Здравейте, колеги! Отново имам проблем с парното. Миналата година го продухвах с вода, слагах разни добавки за пречистване на системата, обаче пак духа леко топло, не е като да ми грее на ръката. Отново изчетох доста теми в нета и реших да пусна една, за да чуя и вашата гледна точка. Това, което си мисля да направя е следното: мисля отново да продухам казанчето на парното, като от двете страни сложа маркучи и наливам от едната топла вода и продухвам, а после от другата страна и така няколко пъти. Четох също, че било добре да се напълни цялото казанче с оцет и да се остави така за един час. Вие какво мислите, дали ще има ефект? Също така ми се иска и радиатора да го почистя, но без да го разкачам. Ако някой има идея с какво да го почистя и дали ще стане без разкачане, нека сподели. Също така ми се иска и термостата да сменя, понеже от 6 години вече джипа е в мен и изобщо не съм го гледал, дали има термостат и ако има, дали работи. Антифриза също съм го сменял миналата година, но и тази ще го сменя. Даже се замислям, дали да не взема нов радиатор и термостат и да видя какъв ще е ефектът. Като цяло всякакви съвети ще са ми от ползва. Благодаря!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Пак проблем с парното - Паджеро 2 - 4D55
Свий
X
-
От: Пак проблем с парното - Паджеро 2 - 4D55
Ами по талон, двигателя го писах 4D55, така беше от старите документи, което е дълга и широка тема. В крайна сметка и аз не знам, какъв е двигателят. А иначе днес прочистих системата с кислол, на 5 литра сложих 0.5 литра кислол, почисти се малко, поотпуши се системата като цяло, но мисля и термостата да сменя. Някой да има представа, къде да го търся термостата?
Коментар
-
Тя стои на средата. В момента и двата маркуча към парното са топли. Мисля, че този кислол почисти малко системата и се надявам за напред да нямам големи проблеми с парното. Напълних и цялата система с антифриз, обезвъздуших и ще видим как ще е сега. Ще гледам в скоро време и термостата да сменя.
Коментар
-
Ако стрелката за температурата стои на средата-не пипай термостата. Ако продължава драмата с парното-не се сещам за друго,освен радиаторче. Ако в началото на пускане на вентилатора тръгва доволно топло,а после изчезва,значи е запушено. Което пък се лекува с ново.088пет722пет99
http://www.hydropompi.com/
Коментар
-
По принцип следвам мотото - "Спи ли, не го буди". И в този случай, с термостата, май така ще направя. Преди 1-2 години имах случай, в който парното духаше студено при загряла кола, след това като подам започна да ускорявам и парното се засилва, а след това и изстива. Тогава симптомите бяха липса на течност в охладилтената система поради наличие на пробив в някое от маркучетата, след това обаче имах пак проблем с парното. На входа беше топло, на изхода студено маркучето. Тогава го продухах и се оправи. Тази зима ми се стори, че пак студено духа, обаче и двете маркучета бяха топли. Реших пак да го продухам и смених антифриза. Бях доливал някаква марка, която не се сещам в момента, която ми я предлагат за син цвят, а след няколко дни в колата цвета става зелен. Смених марката, сега купувам друг антифриз, пак син. Преди малко излязох да го измия и парното си духаше топло, поне за момента. Понеже не ми се занимава отново да го свалям парното и да го почиствам изцяло, понеже си е доста голяма играчка, ако пак намалее топлия въздушен поток, просто ще го обдухвам и докато се оправи. В краен случай вече, когато е неизбежна смяната, ще го сменя. Иначе за момента няма да бутам термостата.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар