Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с оборотомера на Паджеро 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с оборотомера на Паджеро 2

От скоро съм собственик на Паджеро 2,5 ТДИ, 92г. С голям мерак си го купих, зарадва ме колега от форума Имаше някои дреболии за оправяне, които вече са ОК. Само оборотомера остана. Според предишния собственик той е работил, но след смяна на ангренажен ремък спира да функционира. Според него някъде има скъсан кабел или откачена букса. Може би при ремонта се е случило. Молбата ми е, ако някой е имал същия проблем да сподели от къде да тръгна. Предпокагам датчика е индуктивен, но къде е?- колянов вал, разпредилителен вал, ГНП? Не че е много важен измервателен уред, но ме дразни като го гледам така неподвижен. Балгодаря

До: Проблем с оборотомера на Паджеро 2

Колега, това е най-важния уред!
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от firestorm Преглед на мнение
      Предпокагам датчика е индуктивен, но къде е?- колянов вал, разпредилителен вал, ГНП?
      Правилно - ГНП Като го погледнеш отгоре, куплунга се пада отляво върху ГНП-то

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
        Колега, това е най-важния уред!
        Донякъде си прав,но аз лично карам на слух, разбира се като поопозная машината. Пък и дизел

Коментар

Благодарности на колегата Паджеровод. Точно където ми обясни малко преди куплунга черния кабел беше прекъснат. След запояване оборотомера тръгна
          Искам да попитам за още нещо. Имам чукане някъде в кормилното управление, което се появява най вече по каменист път. Набедих ябълковидния болт на хебела, но тази вечер при демонтажа му забелязах че въпросното чукане идва от кормилната кутия, предполагам голямо разстояние между червяка и зъбното колело. Та, въпроса ми е: Може ли да се регулира гореспоменатото разстояние?

Коментар

Първоначално публикуван от firestorm Преглед на мнение
            Може ли да се регулира гореспоменатото разстояние?
            Може. Отгоре на кормилната кутия има регулиращ винт с контрагайка. Нея я разхлабваш, а винта го навиваш докато опре и връщаш четвърт оборот. След което законтряш с гайката.
            Това е по памет. За подробности потърси из документацията по-горе.

Коментар

И аз имам подобен проблем.Оборотомера ту се включва ту се изключва.Предполагам че е някаква връзка???.Двигателят ми е
              2.8 ТДИ.

Коментар

Първоначално публикуван от zdravk0 Преглед на мнение
                И аз имам подобен проблем.Оборотомера ту се включва ту се изключва.Предполагам че е някаква връзка???.Двигателят ми е
                2.8 ТДИ.
                Огледай куплунзите и кабелите. При мен черната жица(масата) беше направо срязана

Коментар

Аз също имах проблем с оборотомера, понякога работи, понякога - не. Като почукам в/у стъклото тръгва за известно време...

Оказа се "студена спойка". След презапояване на някои съмнителни "пъпки" при сваляне на таблото, тръгна и вече си работи. Пу-пу...
                  Поздрави от Lincoln, UK! :)

Mitsubishi Pajero II 2.8 TDI GLS '95 (дълга база)

Коментар

От: До: Проблем с оборотомера на Паджеро 2

аз имам проблем с таблото по точно лампичките .мотора е 2.5 тди по средата ми свети една лампичка като вана и вълнобразна чертичка?????
                    0876 0876 89 / salex0666@gmail.com/л.с.

Коментар

От: Проблем с оборотомера на Паджеро 2

1-ниско ниво на маслото(оранжева)
                      2-не качва масло(ако е червена)
                      3-вода в горивния филтър.(оранжева)

Това са лампичките с вълнички
                      Mitsubishi Pajero 2.5 TDI 96г.
                      ТРЪНСКА OFFROAD ГРУПА !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X