Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Газова уредба за L 200 - 3.0 V6 ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Газова уредба за L 200 - 3.0 V6 ?

Здравейте,имам дилема и се надявам да получа мнението ви за това, кой вид газова уредба е по-подходящ за 3.0 V6 двигателя.С няколко думи накратко, защо я имам тази дилема.Когато зимата закупих пикапа ( автоматик ),беше със монтирана обикновена газова уредба и вървеше и работеше доста прилично.Дори при температури от 5-7 градуса палеше на газ и се държеше стабилно. Тъй като имах пълен комплект ГИ (останал от друг джип) ,реших че би трябвало да е значително по-добре, ако го монтирам него.И така - преди около месец закарах колата при газаджии на които съм ползвал услугите за други мои автомобили и съм оставал доволен от работата им.Хората монтираха ГИ и естествено се почнаха проблемите с настройките и работата на двигателя.Бутилките и маркучите бяха в ужасно състояние и затова ги смених и тях.В момента всичко по газовата е подменено, може би настройките има да се доизкусуряват, но като цяло не съм доволен от работата на двигателя - глъхне,мени оборотите на празен ход, все още гасне понякога при спиране.На бензин работи доста по-добре когато е загрял.При студен двигател пали на бензин, но докато позагрее работи неустойчиво и вдига оборотите, а после падат почти до гаснене.Също и разхода е доста висок - над 21-22л. газ градско без да влизам в някакви големи трафици. Като поработи няколко минути и загрее, се нормализира и превключва на газ.Дросела и МПХ са почистени и проверени.Преди това бяха в ужасно състояние,като след почистването нещата станаха по-добре ,но недостатъчно.За това в момента се чудя дали да не върна старата обикновена газова уредба,като от ГИ оставя единствено изпарителя.Още не съм решил какво да правя и се надявам да чуя повече мнения, за да мога да взема решение.
    Благодаря предварително на всички които вземат отношение по темата.

От: Газова уредба за L 200 - 3.0 V6 ?

Само да кажа, че изпарителя на ГИ е несъвместим с обикновена газова уредба.
    LZ5ZI qth HASKOVO
    Pajero II GLS 3000 V6

Коментар

Ами аз пазя и другия ,така че няма проблем да сменя и него ако трябва. Въпроса е кое ще е по-добрия вариант

Коментар

Първоначално публикуван от iizi Преглед на мнение
        Ами аз пазя и другия ,така че няма проблем да сменя и него ако трябва. Въпроса е кое ще е по-добрия вариант
        Естествено с ГИ е по добре принципно погледнато.Не можеш с обикновена уредба да постигнеш динамиката на ГИ.Огледайте отново нещата .смени газажията за друг поглед в/у нещата
        РР п38 2.5тд .Е53 чер клозет .Астра H Z13DT.

0895шест29410 .

Коментар

Ще си потърся кабел за връзка с компа на ГИ и ще пробвам да си направя настройките сам - на място и в движение ,по живи данни.Няма кой да ми угажда да си играе и да проверява при различни положения как ще е по-добре.ГИ е твърде претенциозно животно към всички параметри и трябва да му угодиш. Докато обикновената газова е ... обикновена.Можеш и по усет да я настроиш.Ясно е че ГИ е за предпочитане,но искам да си карам пикапа и да си работя, а не да вися през месец два по сервизи за профилактики, настройки и т.н. Да не забравяме и задължително увеличения разход на бензин през всички сезони.Опитвам се да си изясна плюсовете и минусите от практиката а не теоретичните такива.Там е ясно.

Коментар

Стара инжекционна уредба е рецепта за проблеми. Тя и нова де, ама там има шанс разбирайковците да я познават и да ги решат.

Колко мощен е двигателят? А предишният на който е била уредбата? А колко е преседяла преди да се монтира пак?

---
            Не знам кой пусна тоя виц че инжекционната уредба непременно е по-добра - тя е по-добра само в много добри условия, каквито в природата не се срещат често.

Коментар

Моя е 3.0 V6, 24 клапана - 177к.с. Уредбата е малко миксирана . Компютъра е AG Zenit 2008г. и беше ползван на почти същия мотор - четири валов 6G72 от Мицубиши 3000GT - 224к.с. Останалите неща - изпарител Тomasetto Аrtic, рейки Валтек и бутилката са от Терано 1, 3.0V6 - 150к.с. и са монтирани 2013 ако не се лъжа.Работеха много добре докато не спрях джипа заради изгнилото шаси.Стояли са демонтирани около 6-7 месеца.

Коментар

Аз на твое място бих решил всички проблеми на бензин преди да пипам инжекциона. Газта усилва проблемите, а да ги избегнеш с настройки на инжекциона може да се окаже невъзможно.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Стара инжекционна уредба е рецепта за проблеми. Тя и нова де, ама там има шанс разбирайковците да я познават и да ги решат.

Колко мощен е двигателят? А предишният на който е била уредбата? А колко е преседяла преди да се монтира пак?

---
                  Не знам кой пусна тоя виц че инжекционната уредба непременно е по-добра - тя е по-добра само в много добри условия, каквито в природата не се срещат често.
                  Всичко това звучи добре,стигаше да става реч за някоя Фронтерка,примерно че тя си е заводски труп.Да утрепеш на 3-литров мотор с проста газ едно 40-50 коня еитака не звучи добре.Той чиляка не случайно е влязал в тая драма.
                  РР п38 2.5тд .Е53 чер клозет .Астра H Z13DT.

0895шест29410 .

Коментар

Няма какво толкова да му утрепеш с "проста газ". То, че има кретени дето не знаят какво правят ама се пишат газаджии - има. Но човекът каза че бил доволен.

Коментар

Всичките автомобили които съм карал при тях преди са били със обикновена газова и са се справяли. Закарах им и на тъста ми тераното 2 със новопоставен ГИ в провинцията,на който дори тези които го бяха поставили не можаха да му настроят колата дори след 5-6 ходения.Беше му писнало и мислеше да го маха.Закарах им го и го направиха в интерес на истината.Вече две години не го е пипнал нещо да му прави.Вика направо се родих.Та затова им закарах пикапа на тях да го правят.Ама на.Двигателя се държеше удивително добре с обикновената газова ,но тя беше поставяна доста професионално.Предполагам някъде по Австралия.Днес си взех кабел за връзка с ГИ, имам и софтуера.Тия дни ще си поиграя малко пък ще видим какво ще стане.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X