Привет на всички.Имам проблем с запалването и след доста главоблъсканици,стигнах до извода, че проблема най-вероятно е в имобилайзера и компа на колата.Ако е наистина това което си мисля, ядовете си ги създадох сам самичък.За да обясня изцяло ситуацията, ще почна по-отдалече. Имам Л200, 3.0 V6,автомат, с десен волан естествено.Всичко беше наред до момента в който случайността не ме срещна с едно Паджеро Спорт, със същия двигател и кутия,като моето,но с ляв волан и доста по-добро оборудване.Беше претърпяло лек инцидент,а резултата от него беше скършена на няколко места рама.Не се чудих много и го взех за донор. Обърнах си волана.Всичко си стана както трябва.Прехвърлих и цялата инсталация заедно с компа и всички останали екстри, които моя пикап нямаше.Тук обаче взех грешното решение да използвам моя си контактен ключ и ЕКУ на имобилайзера.Идеята беше да не сменям и ключалките на вратите.Уж да си спестя малко работа, се оказа че си сътворих голям проблем.Ако си бях направил труда да прочета малко повече нямаше сега да съм в тази ситуация.
С две думи - размених ЕКУ-тата на имобилайзерите и предполагам,че компа на колата леко съм го пообъркал и е блокирал.Пробвах да му върна неговия си имобилайзер и ключ, но нищо не става.И тях не ги разпознава. Това което се случва е, че като дам на контакт,светват лампите по таблото, някакво реле прещраква и до там.Не прави и опит да завърти стартера.
Та въпроса ми е как да изляза от тази ситуация и да го мога да го подкарам.
Това което си мислех последно преди да почна да пиша тук е утре да пробвам да включа стария комп на пикапа, заедно с неговия си имобилайзер и да пробвам дали ще запали.Но се притеснявам че двата са различни, с различни парт номера и незнам дали ще работи коректно с това окабеляване. За да не стане така че и него да го прецакам.Дали има някаква функция за рестарт и връщане на първоначалните настройки или трябва да се минава през диагностика и прочее.
Благодаря предварително на всички които се отзоват и пробват да ми помогнат.
С две думи - размених ЕКУ-тата на имобилайзерите и предполагам,че компа на колата леко съм го пообъркал и е блокирал.Пробвах да му върна неговия си имобилайзер и ключ, но нищо не става.И тях не ги разпознава. Това което се случва е, че като дам на контакт,светват лампите по таблото, някакво реле прещраква и до там.Не прави и опит да завърти стартера.
Та въпроса ми е как да изляза от тази ситуация и да го мога да го подкарам.
Това което си мислех последно преди да почна да пиша тук е утре да пробвам да включа стария комп на пикапа, заедно с неговия си имобилайзер и да пробвам дали ще запали.Но се притеснявам че двата са различни, с различни парт номера и незнам дали ще работи коректно с това окабеляване. За да не стане така че и него да го прецакам.Дали има някаква функция за рестарт и връщане на първоначалните настройки или трябва да се минава през диагностика и прочее.
Благодаря предварително на всички които се отзоват и пробват да ми помогнат.
Коментар