Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Неправилно работещ оборотомер Паджеро 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Неправилно работещ оборотомер Паджеро 2

Здравейте, колеги! От доста време притежавам въпросното Паджеро и като цяло от самото начало има проблем с оборотомера и той е, че понякога не показва правилно. От време на време се е случвало като запаля, оборотомера да показва 0 оборота и след 1-2 минути да се нормализира и да показва правилно. След известно време почна в движение да показва 200-300 оборота повече и после да се нормализира. От няколко дни насам пък показва каквото си иска - подавам му газ, оборотите падат, варират си (вярно, не е като да карам на 2к оборота и да ми показва 4к, но показва други данни). Четох други теми на колеги във форума, но намерих само такива теми, в които техните оборотомери не работят, а в моя случай работи, но не показва правилни данни. Паджеро е с 4D55 двигател, мисля, че е 2.3TD или поне така е писан в талона. Също така имах проблем с "гумите" на таблото, задните светеха постоянно, предните премигваха постоянно като карам само на задни, като пусна 4х4 и предните светят постоянно и реших да ги махна. Останаха само задните и от няколко месеца задните решиха да светят, когато си поискат. За лампичките за маслото, акумулатора и резервоара няма да коментирам, изобщо не светят. За резервоара лампичка не ми трябва, маслото го следя на определени километри, за да не спече двигателя, а акумулатора като спре да пали, го проверявам, проверявам и динамото на колко зарежда и отстранявам проблема, ако има такъв. Та да се върна на оборотомера и лампичките за гумите. Някой има ли представа как да процедирам - да търся разни датчици, да разкачам букси, да пръскам с WD-40 или да пробвам с друг километраж на таблото? Благодаря предварително и се извинявам, ако има подобна тема и не съм я видял.

От: Неправилно работещ оборотомер Паджеро 2

Най-лесния и бърз начин е ново табло от някоя морга.

Коментар

Свали таблото и виж буксите провери си и крушките,това ми прилича на калпава маса виж масите на двигателя и на таблото . Гумите дето ти светят само задни при изключен преден мост така трябва да светят за предните дето мигат има теми успех.
      Техниката дава толкова колкото можеш да вземеш от нея!!!!

Коментар

Така като гледам, май наистина ще трябва да пробвам с друго табло, за да проверя, дали проблемът идва от таблото или от друго място. Благодаря!

Коментар

Колега на това паджеро от твоя подпис ли е проблема или питаш за единичка(за предишния модел )

Коментар

За Паджерото от подписа става въпрос. Питам за 4D55 двигателя, понеже в талона в момента такъв е писан. Имаше проблеми с талоните, преди да го регистрирам, и там го бяха писали 2.5 и плащах данъка за 2.5. Честно казано и аз вече не знам какъв е двигателя, понеже е сменян, не е оригиналния, та затова.

Коментар

виж зад гнп то има един сноп жици закачени на маса за блока да не са раждасали и да не правят хубава маса с 12 ключ мисля че беше болчето има и маса на таблото виж и нея

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X