Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гуми за джанти 16x7JJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гуми за джанти 16x7JJ

Здравейте колеги,
    Каква е максималната ширина на гумата която мога да сложа на тази джанта
    Искам да е нещо от сорта на BFG AT и да изглежда внушително
    В момента съм с 245/70/16/шосейки/ и направо се губят под колата
    Колата е МПС 3000 V6 ако има някакво значение
    Поздрави

От: Гуми за джанти 16x7JJ

Ако е по правилно, моля преместете темата в "Гуми и джанти"

Коментар

Понеже никой не пише ще питам и нещо друго
      Попаднаха ми едни 17-ки, та въпроса е ще влезе ли това COOPER / DISCOVERER ST MAXX OWL 285/70/17
      под калниците

Коментар

http://tyres.spb.ru/tirecalc

Коментар

В този калкулатор пише че за такава гума ширината на джантата трябва да е от 8,5х16 до 11х16 . Но от друга страна за моя размер гуми дават от 9х16 до 11х16, а аз съм с 8х16. така че би ртябвало да се съберат на джантите. А за това дали ще опират някъде може да ги пробваш и да разбереш. Като пример мога да споделя следната ситуация: на лек автомобил смених дхантите с такива с по-малко ЕТ и гуми 235/45/17 при което при преминаване на някаква по сериозна неравност с голяма скорост гумите опираха леко в подкалника, след като смених гумите с 225/45/17 всичко си дойде на мястото. Така че само проба му е майката, така ще добиеш и визуална картинка Нека все пак и някой специалист да се произнесе, какво разбирам аз от гуми . Поздрави
          Последно редактирано от xcm; 30-08-16, 19:04.

Коментар

Христо, май не си ме разбрал
            Като си чета поста май и аз нищо не разбирам
            Паднаха ми джанти 17-ки с гуми 285/60/17, та на тях искам да сложа COOPER / DISCOVERER ST MAXX OWL 285/70/17
            Дали ще влязат ми е въпросът?

Извинявай за недоразумението

Коментар

Първоначално публикуван от adm1983 Преглед на мнение
              Христо, май не си ме разбрал
              Като си чета поста май и аз нищо не разбирам
              Паднаха ми джанти 17-ки с гуми 285/60/17, та на тях искам да сложа COOPER / DISCOVERER ST MAXX OWL 285/70/17
              Дали ще влязат ми е въпросът?

Извинявай за недоразумението
              Според мен няма да станат със стандартно окачване! Аз го мисля този вариант за Патрола У61, по калкулатор този размер си е 32.7' , даже и при У61 може би това е макс размер без лифт. Колеги споделят че 32' влизат, но от там нагоре си трябва повдигане.
              NISSAN PATROL Y61 ZD30
              HUYNDAI GALLOPER 2 2.5td

Коментар

Говорих с някой и друг гумаджия и общо взето мненията им клонът към това че няма да станат, дори и да не опират никъде при завой или неравности ще има проблеми, така че се отказвам от този размер и май ще сложа 265/75/16 за да може всичко да е наред

Коментар

Сори, не съм огледал че са 17-ки. Схванато момче съм и разбрах какво питаш и все пак проба му е майката, малко този размер е на кантар - може и да стане, може и да не стане. Тук дори и ЕТ-то на 17-ките играе роля. Сега като заредих коректните данни на калкулатора : височина стар размер: 750мм ; височина нов размер: 831мм .... На бащата на спорта му сложихме 265/70/16 и има място за още ..... но колко - не мога да кажа. Поздрави
                  Последно редактирано от xcm; 31-08-16, 14:20.

Коментар

По-голямите гуми нали си на ясно че освен да "изглеждат внушително" товорят окачването,вдигат разхода и куп други.

Коментар

Не че съм милионер, но не мисля че ще излязат разходи с които няма да се справя.....надявам се

Коментар

Точно на това Мицубиши хич не ми се вярва да станат тези гуми. Смятай разхода +2 литра. Каретата ше ти станат консуматив. Ма пред кафето ше те гледат с очи, като палачинки.
                        Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X