Обява

Свий
Няма добавени обяви.

2.8 ГНП

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• 2.8 ГНП

Здравейте,имам един въпрос свързан с помпата на 2.8.Наложи се смяна на ГНП-то но след смяната му не изкарва почти никаква излишна нафта без значение при ниски или високи обороти. Джипката работи и пали нормално,за вървене не мога да твърдя понеже навсякъде е лед и сняг и при малко подаване на газ започва да върти гуми.Проблем има и когато включиш и предният мост,направо умира,няма мощост,не може да се форсира(стига до към 2500 оборота).Мисля си да навия малко винта на гърба на помпата(мисля че се водеше "циклова порция гориво")Някъкви съвети с колко да го навивам,какво може да прецакам при пробата?
    Mitsubishi Pajero 2.5TD 1996 къса база
    0883 39 72 04

От: 2.8 ГНП

Колега, ше се цитирам от преди малко:
    Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
    И друг път е ставало въпрос, че много хора които нямат представа (или имат само обща) от техниката, се опитват да се справят с нещо по-сложно от смяна на гума/и.
    Не е нужно всеки да разбира и сам да си ремонтира колата, само трябва да си намери грамотен майстор, който да му каже кога, и с колко пари, да дойде да си я вземе.

"... ама козата си сАка пръч !"

Порцията на помпата се регулира на стенд преди качване, като е добре и да се почисти преди това, пък и някоя удървена или посмачкана гумичка да се смени, че като текне пак трябва да се прави, за което пак трябва да се сваля.

Намери някой, който е наясно, че оплескаш ли нещата, после може и да е по-скъпо.
    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

и аз не искам да я пипам ма човечеца казва "дай да и врътнем малко пък ще видим".Другият въпрос е симптомите които съм описал дали биха имали нещо общо с дадения регулатор?
      0883 39 72 04

Коментар

Чакай сега...
        Най-важния момент е какъв се пада човечеца в дадената ситуация.

АКо той е собственик на возилото - ами дай му да "врътне малко" самия той, за да нямаш никакви угризения после.
        Ако той е продавача на помпата - ами помисли си какво да направиш.
        Ако е някой квартален сеирджия без работа, що не извадиш щангата и с блага дума да го напътиш?

Може да ме цитираш дори " Не ми казвай какво да правя, за да не ти кажа къде да идеш!!"

Коментар

човечеца е приятел и собственик на джипа,дойде при мен за да му направя стартера който се беше стопил понеже джипът е спрял да пали след като са му сменяли гарнитури на ГНПто( стана сложно :d)Та след като направих стартера джипката въртя сигурно десет минути преди да започне да пали един по един цилиндрите.Свещите са проверявани,също и за въздух в системата,след това и центровката(всичко това още с старата помпа) след това той вика бе дай да сменим помпата и се стигна до тук
          0883 39 72 04

Коментар

Извинявай...

В сложна ситуация си се поставил.
            Аз не бих правил допълнителни експерименти, освен ако нямаш стенд за помпи. Пращай го човечеца на дизелист.

Коментар

Първоначално публикуван от ichods Преглед на мнение
              човечеца е приятел и собственик на джипа,дойде при мен за да му направя стартера който се беше стопил понеже джипът е спрял да пали след като са му сменяли гарнитури на ГНПто( стана сложно :d)Та след като направих стартера джипката въртя сигурно десет минути преди да започне да пали един по един цилиндрите.Свещите са проверявани,също и за въздух в системата,след това и центровката(всичко това още с старата помпа) след това той вика бе дай да сменим помпата и се стигна до тук
              Е за такива гайкаджии говорех в другата тема, Владо !

Който е взел пари, трябва да си свърши работата, и да поеме щетата по стартера, но в малките населени места където всички са познати и роднини, това обикновено не става.

Станало е това, което става почти винаги, и което съм написал в предният си пост.

Толкова ли нямате помпаджии при вас ?!

Коментар

той точно на помпаджия е бил когато е станло това
                0883 39 72 04

Коментар

той точно на помпаджия е бил когато е станло това
                  Е къв е тоя помпаджия, дето ше ти върне колата насипно ?!

Се едно да отидеш при гумаджия, и да си тръгнеш по джанти !

P.S. Владо, дано да погледнеш темата.

Коментар

Добре де . Ниски температури. Сменете филтъра ,загрейте нафтата...

Коментар

какъвто е такъв е,както казах проблемът се е появил след като помпаджията е свалял помпата и е сменил гарнитурите,като разбира се след това я е закачал на стенд,поне така казва
                      0883 39 72 04

Коментар

Добре, ако помпаджията има стенд, има голяма вероятност да знае за какво се използва. И ако е майстор, няма да си плюе на името, и да си остави работата до никъде.
                        Всъщност, при какви температури се развива действието?
                        Да не се окаже, че Иво е прав, и очевадното е прескочено? Малко нов филтър, и малко топла нафта може да са отговора?

Коментар

какъвто е такъв е,както казах проблемът се е появил след като помпаджията е свалял помпата и е сменил гарнитурите,като разбира се след това я е закачал на стенд,поне така казва
                          Едно си баба знае ,едно си бае. И аз така. Тези помпи нямаха ли и едно малко филтърче?

Коментар

Имат, имат....

Ама ако помпиера и това не е погледнал, нещо му се събират много черни точки..

Коментар

Я за да не стане грешка в превода.

Твоя човек отива при помпаджията на ход за да му оправи теча от помпата, и си тръгва на въже със стопен стартер.
                              Поле слага "нова" помпа, а ти му оправяш стартера, като се опитвате да накарате мотора да работи.

Правилно ли съм разбрал ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X