Обява

Свий
Няма добавени обяви.

HUD проектор за предно стъкло на Паджеро спорт 2000г. 177к.с.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• HUD проектор за предно стъкло на Паджеро спорт 2000г. 177к.с.

Здравейте колеги, имах желание да си сложа на моето Мицубиши Паджеро спорт V6, 177к.с. 2000 година,  HUD (прожектор за проектиране на данните върху предното стъкло), продавача бе уточнил, че устройството работи с OBD II букса. Според това което видях в моя автомобил, поне по форма и бр. пинове конектора е със стандартната форма, но при включване на закупеното устройство (https://www.olx.bg/ad/hud-proektor-d...tml#463cb216bf) то не желае да тръгне. Пробвахме на шкода 2003г. отново не работеше, но на Хонда CRV 2007г. сработи без проблем, моля дайте съвет може ли да се направи нещо с това устройство, или линк към устройство дето да работи при мен.

От: HUD проектор за предно стъкло на Паджеро спорт 2000г. 177к.с.

Такова нещо се купува само след проба. От 98-а, та чак до 2003-4 година софтуера на колите е в толкова много версии, че няма никаква гаранция кое на какво ще тръгне,а като тръгне-какво ще показва. Производителите са влизали в час с тия неща постепенно, а някои нарочно са отлагали колкото могат.
    Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

мдааа, пробата добре, само как да стане . Разберете, не се жалвам за това, че съм го купил, а че не иска да работи . Много ми харесва и искам да го имам, затова и питам дали няма начин да се направи (купи) някакъв адаптер.

Коментар

Въпросът опира до софтуер, не до хардуер. Адаптерът няма да реши въпроса с безбройните версии на ОБД протокола. Просто определено устройство успява да комуникира с определени коли. Разбирай марка, модел, година и понякога-месец от годината на производство, та даже и конкретен пазар, за който е правен дадения автомобил. Изключваме случаите от самия край на 90-те, когато е монтирана букса за ОБД2 без реално колата да поддържа който и да е от протоколите по тоя стандарт.
        Те са 5 протокола, като със сигурност поне 3 от тях имат подделения на различни версии. Всичко това ползва една и съща букса, но софтуерно съвместимостта варира от частична до абсолютно никаква.
        Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Не е точно по темата, но купих от щатите два кодочетеца, които комуникираха с всичко друго, но не и мицубиши паджеро 3, 2006г. Предполагам софта на твоят "спорт" е подобен на този на моята кола и това да е причината.

Коментар

Не се шашкай, но няма начин да го подкараш на паджерото, заради протокола който ползва. Поздрави

Коментар

Добре де, като не мога да подкарам това, дайте идея (линк) към такова дето да тръгне при мен. Запалил съм се за такава играчка, май накрая, ще се прави самоделка, дето да снима таблото ида го проектира на екрана

Коментар

С протокола който ползват японците няма да намериш такова оборудване.

Коментар

добре, явно няма нищо фабрично,а някой нещо за самоделка в тази посока да сподели?

Коментар

На устройството си пише че иска OBD2 той ако не бъркам е задължителен за всички автомобили от 2002 г.Ти вероятно си с Obd
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                    Анатолий Пейчинов o8875о9815
                    https://dvrbg.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X