Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за 4Д56Т

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за 4Д56Т

Здравейте колеги,Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20151219_172844.jpg
Прегледи:1
Размер:92.7 КБ
ID:6105019може ли долния капак на ангренажа да се демонтира без да се сваля голямата шайба на коляновия вал? И ако не може дайте ми съвет как да развия болта на шайбата на коляновия вал.Пробвах какво ли не но не се развива.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20151219_172818.jpg
Прегледи:1
Размер:122.1 КБ
ID:6105020 Дори не мога да законтря добре за да го напъна здраво.
    MITSUBISHI L200 2.5TDI, ГАЗ69 с 2.5tds,X5 - Тихомир Камарашев 0886841426

От: Въпрос за 4Д56Т

Със стартера пробва ли?
    Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Не надявах се да има отвор някъде по кожуха на маховика но няма.Смъкнах и ламаринката която е между картера и скоростната кутия но и там не става не се виждат зъбите на маховика.надявах се да не смъквам стартер че и там е голям зор с развиването на горния болт.

Коментар

Не пипай стартера!!!

Законтряш болта на вала и въртиш на стартер.(чукваш за секунда)
        Последно редактирано от REGULATOR; 19-12-15, 18:47. Причина: доп
        088пет722пет99
        http://www.hydropompi.com/

Коментар

Имах предвид да развие болта на стартер
          Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

А сега разбрах утре ще пробвам,Благодаря Ви!

Коментар

Ангренажа ли ще сменяш?

Коментар

Да,на 44 х.км. е и малкия ремък на балансиращите валове е скъсан и не се знае от кога.

Коментар

Значи трябва да свалиш шайбата.
                  Законтрянето става най-лесно със специален инструмент. Имам такъв, който съм си правил сам, но си ми далече. Ако искаш мога да ти го изпратя с Еконт и като си свършиш работа да ми го върнеш.
                  Или да ми звъннеш, ако мога по телефона да ти обясня как да си го направиш.

Коментар

Първоначално публикуван от radikyokushin Преглед на мнение
                    Значи трябва да свалиш шайбата.
                    Законтрянето става най-лесно със специален инструмент. Имам такъв, който съм си правил сам, но си ми далече. Ако искаш мога да ти го изпратя с Еконт и като си свършиш работа да ми го върнеш.
                    Или да ми звъннеш, ако мога по телефона да ти обясня как да си го направиш.
                    Ок ще ти звънна

Коментар

само на стартер ще стане.След това мажеш болта с лепило и стягай с пистолет,че на мен на два пъти ми се развива този болт ....
                      Mitsubishi Pajero 2.5TD 1996 къса база
                      0883 39 72 04

Коментар

Аз на мойта 2.5 пресметнах къде се падат зъбите на маховика от долу в камбаната на кутията и пробих една дупка 14-16 мм,и си го законтрах с яка щанга през нея,някъде бях качвал снимка на дупка и тук ама не се сещам къде.................
                        Yamaha T max 500i/ABS/2007/50hp
                        Zander 3.80m,Johnson 2T/8hp
                        Vw passat 6/2.0TDI-CR/DSG6/140hp/2009
                        Toyota Hilux/2KD-FTV/102hp/Double Cab/2005

Коментар

Благодаря на колегите с идеята за стартера,разви се от второто чукване.А сега ако знаете каква е причината за скъсването на малкия ремък на балансиращите валове моля да ми пишете.Впрочем и двата балансиращи вала се въртят свободно без затруднения.

Ако ми дадете правилен отговор ще получите изненада, а именно снимка на спуканото бутало на 4-ти цилиндър,издуханата гарнитура на главата ,стърчащия клапан на 1-ви цилиндър и др.снимки на приключението във което ме вкара любимото Мицубиши
                          Последно редактирано от Чавдар (V93); 21-12-15, 18:39.

Коментар

Ако не разбереш от какво се е скъсал, по-добре не слагай ремък там.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                              Ако не разбереш от какво се е скъсал, по-добре не слагай ремък там.
                              Но как да разбера от какво се е скъсал?Аз точно това питам каква може да е причината?Четох в други теми че и други колеги се е случвало да намерят скъсан ремък.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X