеро 1994 г. 2.5 тд.

          Проверете си кабелите на четирита датчика за прекъсване - и мойто Паджеро беше така - първо присветваше чат пат, после по често и накрая за постоянно, ама го открих. Проверете добре около местата където кабела се сгъва при движението на автомобила. Често се среща и варианта предните гуми при завой да протъркват кабела...
          Don't hunt IF you can't kill
          първо 0883 после 333 накрая 448

          LZ1BGD

          Коментар


          • #6
            До: Утечка - Пажеро 1994 г. 2.5 тд.

            Най сетне проблема се реши.След дълго лутане по кабелите и какви ли не щуротии забелязах,че отвреме навреме зареждането не е в ред.Напрежението на клемите на акумулатора се променяше и веднъж замерих 9 волта.Снех веднага генератора и се оказа,че изправителния блок е повреден.След смяната му изчезнаха всички неблагоприятни признаци и машината е шест.Вероятно изправителния блок не е рухнал изведнъж ,а постепенно и на моменти е променял стойностите на напрежението.Приутел автоинженер ми обясни,че незагасването на част от лампите на таблото може да се получи от повреда на посочения блок.Считам темата за приключена и благодаря на колегите за съветите които дадоха.

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X