Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с имобилайзер на 3.0 V6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с имобилайзер на 3.0 V6

Привет на всички.Имам проблем с запалването и след доста главоблъсканици,стигнах до извода, че проблема най-вероятно е в имобилайзера и компа на колата.Ако е наистина това което си мисля, ядовете си ги създадох сам самичък.За да обясня изцяло ситуацията, ще почна по-отдалече. Имам Л200, 3.0 V6,автомат, с десен волан естествено.Всичко беше наред до момента в който случайността не ме срещна с едно Паджеро Спорт, със същия двигател и кутия,като моето,но с ляв волан и доста по-добро оборудване.Беше претърпяло лек инцидент,а резултата от него беше скършена на няколко места рама.Не се чудих много и го взех за донор. Обърнах си волана.Всичко си стана както трябва.Прехвърлих и цялата инсталация заедно с компа и всички останали екстри, които моя пикап нямаше.Тук обаче взех грешното решение да използвам моя си контактен ключ и ЕКУ на имобилайзера.Идеята беше да не сменям и ключалките на вратите.Уж да си спестя малко работа, се оказа че си сътворих голям проблем.Ако си бях направил труда да прочета малко повече нямаше сега да съм в тази ситуация.
    С две думи - размених ЕКУ-тата на имобилайзерите и предполагам,че компа на колата леко съм го пообъркал и е блокирал.Пробвах да му върна неговия си имобилайзер и ключ, но нищо не става.И тях не ги разпознава. Това което се случва е, че като дам на контакт,светват лампите по таблото, някакво реле прещраква и до там.Не прави и опит да завърти стартера.
    Та въпроса ми е как да изляза от тази ситуация и да го мога да го подкарам.
    Това което си мислех последно преди да почна да пиша тук е утре да пробвам да включа стария комп на пикапа, заедно с неговия си имобилайзер и да пробвам дали ще запали.Но се притеснявам че двата са различни, с различни парт номера и незнам дали ще работи коректно с това окабеляване. За да не стане така че и него да го прецакам.Дали има някаква функция за рестарт и връщане на първоначалните настройки или трябва да се минава през диагностика и прочее.
    Благодаря предварително на всички които се отзоват и пробват да ми помогнат.
    Последно редактирано от iizi; 21-08-16, 01:45.

От: Проблем с имобилайзер на 3.0 V6

Днес,след като подмених снопа с кабели за управлението на автомата, стартера започна да върти.Оказа се, че кабелите са различни на Паджеро спорт и Л200.
    За съжаление обаче все още не иска да запали машинката.

Коментар

Здравей, а да не би проблема да е от ключа? Централното задейства ли се от бутона на ключа? Другото, което е при някои коли има трикове за ''излъгване'' на имобилайзера. Например на мойто Рено въртиш ключа на 2ра позиция, задържаш бутона на централното и връщаш в начална позиция, после отново на 2-ра и лампите изгасват и си палиш. Проблема е, че точно имобилайзера не разпознава чипа в ключа. Ходих при майстор и ми каза, че решението е елиминиране на имобилайзера и вграждане на един прост модул за централно, но после установих, че резервния ключ си го разпознава и спестих едни 100лв.

Коментар

Първоначално публикуван от iizi Преглед на мнение
        Днес,след като подмених снопа с кабели за управлението на автомата, стартера започна да върти.Оказа се, че кабелите са различни на Паджеро спорт и Л200.
        За съжаление обаче все още не иска да запали машинката.
        имобилайзера блокира управлението на инжекторите , а в някои случаи - и управлението на бобините.......

Коментар

Днес машинката запали след изчистване на грешките от ЕКУ-то.Едната беше точно за имобилайзера.Предполагам че е записана защото пробвах да стартирам с разменени имобилайзери.В момента ми остават още няколко дребни проблеми да изчистя и ще го тествам на пътя.

Коментар

Здравейте отново.Колата пак спря да пали.Проблема е, че този път вече не можем да изчистим грешката, която е записана.Както вече бях писал, първия път проблема беше, че бях разменил имобилайзерите с идеята да си запазя моя ключ, но не отчетох че компа ще си иска неговия си имобилайзер. След като върнах всичко по местата си и като изчистихме грешките, колата си запали.Сега обаче проблема явно не е същия.Тъй като не бях направил окабеляването към горивната помпа, реших че ще го паля директно на газ и може би тук направих грешка.Разчитах, че след като съм успял да го запаля веднъж, ще стане отново, но не стана. Пробвах много пъти без да успея.Вързах помпата, пробвах и на бензин но нищо.Никакъв ток не ходи към помпата.Както казах,вече не може да се изтрие грешката за имобилайзера.Кода и е "11".Може би диагностиката която ползваме не е достатъчно добра за да се справи, незнам. Днес някой от наблюдаващите мъките ми,подхвърли,че може би компа се блокира след определен брой опити за запалване.Незнам дали е вярно, но е факт че не ще и това си е.Ще се радвам на всякакви идеи, мнения и предложения по въпроса. Благодаря предварително.

Коментар

Този проблем вече е решен.

Коментар

Как?
                Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Ами както вече бях писал,проблема си го създадох сам самичък, защото исках да си запазя стария ключ.Накрая се оказа че докато съм въртял със моя си ключ, а бившия съм го държал до антената за да го чете, компа се е бъркал от двата сигнала които е получавал.В момента в които си направих копие на стария ключ без чип и остана само правилния чип до антената,колата запали от раз.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X