Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем при загрял мотор 3.2 дид

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем при загрял мотор 3.2 дид

Здравейте, проблема е следния, джипа пали и работи перфектно, но когато загрее в нормалните си граници за работа започва да прекъсва, да кряака, да тресе, след откачане и закачане на клемата на акумулатора, колата се оправя за 5 мин. и пак започва сагата. Всяко мнение ще ми е от полза. Благодаря предварително.

Колата е Мицубиши паджеро 3.2 дид 2002 год.

От: Проблем при загрял мотор 3.2 дид

Може ли да е някакъв температурен датчик, защото това ми прилича на бедна смес?

Коментар

Диагностика на ЕГР-а няма да е излишна. Той заработва като загрее мотора. Пушеци има ли?

Коментар

ЕГР е затапен (не от мен), пушек има, когато започне да прекъсва и я държа на 2000об/мин. 10 секунди и започва да пуши бяло (нафта)

Коментар

А ако отвориш разшир. съд или радиатора какво се случва .
          Идеята -загрял мотор да работи без налягане във водната система.

ПП Ако не си го правил някой монтьор да го направи да не се ощавиш.

Коментар

нали за тези модели се говореше за ГНП и проблеми при топъл/загрял двигател нещо?

Коментар

Първоначално публикуван от chasovnik Преглед на мнение
              нали за тези модели се говореше за ГНП и проблеми при топъл/загрял двигател нещо?
              Точно това си помислих, ако някой се е сблъсквал с този проблем да сподели, един майстор ми каза за някакъв температурен датчик вътре в помпата, има ли такъв? Може ли да е от него? Как се сменя? Точно от помпата ме е страх, не, че е страшно, но е скъпо, бавно, гадно и трудоемко

Коментар

Първоначално публикуван от rado Преглед на мнение
                ЕГР е затапен (не от мен), пушек има, когато започне да прекъсва и я държа на 2000об/мин. 10 секунди и започва да пуши бяло (нафта)
                Това , че пуши бяло означава липса на аванс. Проблема най-вероятно е в помпата , но трябва повече подробности. Закачете на диагностика и кажете дали и какви греки дава. В регулатора е датчика за температурата на горивото , но до там се стига трудно и ремонта е почти невъзможен .

Коментар

Първоначално публикуван от Biser Savov Преглед на мнение
                  Това , че пуши бяло означава липса на аванс. Проблема най-вероятно е в помпата , но трябва повече подробности. Закачете на диагностика и кажете дали и какви греки дава. В регулатора е датчика за температурата на горивото , но до там се стига трудно и ремонта е почти невъзможен .
                  Не записва грешки, снощи я закачах на диагностика, живи данни, когато температурата на горивото в помпата мине 53 градуса по целзии, колата започва да прекъсва, при охлаждане на тръбопровода на обратната нафта със студена вода, температурата на горивото пада до 53 и надолу градуса и всичко си идва на място??? Колко трябва да е температурата на горивото (параметри) някой знае ли? Охладител на горивото, както при някои коли има-тук такъв няма.С такива аномалии не съм се срещал

Коментар

Първоначално публикуван от rado Преглед на мнение
                    Не записва грешки, снощи я закачах на диагностика, живи данни, когато температурата на горивото в помпата мине 53 градуса по целзии, колата започва да прекъсва, при охлаждане на тръбопровода на обратната нафта със студена вода, температурата на горивото пада до 53 и надолу градуса и всичко си идва на място??? Колко трябва да е температурата на горивото (параметри) някой знае ли? Охладител на горивото, както при някои коли има-тук такъв няма.С такива аномалии не съм се срещал
                    Автомобила автомат ли е или ръчка ? Как пали когато е загрял ? Веднага или върти по-дълго? Дайте подробности ( 0894 610837 )

Коментар

Темата е интересна аз минавам през тия драми със 3,2 did - 2004 автомат. Същата работа студена върви като самолет. Когато стигне работна темп. започва да срича все едно има липса на нещо, гориво, цилиндър, въздух, нещо се бърка при загряване. Това е вече 2 месеца така. Минах през доста процедури по отстраняване на дефекта ама резултат 0-лев.

Всяка помощ е добре дошла. Или поне насока.

Паджеро 3,2 did - автомат - дълга база - 2004г.

Симптоми - Студена ОК. Върви, превключва когато трябва автомата. Мотора стабилен. Няма пулсации.
                      Работна темп. - Прекъсва с силни пулсации. Налага се понякога да държа педала на спирачката по натиснат за да не "скача" напред на светофар. По-някога пуши странен цвят (сиво-черен), каране 5 мин и пушенето изчезва, но пулсациите и неравномерната работа остава ( нещо като да ти липсва цилиндър ). По-някога върви без да има грижи със съвсем леки потрепвания на мотора ( но рядко )

Извършени ремонти - Верига и всичко към нея , Масла филтри мотор , Масла филтри автомат , ГНП ремонт стент и какво ли не по него, ЕГР - електрически нов,

.... и не знам какво да правя.
                      Mitsubishi Pajero 3.2 DiD

Коментар

Първоначално публикуван от Axion Преглед на мнение
                        Темата е интересна аз минавам през тия драми със 3,2 did - 2004 автомат. Същата работа студена върви като самолет. Когато стигне работна темп. започва да срича все едно има липса на нещо, гориво, цилиндър, въздух, нещо се бърка при загряване. Това е вече 2 месеца така. Минах през доста процедури по отстраняване на дефекта ама резултат 0-лев.

Всяка помощ е добре дошла. Или поне насока.

Паджеро 3,2 did - автомат - дълга база - 2004г.

Симптоми - Студена ОК. Върви, превключва когато трябва автомата. Мотора стабилен. Няма пулсации.
                        Работна темп. - Прекъсва с силни пулсации. Налага се понякога да държа педала на спирачката по натиснат за да не "скача" напред на светофар. По-някога пуши странен цвят (сиво-черен), каране 5 мин и пушенето изчезва, но пулсациите и неравномерната работа остава ( нещо като да ти липсва цилиндър ). По-някога върви без да има грижи със съвсем леки потрепвания на мотора ( но рядко )

Извършени ремонти - Верига и всичко към нея , Масла филтри мотор , Масла филтри автомат , ГНП ремонт стент и какво ли не по него, ЕГР - електрически нов,

.... и не знам какво да правя.
                        Проблема най вероятно е в помпата , по-точно в регулатора. Закачете диагностика , когато е загрял и не работи добре , ако запише грешка 48 значи проблема е там. А колко време кара добре след ремонта на помпата ?

Коментар

Първоначално публикуван от Biser Savov Преглед на мнение
                          Проблема най вероятно е в помпата , по-точно в регулатора. Закачете диагностика , когато е загрял и не работи добре , ако запише грешка 48 значи проблема е там. А колко време кара добре след ремонта на помпата ?
                          Проблема е решен. Зацепване на ГНП. Направи се както трябва и сега е самолет.
                          Mitsubishi Pajero 3.2 DiD

Коментар

да си дойдем на думата!!!

Коментар

Не е казано тук, но личен опит с тоя модел е чистете си резервоарите!!! Веднъж отвътре на стар дизел е задължително, втори път отвън корозията пробива резевоара и се започват драми. Имал съм случай с теч, но на 3 бр. Джипки резервоара беше изгнил отгоре и съответно вътре леш! Естествено на собствениците беше обяснено че колата си е боклук и така си работила.....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X