Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Достъп до резервоара от купето на Паджеро спорт V6 177кс

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Достъп до резервоара от купето на Паджеро спорт V6 177кс

Колеги с риск да бъда смешен, моля за схема, указание, каквото и да е описание, на това има ли начин от към купето да достигна до тръбичките над резервоара (маркучите) за гориво. Имам проблем от няколко дни с теч точно по тези тръбички, опита да си платя в сервиз се оказа неуспешен, отказаха с безумното оправдание, че са изгнили тръби и не смеят да ги пипат и т.н...
    Моля ако някой може да помогне с указание как да стигна през купето до горния край на резервоара, днес видях, че на практика мястото което ме интересува с пада под "жабката" в багажника, но след отвинтването на 4-те болтчета, не зная как да извадя тази жабка, дали трябва да се смъкне цялата тапицерия в багажника?
    Втори въпрос изходящите тръби от помпата дали са месингови или железни?
    Предварително благодаря.

От: Достъп до резервоара от купето на Паджеро спорт V6 177кс

Сваля се резервоара и тръбите щеш-не щеш, ще ги смениш!
    мисля, да зема а се замисля...

Коментар

тръбите на магистралата на горивото е ясно, че ще сменям, питам за тръбите от помпата,те подменят ли се или нова помпа?

Коментар

Вътре в купето над резервоара има една правоъгълна ламарина с 5-6 болта /за ключ 12/ отвиват се и отдолу под нея са сонда с помпа с кайки за ключе 8 6-8 на брой/и до нея поплавък пак с гайки за ключе 8 /три на брой/
        Yamaha T max 500i/ABS/2007/50hp
        Zander 3.80m,Johnson 2T/8hp
        Vw passat 6/2.0TDI-CR/DSG6/140hp/2009
        Toyota Hilux/2KD-FTV/102hp/Double Cab/2005

Коментар

Колега, къде точно е тази ламаринка? Моля обясни, под задните седалки има един отвор в мокета, но от долу не видях ламаринка. Ако имаш схема или снимка... Предварително благодаря!

Коментар

Колегата ти е обяснил много НЕправилно ,сваля се резервоара под седалките нямаш работа .Скоро сменях тръбички и имам некви спомени .Държи се на няколко болта самия резервоар развиваш ги и пада надолу ,постараи се да не е пълен .После много маркучи и ако нямаш опит по добре ги бележи препорачително е защото са почти еднакви .Самата сонда е на няколко малки болтчета ,но наи вероятно имаш изгнили тръбички не маркуч филма е добър ,УСПЕХ.
            Последно редактирано от valerisuper; 13-10-16, 20:03.

Коментар

Първоначално публикуван от valerisuper Преглед на мнение
              Колегата ти е обяснил много НЕправилно ,сваля се резервоара под седалките нямаш работа .Скоро сменях тръбички и имам некви спомени .Държи се на няколко болта самия резервоар развиваш ги и пада надолу ,постараи се да не е пълен .После много маркучи и ако нямаш опит по добре ги бележи препорачително е защото са почти еднакви .Самата сонда е на няколко малки болтчета ,но наи вероятно имаш изгнили тръбички не маркуч филма е добър ,УСПЕХ.
              Съвършенно си прав!!!!
              Аз по инерция съм писал за П2,съжелявам за недуразомението.
              Yamaha T max 500i/ABS/2007/50hp
              Zander 3.80m,Johnson 2T/8hp
              Vw passat 6/2.0TDI-CR/DSG6/140hp/2009
              Toyota Hilux/2KD-FTV/102hp/Double Cab/2005

Коментар

Какво значи "филма е добър"? Тръбичките могат ли да ми ги направят там където правят спирачни? (Спирачните тръби бяха първото което се наложи да сменя,затова и горивните си знаех, че мен чакат). Тръбичките от сондата какви са-желязо или месинг, т.е. да се подготвям ли преди ремонта и с нова сонда? Разбрал съм се с едно читаво момче да се заеме с ремонта в началото на следващия месец, но ми е иска да съм готов с всичко което е възможно (в рамките на разумното) затова и толкова разпитвам. Въпроса за капачето беше единствено с цел проверка тръбите на сондата и съответно размер на маркучите. П.с. пишете, че маркучите са почти еднакви, ако може диаметри за да подсигуря наистина качествени за ремонта.

Коментар

До svjokera Днес разгледах едно Паджеро, жалко, че япончетата не са направили такова удобство и в спорта

Коментар

Колега наистина ако не си го правил ще е трудно ,много е тясно и всяка тръбичка до която се докоснеш се чупи ,ако си намериш сонда е по добрия вариант .АЗ ги отрязох и запоих други но беше спешно и служебно жипче .А маркучите са много ако нямаш опит не е срамно бележи ги всеки е важен .ИМА маркучи за вентилация на резервоара ,за вход и изходи бензин АКО НЕ РАЗБИРАШ ДОВЕРИ СЕ НА КОЛЕГА С БЕНЗИНА ШЕГА НЕ БИВА И НЕ ПРОЩАВА ГРЕШКИ ,УСПЕХ.

Коментар

Колега не съм се изразил правилно явно. Нямам време и желание да бърникам аз, но първия сервиз в който откарах колата ми изнесе лекция колко не му се пипа , затова се обърнах към човек(майстор) който не ме е подвеждал до сега, но искам да съм подготвил предварително всичко за да не му задържам канала, щото той е коректен към мен и не ми надува цените за денгуба.

Коментар

Как да ти кажа ,може да е от скоба за маркуч до всички тръбички и сонда много е общо .Щом колегата е грамотен ще го свали прецени и ако може ще го направи веднага ако ли не ще видите какво ви трябва и после .

Коментар

колата е от Германия, не се надявам на скоба Момчето си разбира от занаята, но не се е сблъсквал точно с тая "гад" затова се опитвам да помогна колкото мога с предварителната подготовка. Това е причината да питам за тръбите, ако става да сае направят там където ми направих спирачните, говорим за не повече от 2 часа, ако сме готови и с качествени маркучи (за предния чаках 3 часа доставка) ще справи човека за ден, че това ми е и единствена кола и се ползва за всичко. Благодаря за съвета за сондата, ще видя за колко време може да я набавя.

Коментар

Колега, качвам ти една снимка на резервоара на моя спорт. Свалих го наскоро.По принцип не е сложно - два болта отпред и два отзад.Както ти е писал колегата по-горе, гледай да е празен .Може и на улицата ,но си е по-добре на канал или крик.Един от маркучите ти е на бърза връзка, но в предвид калта която се трупа там може и да не е много бърза Имаш да разкачиш и маркучите от гърловината за наливане и за въздуха.Тях мисля че трябваше да ги разкачиш първо.Ако майстора ти е добър ще се справи със свалянето.А после квото дойде. Ръжда много.Маркучите са стандартни и би трябвало да ги има по магазините на метър. Тръбичките от помпата ако са много зле, незнам какво да ги правиш.Най-доброто е да я смениш.Решаваш на момента според ситуацията. Успех.
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20160919_135710-1.jpg
Прегледи:1
Размер:176.8 КБ
ID:5731276

Коментар

Огромно благодаря колега!!! Това исках да видя.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X