Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на карета на заден кардан на Л200 2004 г. 2,5 ТДИ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна на карета на заден кардан на Л200 2004 г. 2,5 ТДИ

Както можеше да се очаква, имам си "дреболийки" за оправяне, завещани от предишния стопанин. Съединителя е ясен, като намеря време ще го сменям. Хлопането при потегляне се оказа както обикновено от карета на кардана и висящ лагер, както и опората на СК също не е първа хубост. Това, което ме озадачава е, как се сменят тия карета, като нямат зегерки? На кардана чашките изглеждат просто набити и са наравно с повърхността на фланците, а тези, които се продават в ибея си имат зегерки? Има ли различни типове кардани при Митсубиши, в смисъл с и без зегерки на каретата? Предпочитам да си оправя моя, вместо да търся друг по моргите, дето не се знае и той колко ще изкара, но ако няма как ще се минава на тоя вариант. Благодаря на отзовалите се.
    П.П. Снощи прерових темите в раздела десетина години назад и нищо полезно не открих по въпроса, та ако някъде има инфо, моля дайте линк ...
    Последно редактирано от kuzdov; 09-06-18, 09:57.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

От: Смяна на карета на заден кардан на Л200 2004 г. 2,5 ТДИ

Имат си зегерки, обаче не ти разбрах въпроса точно! За смяна на висящия лагер се разделя кардана, не забравяй да бележеш и си купи лагер от скъпите, тези от 50-70 лв издържат 3 седмици!
    мисля, да зема а се замисля...

Коментар

Точно това ми е въпроса, че на кардана няма зегерки, а тези, които продават в ибей имат. Та въпросът ми е като избия старите чашки дали ще намеря канал отдолу или има и кардани, на които каретата са топло набити и нямат сменяне (поне в домашни условия)? Ще го снимам после като сляза за да стане по-ясно. Висящ лагер ще си купя японски, около 30 паунда е оригиналния. Сменял съм преди на старата Фронтера, знам каво приключение е
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20180609_151246662.jpg
Прегледи:1
Размер:274.2 КБ
ID:5791406
      Последно редактирано от kuzdov; 09-06-18, 16:25.
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Зегера е от вътрешната страна на чашката! Не знам какви карета си купил!
        мисля, да зема а се замисля...

Коментар

Мите , донт дисковъ хот уотър ,
          Иди в Мицубиши с WIN и ще видиш каква част се слага.Ало не ти хареса цената при тях , гледаш за алтернатива.
          Не може да са по-гламави от наште магазинери и ще ти извадят на картинка точно за какво става дума.( Магазинери имам предвид в нашия сервиз )
          Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Някъде из форума бях качвал снимки.Мойте са същите ,зегерките са отвътре,не помня дали са зегерки или пръстен.

Изпратено от моят Redmi 4 с помощта на Tapatalk

https://r.tapatalk.com/shareLink?url...1&share_type=t

Само снимките са изчезнали.
            Последно редактирано от Roninn; 10-06-18, 02:10.
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
            Анатолий Пейчинов o8875о9815
            https://dvrbg.com/

Коментар

Eто ти една отправна точка - http://viamobile.ru/page.php?id=1378
              Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
              Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от evos Преглед на мнение
                Зегера е от вътрешната страна на чашката! Не знам какви карета си купил!
                Благодаря! И аз имах такива подозрения, ама рекох първо да питам, че да не си бия главата откак го разпарчетосам. Още никакви не съм купил, защото са два размера - 85 и 100 мм и още не съм ги премерил тия на кардана. В Eurocarparts по VIN ще ми ги изкарат точно, не са ме подвеждали досега, а и цените им са приемливи. Щото в ибей продават какво ли не, ама често лъжат в описанието.
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Вече камиончето е с нов съединител и ремонтиран кардан. Голям зор видях докато избия чашките от задния фланец. Сега ми остана да обработя шасито против ръждата и да му ударя една боя. И да открия защо светва чека по време на каране (не всеки път и на място не светва). Моя елм327 не можа да се свърже с компа, имате ли идея за някоя джаджа, дето не е безумно скъпа и чете Митсубиши?
                  Последно редактирано от kuzdov; 25-06-18, 22:26.
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                    Вече камиончето е с нов съединител и ремонтиран кардан. Голям зор видях докато избия чашките от задния фланец. Сега ми остана да обработя шасито против ръждата и да му ударя една боя. И да открия защо светва чека по време на каране (не всеки път и на място не светва). Моя елм327 не можа да се свърже с компа, имате ли идея за някоя джаджа, дето не е безумно скъпа и чете Митсубиши?
                    Тази джаджа от кога я търся....

Коментар

Т.е. На пазара такова животно нема

Коментар

Не изхвърляйте старите зегерки или С- клипси или както им се казва, от старите карета. Пасват почти идеално на полуоските, където се закопчават откъм хъба. Открих го като смених един външен маншон и после се оказа, че оригиналната зегерка е толкова мека, че се деформира при слагането и обратно и полуоската се откопчава.
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X