Обява

Свий
Няма добавени обяви.

CD-то се скапа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• CD-то се скапа

Скапа ми се CD-то. Прескача на дискове, които на други устройства се въртят добре.
    Системата е Rockford.
    Знае ли някой дали това може да се оправи за разумни пари и къде?
    www.offnews.bg

От: CD-то се скапа

Честно, нямам представа за продуктите на Rockford. Но има общо правило, за което не съм намирал изключение.

Ако е нещо от нисък до умерено среден клас - лещите са пластмасови и лечение няма или е за неразумни пари. Решение - замяна на устройството с такова с друг източник на информация - някаква флаш памет.

Ако е от по-височък клас - има вероятност лещите да са стъклени и съответно да подлежат на чистене със:

фаза 0: (загуба на пари и време) почистване с почистващо CD.
    фаза 1: разглобяване и чистене със сгъстен пречистен въздух.
    фаза 2: разглобяване и много внимателно чистене със смес на изопропил към чист спирт 1:3.

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
      Честно, нямам представа за продуктите на Rockford. Но има общо правило, за което не съм намирал изключение.

Ако е нещо от нисък до умерено среден клас - лещите са пластмасови и лечение няма или е за неразумни пари. Решение - замяна на устройството с такова с друг източник на информация - някаква флаш памет.

Ако е от по-височък клас - има вероятност лещите да са стъклени и съответно да подлежат на чистене със:

фаза 0: (загуба на пари и време) почистване с почистващо CD.
      фаза 1: разглобяване и чистене със сгъстен пречистен въздух.
      фаза 2: разглобяване и много внимателно чистене със смес на изопропил към чист спирт 1:3.
      .....абе нека първо пробва с фаза 0.......аз имах същия проблем преди 3 години и с ЦД за почистване ( имах го някъде цели 5 години е седяло в шкафа ,ама нямаше проблем ) и след 3-4 повторения се оправи и така досега......

Коментар

Имаш право - и аз съм чувал за случаи на успешно почистване с почистващо CD, но никога не ми се е случвало на мен. А и CD като източник на звук не ползвам от години, та може и да съм поизостанал.

Коментар

Висок клас, нисък клас - тъпото лазерче, фотоприемникът от другата страна и оптиката около тях деградират и по същество никой не ги е мислил да работят 10 години. А този който ги е мислил пък и идея си е нямал че ще ги навтикат в кола - с нейните вибрации, температури и прах.

Има и различна от нула вероятност цялата CD-конструкция да е някаква популярна и все още да се прави и вгражда в някакви свирки, в който случай някой ентусиаст да я смени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X