Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Outlander XL 2008-ръчни скорости

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Outlander XL 2008-ръчни скорости

Здравейте,
    машината ми е с ръчна скоростна кутия.Намерих няколко мануала ,за да видя "управлението"-нали е с жило.Но всичко ,което открих е за автоматик.Моля,дайте насока за материал по въпроса.Евентуално снимки,или схеми?
    VENI-VIDI-VICI!

От: Outlander XL 2008-ръчни скорости

Опа-а-а,намерих Натиснете снимката за да я уголемите

Име:AC605459AD00ENG.jpg
Прегледи:1
Размер:69.5 КБ
ID:5714234 .Но ще съм благодарен за мнения и становища по проблеми;монтаж,демонтаж,профилактика,ремонти.
    VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Какво точно ви интересува?

Коментар

След излизане от пета или задна,лостът трудно се връща в индиферетно положение?
        Чудя се дали е от жилата,или от самия лост.Ако някой има опит ,моля да сподели
        VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Дано не съм прав ама това е най глупавата и трудна за отстраняване повреда,контрата за 5 и задна!

Коментар

И аз мисля така, ама по добре е да си провери това като откачи жилата от пеперудата на ск. кутия и да види дали има съпротивление механично в тях като ги размърда напред назад.....после по същия начин да хване пеперудата и да превкл. скоростите с ръка......ако е от скоростите проблема, пеперудата няма да се връща и ще се движи тегаво.....в този случай се сваля ск. кутия и се цепи ....има още един момент - да не е в стойката на лоста под корите на барчето.....или по скоро полиамидената ябълка или нещо свързано с нея....

Коментар

Многото шарнирчета плюс жилата водят до затруднено движение. Аз тръгвам със спрей грес, облазвам всички точки и се движи добре, при положение, че е настроен правилно възелът. Не ми се вярва да е кутията.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                Многото шарнирчета плюс жилата водят до затруднено движение. Аз тръгвам със спрей грес, облазвам всички точки и се движи добре, при положение, че е настроен правилно възелът. Не ми се вярва да е кутията.
                А защо същите тия шарнирчета връщат лоста в изходно положение от първа и втора?

Коментар

Ще огледам...
                  VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
                    А защо същите тия шарнирчета връщат лоста в изходно положение от първа и втора?
                    Дано да не си прав. Ти го каза

Коментар

Преди да се втурна да разглобявам,малко да поразсъждавам:
                      1.От първа до четвърта-без проблеми
                      2.Пета си я намирам и влиза лесно.
                      3.Задна влиза трудно от място,но при движение-спиране-задна не е особено проблемно.
                      4.От задна и пета изключването е лесно,но връщането на лоста срещу трета и четвърта изисква умерен натиск,повече при изключване от задна.
                      Та си мисля дали причината не е в основата на лоста?Не знам каква е точно конструкцията.Дали някой не може да подаде схема?
                      VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Схема не можах да намеря, но начинът е този - откачват се жилата откъм скоростите и става ясно къде е затягането.

Коментар

Ще се пробвам
                          VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X