Здравейте, колеги! От доста време притежавам въпросното Паджеро и като цяло от самото начало има проблем с оборотомера и той е, че понякога не показва правилно. От време на време се е случвало като запаля, оборотомера да показва 0 оборота и след 1-2 минути да се нормализира и да показва правилно. След известно време почна в движение да показва 200-300 оборота повече и после да се нормализира. От няколко дни насам пък показва каквото си иска - подавам му газ, оборотите падат, варират си (вярно, не е като да карам на 2к оборота и да ми показва 4к, но показва други данни). Четох други теми на колеги във форума, но намерих само такива теми, в които техните оборотомери не работят, а в моя случай работи, но не показва правилни данни. Паджеро е с 4D55 двигател, мисля, че е 2.3TD или поне така е писан в талона. Също така имах проблем с "гумите" на таблото, задните светеха постоянно, предните премигваха постоянно като карам само на задни, като пусна 4х4 и предните светят постоянно и реших да ги махна. Останаха само задните и от няколко месеца задните решиха да светят, когато си поискат. За лампичките за маслото, акумулатора и резервоара няма да коментирам, изобщо не светят. За резервоара лампичка не ми трябва, маслото го следя на определени километри, за да не спече двигателя, а акумулатора като спре да пали, го проверявам, проверявам и динамото на колко зарежда и отстранявам проблема, ако има такъв. Та да се върна на оборотомера и лампичките за гумите. Някой има ли представа как да процедирам - да търся разни датчици, да разкачам букси, да пръскам с WD-40 или да пробвам с друг километраж на таблото? Благодаря предварително и се извинявам, ако има подобна тема и не съм я видял.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Неправилно работещ оборотомер Паджеро 2
Свий
X
-
От: Неправилно работещ оборотомер Паджеро 2
Свали таблото и виж буксите провери си и крушките,това ми прилича на калпава маса виж масите на двигателя и на таблото . Гумите дето ти светят само задни при изключен преден мост така трябва да светят за предните дето мигат има теми успех.Техниката дава толкова колкото можеш да вземеш от нея!!!!
Коментар
-
За Паджерото от подписа става въпрос. Питам за 4D55 двигателя, понеже в талона в момента такъв е писан. Имаше проблеми с талоните, преди да го регистрирам, и там го бяха писали 2.5 и плащах данъка за 2.5. Честно казано и аз вече не знам какъв е двигателя, понеже е сменян, не е оригиналния, та затова.
Коментар
-
виж зад гнп то има един сноп жици закачени на маса за блока да не са раждасали и да не правят хубава маса с 12 ключ мисля че беше болчето има и маса на таблото виж и неяТехниката дава толкова колкото можеш да вземеш от нея!!!!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар