Здравейте, пише Ви Петков от София на 29,механик в Скания. Имам следните въпроси относно паджеро 3.2 дълга база, 2003 година, автомат. Доста време гледах специално за този модел, много го харесвам и онзи ден си купих същия, джипът изглежда страхотно, без забележка, фейслифт, поддържан и на реални 180 хиляди, всичко много добре, но по път към София усетих, че джипът няма никаква мощност, едва ускорява, което ме съмнява да е ок за този мотор, освен това светна чакът, да не говорим, че на няколко пъти светваше лампа за абс, масло и Тракшън контрол, оказа се че и нивомерът на горивото не отчита адекватно, защото и за нафта угасна на магистралата. Вътре ми се стори и доста шумен. Та въпросите ми са следните, тъй като не съм запознат с марката, но прочетох, че имат проблем с помпите възможно ли е това да е от гнп-то? Ако някой е запознат нека сподели на какво би могло да се дължи тази загуба на мощността, имат ли проблем с приборите на таблото и какъв е Разходът. Все още не съм стигнал до смяна на верига,консумативи и евентуална диагностика, питам тук защото смятам сам да си го ремонтирам. Има ли някакви характерни болежки, обикновени и обичайни проблеми. Благодаря предварително!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Mitsubishi pajero 3 3.2 Did проблем
Свий
X
-
От: Mitsubishi pajero 3 3.2 Did проблем
Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнениеКолега, направи му една диагностика. Освен ГНП, системата на електронно управление на тоя ДВГ е проста - до колкото помня около един МАР сензор се върти количеството гориво - турбина .....
Коментар
-
Първоначално публикуван от Sundayman Преглед на мнениеЗдравейте, пише Ви Петков от София на 29,механик в Скания. Имам следните въпроси относно паджеро 3.2 дълга база, 2003 година, автомат. Доста време гледах специално за този модел, много го харесвам и онзи ден си купих същия, джипът изглежда страхотно, без забележка, фейслифт, поддържан и на реални 180 хиляди, всичко много добре, но по път към София усетих, че джипът няма никаква мощност, едва ускорява, което ме съмнява да е ок за този мотор, освен това светна чакът, да не говорим, че на няколко пъти светваше лампа за абс, масло и Тракшън контрол, оказа се че и нивомерът на горивото не отчита адекватно, защото и за нафта угасна на магистралата. Вътре ми се стори и доста шумен. Та въпросите ми са следните, тъй като не съм запознат с марката, но прочетох, че имат проблем с помпите възможно ли е това да е от гнп-то? Ако някой е запознат нека сподели на какво би могло да се дължи тази загуба на мощността, имат ли проблем с приборите на таблото и какъв е Разходът. Все още не съм стигнал до смяна на верига,консумативи и евентуална диагностика, питам тук защото смятам сам да си го ремонтирам. Има ли някакви характерни болежки, обикновени и обичайни проблеми. Благодаря предварително!
Ако си от Скания, много поздрави на Петко.......
Коментар
-
Първоначално публикуван от DJ Tymbi Преглед на мнение......според това което прочетох, най вероятно става дума за ГНП-то и отделно имате проблем с алтернатора (и/или ел инсталацията му...)......ако всичко е ок, мотора е ок по вървене и ускорение и за кубатурата си и годините си превъзхожда и Нисаните , и Тойотите.....
Ако си от Скания, много поздрави на Петко.......
Коментар
-
Първоначално публикуван от Sundayman Преглед на мнениеДа, предположих, че алтернатора е за смяна, благодаря. Кой Петко, те са двама, единия е в Малайзия, но ще го Поздравя :-)
Коментар
-
Oт разстояние за проблеми с вървенето немога да помогна, но за нивомера ще дам съвет. От 5 сходни проблема, именно с отчитането на горивото на таблото и при 5-те се оказа кофти табло, а не нивомер. Таблото се сваля лесно, провери за студени спойки и най-вече за окислени писти.
Поздрави и безаварийно
Коментар
-
Първоначално публикуван от DJ Tymbi Преглед на мнение....не е казано че е за смяна, а че е за ремонт, обикновенно е за реле-регулатор, но може да има и още нещо......не знаех че са двава вече, ама от одавна не съм ходил при вас ,ще взема тия дни да ви посетя,.....
Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнениеOт разстояние за проблеми с вървенето немога да помогна, но за нивомера ще дам съвет. От 5 сходни проблема, именно с отчитането на горивото на таблото и при 5-те се оказа кофти табло, а не нивомер. Таблото се сваля лесно, провери за студени спойки и най-вече за окислени писти.
Поздрави и безаварийно
Здрасти, и това го мислех,че таблото е заминало, защото и скоростомерът не отчита ок, като намаля и стрелката си остава на последно отчетената скорост и после рязко пада. ПоздравиПоследно редактирано от CarTest™; 01-06-17, 08:13.
Коментар
-
Има един вакуум на смук.колектор,който ходи до мап сензора за турбото. Когато байбаса на турбото не работи както трябва (моя беше заял) турбината прави голямо налягане и от това тоя вакуум се вади,светва чека и пада мощността. Таблото ви е прецакано,което не е изненада. Успех и със здраве да си го карате.
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар