Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов собственик на L200 - дайте съвети

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нов собственик на L200 - дайте съвети

Здравейте,

От около месец съм горд собственик на чисто ново L200. За момента единственото, което съм правил по колата е сложих нови гуми Yokohama A/T+S. Използвам пикапа за предвижване из софийските преспи, лов и ходене на ски. Има super select и блокаж на задния диференциал.

Ще се радвам на всякакви мнения, както за качествата на камиоа, така и за чести проблеми и препоръки за тунинг.
    Зима иде

До: Нов собственик на L200 - дайте съвети

Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
    Здравейте,

От около месец съм горд собственик на чисто ново L200. За момента единственото, което съм правил по колата е сложих нови гуми Yokohama A/T+S. Използвам пикапа за предвижване из софийските преспи, лов и ходене на ски. Има super select и блокаж на задния диференциал.

Ще се радвам на всякакви мнения, както за качествата на камиоа, така и за чести проблеми и препоръки за тунинг.
    Здравейте,

Честито! Пожелавам много безаварийни километри?
    Щом го имате от около месец, значи сте усетили напоследък особените погледи на водачите на леки автомобили(изключвам тези 4х4). Понеже аз също съм със Super Select, при големите снегове си го карах на 4Н и беше супер.
    За качествата на машината, немога да дам лично мнение. Само мога да предположа, че са добри, защото на мен са ми слабост японските автомобили. Според мен като цяло има спад в качеството на съвременните автомобили и повече проблеми с електрониката. За чести проблеми сащо немога да кажа.
    За тунинга. Трябва да внимавате, защото със сигурност има ограничения по гаранцията на автомобила. Ако искате да правите каквото и да било, можеби е разумно да се посъветвате в гаранционния сервиз и тогава да пристъпвате към действие. Габаритите на колата предполагат, че няма да я използвате за Хард разходки, а и не сте описали подобно нещо. Нямам преки впечатления за гумите, които сте избрали, но каточели са предназначени повече за on-road употреба. Най-добре е да покарате с тях, да съберете мнения и ако прецените да ги смените. От написаното за Вашите нужди, единствено при лова може да срещнете затруднения със заводската комплектовка на пикапа. Тогава може да помислите за една лебедка. Монтажът й най-вероятно няма да попречи на гаранцията, но пак трябва да се провери при гаранционния сервиз!
    Та, ако гумите Ви устройват, помислете за лебедка, за всеки случай. Друго за начина, по който мислите да експлоатирате пикапа, мисля, не е нужно.
    Всичко е лично мое мнение и не задължавам никой с него!
    Можеби и други колеги ще напишат нещо и ще можете да сравните мненията. Във всеки случай събирайте информация, така най-безболезнено ще се справите със задачите. Тук има изключително много такава!
    Ако има нещо - питайте.

Успех!

Коментар

Аз също имам L200 от една година точно и ми остават още 2 години гаранция НО дано не ти се налага да правиш рекламация много съм разочарован от тях. Изгоря ми някакъв електронен блок или не знам какво е там и отказаха аварийните и клаксона. от сервиза ми казаха, че не се ремонтира и се налага да доставят нов Ок но след около един час ми звъннаха, че колата ми е готова . Аз ги питам аджеба нали не се ремонтира а и вие нямате в наличност Отговора беше оправихме го. Добре отидох да си взема колата и ми поискаха 3 лв. за един бушон не бил влизал в гаранцията /имам фактура/. След което пробвах клаксона, работеше но само до първото кръстовище и край....
      А за самото купуване не ми се разказва. В България и пари да имаш оправия няма. Само 2 изречения... На Пловдивския панаир 2006г. отидох да си избера пикап и разгледах офертите, Нисан даваха навигация без пари ако си го закупиш от панаира а Мицубиши даваха ролбари преден и заден. Аз избрах мицубиши само заради Задните ролбари за да мога да си транспортирам моторите каквато беше целта на закупуване на пикапа. Та след като платих аванса и подписахме договора обещаха да ми го доставят до края но октомври... дойде с връзки два дни след коледа и то без ролбарите а те дойдоха февруари и ако видите как ги монтираха не е за разказване оттам извиках шефа на сервиза и той за извинение ми каза, че ако правя някакъв ремонт при тях ще ми направи отстъпка . Абе ....но от пикапа съм много доволен страхотна кола е имал съм 10години Исузу но разликата е от тука до небето.
      Със здраве да си го ползваш.

Последно редактирано от Chinela; 10-01-08, 13:43. Причина: Добавяне на снимка.

Коментар

Честито и много безаварийни км
        Ще ми се някой път да видя такова с максимален размер гуми...
        Изглежда събира 31" от раз, но ми се струва, че и 235/85/16 влизат, колко е по книжка?

Коментар

Благодаря за топлото посрещане и севетите. За Балкан Стар или добро или нищо - за това нищо няма да кажа .

Максимален възможен размер гуми според БС са 265/70R16, щяли да влязат в калниците, но само между другото приемчика ме светна, че щяла да ми падне гаранцията "поне на главините"? Реших поне за сега да се придържам към единствения размер по книжка 245/70R16.
          Като проходимост - преди бишито имах Чероки и до сега не съм закъсал никъде, където съм минавал с Чируза, въпреки значително по- голямото междуосие (може и да е късмет). За сметка на това бишито преодолява препятствията някак... недраматично, а пък блокажа е просто уникална опция за момента, когато от третия опит не става.

А Yokohamata - ето я и нея
          http://www.avtogumi.com/bg/php/tires...A/T + II&id=20
          Последно редактирано от Паджеровод; 11-01-08, 08:30. Причина: Ремонт на линка
          Зима иде

Коментар

Здравей, добре дошъл и от мен Добра каручка!
            Отзад твоят модел с листови ресори ли е и ако да - скърцат ли? Защото на някои места някои хора реват кански от тях?! За други недостатъци не съм чувал.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
              Здравей, добре дошъл и от мен Добра каручка!
              Отзад твоят модел с листови ресори ли е и ако да - скърцат ли? Защото на някои места някои хора реват кански от тях?! За други недостатъци не съм чувал.
              На ленти е отзад, но предполагам че още рано да се разскърцат. Плюс това нямам намерение да използвам еднотонната му товароподемност и се надявам да нямам проблеми с шумовете повечко време. Може би някой от по- старите собственици ще каже какво да очаквам?
              Зима иде

Коментар

Сърдечни поздрави за правилния избор! Ако си забелязал страничките за Митсубиши са само 4 обяснявам си го с факта, че практически няма какво да им се чупи.........карай смело и се кефи максимално!
                [IMG]http://htftp.domainbg.com/MARINHAKER/MARINHAKER/marin2.JPG[/IMG]

Коментар

Честито колега и безаварино каране
                  0885 297985,мтел-Радо
                  0876 556870,виваком като домашен

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
                    Аз също имам L200 от една година точно и ми остават още 2 години гаранция НО дано не ти се налага да правиш рекламация много съм разочарован от тях. Изгоря ми някакъв електронен блок или не знам какво е там и отказаха аварийните и клаксона. от сервиза ми казаха, че не се ремонтира и се налага да доставят нов Ок но след около един час ми звъннаха, че колата ми е готова . Аз ги питам аджеба нали не се ремонтира а и вие нямате в наличност Отговора беше оправихме го. Добре отидох да си взема колата и ми поискаха 3 лв. за един бушон не бил влизал в гаранцията /имам фактура/. След което пробвах клаксона, работеше но само до първото кръстовище и край....
                    А за самото купуване не ми се разказва. В България и пари да имаш оправия няма. Само 2 изречения... На Пловдивския панаир 2006г. отидох да си избера пикап и разгледах офертите, Нисан даваха навигация без пари ако си го закупиш от панаира а Мицубиши даваха ролбари преден и заден. Аз избрах мицубиши само заради Задните ролбари за да мога да си транспортирам моторите каквато беше целта на закупуване на пикапа. Та след като платих аванса и подписахме договора обещаха да ми го доставят до края но октомври... дойде с връзки два дни след коледа и то без ролбарите а те дойдоха февруари и ако видите как ги монтираха не е за разказване оттам извиках шефа на сервиза и той за извинение ми каза, че ако правя някакъв ремонт при тях ще ми направи отстъпка . Абе ....но от пикапа съм много доволен страхотна кола е имал съм 10години Исузу но разликата е от тука до небето.

Иване....Те тВа е снимката...
                    Mitsubishi L200 DobbleCab

KTM XC 450 RW 2009
                    KTM 350 SX 2011

Коментар

някакви идеи от къде мога да купя читав хардтоп за легена и може би лебедка?
                      Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение

Така като гледам аватара, възможно ли е да съм ви засичал на един черен път над Лукорско. Вие с кросов мотор, аз бях тогава със зелено Чероки (от ръбатите), питах за упътване към водния резервоар?
                        Зима иде

Коментар

Така като гледам аватара, възможно ли е да съм ви засичал на един черен път над Лукорско. Вие с кросов мотор, аз бях тогава със зелено Чероки (от ръбатите), питах за упътване към водния резервоар?
                          Ами не е невъзможно но не мога да се сетя за съжаление. Бих задал още въпроси но ще оспамим темата така, че нека да изчакаме да придобиеш право на Л.С. и тогава ще продължим.
                          А относно хардтоп само Балкан стар или Ратола друга алтернатива засега няма. Лебедки питай Явор VROMOS, това е твоят човек.
                          Поздрави.

Коментар

някакви идеи от къде мога да купя читав хардтоп за легена и може би лебедка?

Лебедка Iron Man австралийска нова - питай на 0887811447 Цоло.

Коментар

По върпорса за скърцащите задни ресори:
                              Моите също скърцаха доста ама им гресирах обилно скобите
                              и от 1 сдмица е тихо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X