Здравейте,имам дилема и се надявам да получа мнението ви за това, кой вид газова уредба е по-подходящ за 3.0 V6 двигателя.С няколко думи накратко, защо я имам тази дилема.Когато зимата закупих пикапа ( автоматик ),беше със монтирана обикновена газова уредба и вървеше и работеше доста прилично.Дори при температури от 5-7 градуса палеше на газ и се държеше стабилно. Тъй като имах пълен комплект ГИ (останал от друг джип) ,реших че би трябвало да е значително по-добре, ако го монтирам него.И така - преди около месец закарах колата при газаджии на които съм ползвал услугите за други мои автомобили и съм оставал доволен от работата им.Хората монтираха ГИ и естествено се почнаха проблемите с настройките и работата на двигателя.Бутилките и маркучите бяха в ужасно състояние и затова ги смених и тях.В момента всичко по газовата е подменено, може би настройките има да се доизкусуряват, но като цяло не съм доволен от работата на двигателя - глъхне,мени оборотите на празен ход, все още гасне понякога при спиране.На бензин работи доста по-добре когато е загрял.При студен двигател пали на бензин, но докато позагрее работи неустойчиво и вдига оборотите, а после падат почти до гаснене.Също и разхода е доста висок - над 21-22л. газ градско без да влизам в някакви големи трафици. Като поработи няколко минути и загрее, се нормализира и превключва на газ.Дросела и МПХ са почистени и проверени.Преди това бяха в ужасно състояние,като след почистването нещата станаха по-добре ,но недостатъчно.За това в момента се чудя дали да не върна старата обикновена газова уредба,като от ГИ оставя единствено изпарителя.Още не съм решил какво да правя и се надявам да чуя повече мнения, за да мога да взема решение.
Благодаря предварително на всички които вземат отношение по темата.
Благодаря предварително на всички които вземат отношение по темата.
Коментар