Привет, колеги. От известно време имам един проблем, който за сега рядко се появява, но в някои случаи се оказва критичен. Джипката е Pajero '97, дълга база, 2.8 TDI, автоматик. Симптомите са следните - пали без проблем, двигателя претриса няколко пъти и се стабилизира; но като включа на скорост и подам газ, от ауспуха започват да излизат едни огромни сиво-черни облаци от сажди, двигателя видимо се напряга и се опитва да завърти гумите, но джипката не помръдва. След известно време покой, няколкократно гасене и палене, малко форсиране, успявам да тръгна, но при най-малкото нагорнище едвам вдигам 40-50 кмч. Няма никаква мощност. И тук най-странното. На следващия ден няма и помен от този проблем, и може да е така дори и повече от месец. Случвало ми се е сутрин при студена кола през зимата, случвало ми се е лятото след като съм я загасил само за час-два, случвало ми се е след блокажи и ниски скорости в пресечен терен, случвало ми се е след път само на асфалт. Единствено не ми се е случвало като я оставя за две седмици при майстора за диагностика :/
Ще съм благодарен на всякакви идеи от какво може да е това.
Ще съм благодарен на всякакви идеи от какво може да е това.
Коментар