Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Pajero 2 2.5 TDI Ремонт или нов двигател?!?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Pajero 2 2.5 TDI Ремонт или нов двигател?!?

Здравейте колеги! Карам или по-скоро карах джипка около месец и половина и... издухах мотора. За 3000км не усетих нищо неестествено (като се има предвид, че не разбирам от двигатели и това ми е първата джипка). Първото странно нещо беше загубата на парно от време на време и то при постоянна висока скорост, не му обърнах внимание защото взе, че се самооправи. Пътувах от Варна през Бургас, Пловдив и така до София. Там 4 дена по паветата и Софийските дупки никакви грижи... до момента в който на път за Бургас ... абе стигнах само да Пазарджик. Карах със около 120-130 до ОМВ бензиностанцията преди Пазарджик, пак без проблеми там презаредих, кафета...около 30мин налях и присадка за почистване на системата и т.н. След 13 километра пак с 120-130км.в час без никакво предупреждение(стрелката на темп си беше под средата) японката угасна. Спрях в аварийното... едни пушилки се издигнаха откъм двигателя...отварям двигателя масло се разхвърчало, охлаждащата течност кипи...викам си не е на добре :-(.
    Не знам аз ли и я презорих, присадката ли нещо осра пейзажа... или проблема с парното е бил всъщност признак за назряващ проблем с охлаждането...

Значи колата е Паджеро 2 ГЛС къса база 2.5тди 94г на 225хил.км. От Корект 2002 - (там мои близки се обадиха и ми пратиха платформа да върнем японката до София) след като я отвориха.... ми поставиха диагнозата стопено бутало на първи цилиндър, втори цилиндър много надран... евентуално за последен ремонт, евентуално пукнат блок(не е сигурно още) утре ще има още...новини по въпроса. Казаха ми, че ще ми дадат цифри, за ремонт, ако е възможен и за смяна на целия мотор с друг втора употреба.

Та след цялото това есе дето изписах да си изплача мъката въпроса ми е... кое ще ми препоръчате???

Ремонт или смяна на двигател?

Мисля си,че ремонта звучи по-добре, поне ще се сложат нови части, а новия стар мотор... не се знае ....пък и смяната на документите в кат, няма ли да е гоям зор и ооооще разходи?

До: Pajero 2 GLS 2.5tdi 94g Ремонт или Нов двигател???

Бих си купил друг двигател само ако от моя не става нищо.
    нема да се фалиме оно се види и само се фали

Коментар

До: Pajero 2 2.5 TDI Ремонт или нов двигател?!?

И аз имах подобно изпълнение само че при мен се оказа пукнат маркуч за охладителната течност +някакво странно изпълнение на стрелката за температурата- докато се чудя защо стрелката за темп. на течността е на средата, а тази за маслкото показва 120 и изведнъж стрелката на тепмературата на течността скочи нагоре. Вече си знам паджерката не се гони- само за кеф.Сега много рядко съм над 90
      Отървах се с гарнитура, датчик, шлаифане на глава.

Дано и при тебе мине по леко.
      Последно редактирано от Паджеровод; 15-02-08, 23:11.

Коментар

аз бих заложил на друг мотор.
        нови бутала и шлайф на твоя ейги 1000лева.за друго счупено не говорим.
        може да си намериш необорудван мотор за малко пари.

Коментар

Имам вече информация макар и непълна за щетите. С две думи ми предложиха два варианта: ремонт с техни части и гаранция за пробег 15000км на стойност малко над 4000лв. Казвам малко защото не се знае дали не е пукнат блока. Цената е за основен ремонт, шлайф, бутала, ризи, смяна на ремък и ролки,масло,филтри , гарнитури, нов радиатор. Втори вариант смяна с друг двигател като самия двигател ще струва 4000лв с редовни документи, смяната... забравих да питам защото малко се стъписах от цените. Пуснах вече обява, че търся двигател, но ще повторя и тук, ако някой има информация за блъснато, бракувано или....просто двигател на по-нормална цена ще съм безкрайно благодарен.
          Прикачени файлове

Коментар

4000 са сериозна сума !
            Честно казано - може да помислиш и за продажба на джипа както е и покупка на друг. За 4000 лева едва ли си струва тази операция !

Коментар

Колега, напиши от къде си. Имам един човек впредвид, който ако се заеме ще ти вземе доста по-малко от 4000 лева.

Коментар

Благодаря на всички за съветите! По въпроса за продажбата... с нежелание пуснах обява в мобилето за 4800лв. С нови гуми е 31х10.5х15 Федерал мс351 ат, под нови имам предвид( произведени47ма седмица на 2007) купих ги на 9 февруари, отидох от Варна до София и на връщане....стопих мотора. Иначе съм от Варна, но колата в момента е в София. Пуснах я за продажба защото нито имам интструменти нито разбирам от мотори, а има доста хора които могат да си я направят за без пари на фона на това което ми искат на мен:-(.

За контакти, за ремонт, двигател или полезна информация 0878606154 Ицо или Skype - Icaka875

Желая безаварийно шофиране на всички колеги и поздравявям хората подържащи този сайт и форум за професионалната им работа!

Коментар

Колега недай да даваш джипката за толкова малко пари при положение че здрав прав двигател на малко км ще ти легне не много пари. Ако можеш да си пазаруваш от ибей ето ти един линк
                  http://cgi.ebay.co.uk/MITSUBISHI-SHO...QQcmdZViewItem

Двигателя с доставката то БГ идва около 1000 лири което е 2500-2600 лева, което сам можеш да направиш сметката колко по-малко е от 4000 лева, според мен с повечко търсене точно по ибей ще можеш да си намериш и за по-малка сума, преди 3 дена един пълен комплект двигател на 50000 мили свърши на 300 лири като с доставката то БГ идваше към 600, което са ти 1300-400 лева. Моят съвет е да поразгледаш и да потърсиш човек който може да пазарува от ибей за да ти докара нещо оттам, само не знам как е с документите т.к както знаем в Европа никъде по талоните не пишат номер на двг, предполагам ако се говори с англичанина ще може да даде някаква фактура или някакви документи за този двигател. А можеш и да прегледаш мобиле.бг вчера гледах 3-4 джипки които бяха за части

Коментар

Колега имам нови бутала ремонтни с гаранция 320 лв.Шлайф и всичко останало още около 600 и мотора ти е като нов. Поне там след това няма да имаш проболеми.Аз даже за мене се чудих дали да не взема да я купя от тебе.Предпочитам кола с отворен двигател за да си го направя и после да не го мисля.
                    А ти просто е трябвало още при първите признаци на неизправността да се замислиш и да отидеш на консултация.Всичко което е извън нормите рано или късно се оказва проблем.

Коментар

Благодаря още веднъж за мненията...джипа е продаден...понеже не мога да си го поправя сам, го дадох на едно момче което има друг блъснат и ще размени двигателите. А равносметката ми е,че за парите които ми искат за ремонт (без глава и блок при това)и тези които взех за купето мога да си купя друг подобен, а ако добавя още малко и по-хубав.

Темата може да бъде закрита.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X