От: Паджерото загря
Да, много ще съм благодарен, ако пробвам с друг радиатор. Днес взех координатите на майстора, който се занимава с почистването на радиатори, за което много благодаря на колегата vladk0. Но би било добре, ако първо пробвам с друг радиатор и да видя как ще се държи. Утре ще му звънна. Благодаря!
Да, много ще съм благодарен, ако пробвам с друг радиатор. Днес взех координатите на майстора, който се занимава с почистването на радиатори, за което много благодаря на колегата vladk0. Но би било добре, ако първо пробвам с друг радиатор и да видя как ще се държи. Утре ще му звънна. Благодаря!
!
Да, прав си, от бързината съм пропуснал някои важни неща да допълня. Ще се опитам да бъда максимално точен до това, което се случи. Тръгвам от Варна в посока Шумен по магистралата. В началото всичко си е добре. Като започнах да наближавам девненския баир видях, че стрелката за температурата на водата започна да мърда от средата в посока към червеното, но тогава да е мръднало има няма 2-3 мм нагоре. Викам си едва ли му има нещо, сигурно е нормално. Карам още малко и стрелката продължава да се качва нагоре. Решавам да отбия и спирам. Като застанах отпред да отварям предния капак и забелязах, че отново е хвърлил антифриза през отдушника. Викам сигурно пак много антифриз съм му сложил, знам ли и аз вече, то тогава в чудо се видях. Викам няма как сега да отворя капачката, че да не вземе да шурне. Тръгвам отново, само че този път е по баир надолу и леко започна да се охлажда. Викам добре. След това, на следващия по-голям баир отново започна да вдига температурата, само че този път застрашително се доближи до червения сектор и отново спрях. Този път отворих капачката и малко антифриз шурна. Викам лоша работа. След това, без да доливам антифриз, реших да продължа към село и после да го мисля. В системата е влязал и въздух и така карах до село. Общо взето до там карах със свалени прозорци с пуснато парно на макс. Стигнах до село и го оставих там. След час, когато реших да тръгна, изминах около 1-2 км. и спрях, за да видя какво е състоянието на антифриза. Радиаторът беше сух в горната си част. На запален двигател му долях 1 л. антифриз и го оставих да поработи малко на отворена капачка. След това сложих капачката и продължих към Варна. Забелязах, че този път не си вдигаше много температурата. От Варна за Ягнило (така се казва селото ми), след като започна да вдига температурата, карах с 80-90. От Ягнило за Варна реших да не падам под 100 и тогава само на баирите започваше да вдига температурата, но не беше фатално. И без парното се охлаждаше сама системата. Прибрах се и на другия ден долях още 1 л. антифриз. После започнаха и чуденките как и защо се е получило това. Тук във форума казват глава или гарнитура, но пък не надува маркучите. Колегата kosio7808 предложи да ми помогне и в сряда, тази седмица, се видяхме с него и направихме теста за изгорели газове. Резултатът беше отрицателен. Неговият колега беше категоричен, че това е заради запушения радиатор и се оказа прав, за което много му благодаря! Насочиха ме към човек във Варна. След това колегата vladk0 ме ориентира в местоположението на майстора, който почиства радиатори. Между другото, взе ми 100 лв. но пък качествено си е свършил работата. Даже и снимка беше направил на радиатора, преди да го почисти. Беше пуснал вода и от много малко тръбички се стичаше тази вода. Монтажа и демонтажа на радиатора аз си го направих, защото ако трябваше той да го прави, цената щеше да е друга. Днес го взех, сложих го и го тествах, както написах в по-горния пост и за момента не хвърля вода, стрелката си стои на средата. И на теб благодаря, Ради, за това, че се свърза с мен и си поговорихме за този проблем.
Коментар