Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Паджеро 3 3,2 DiD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Паджеро 3 3,2 DiD

Здравейте колеги.Да убесня какъв е моя проблем.Колата по принцип си пали една идея по трудно/като почне да върти стартера запалва на 3-4 завъртане/.Като запали никакви проблеми.Викам си някоя подгривна свещ или пада горивото.Топла студена пали си все така.Докато събота на топъл двигател въртя и запалва на четвърт оборот на стартера и започват едни пушаци/комшиите помислиха че съм се запалил/,колата започва да чатка като запекла дюза и не може да се изфорсира.Пушекът е гъст и бял и мирише на сурова нафта.Гася двигателя,паля наново и всичко си е ок.При следващото палене обаче нещата се повтарят и няма оправяне,пушаци,чаткане и до там.На другия ден решавам да пробвам наново,запалва нормално но си пропушва леко и си мирише доста на неизгоряла нафта.Когато се постопли обаче се оправи.Извадих дюзите,работят перфектно и 4 отварят на едно налягане.
    Ако вече е писано вече по тая тема моля да ме извините,не можах да намеря.
    На къде да се насоча да търся проблема?

От: Проблем с Паджеро 3 3,2 DiD

Това "чаткане" да не е от агренажа?

Коментар

не колега,когато си запали на другата сутрин двигателя си работеше много спокойно и тихо само дето си мирише на неизгоряла нафта.Когато отворих капака на клапаните веригата си изглежда доста читава.Мисля си за някой датчик който се е бъгнал нещо и го е направил този проблем и дали няма да го повтори пак когато я затворя и запаля.Или не сработва нещо и я лъже нещо

Коментар

или ГНП

Коментар

На диагносика дава ли нещо?Данни в реално време можеш ли да четеш?
          0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от Dido Valchev Преглед на мнение
            не колега,когато си запали на другата сутрин двигателя си работеше много спокойно и тихо само дето си мирише на неизгоряла нафта.Когато отворих капака на клапаните веригата си изглежда доста читава.Мисля си за някой датчик който се е бъгнал нещо и го е направил този проблем и дали няма да го повтори пак когато я затворя и запаля.Или не сработва нещо и я лъже нещо
            ....вероятно имаш проблем с ГНП-то или по скоро с авансаторния клапан или актуатора....по скоро е първото....

Коментар

Чаткането е притеснително колега, другото може да е от гор. система и управлението и.
              Дано да е от инжектор, или нещо от периферията на ДВГ ....
              Ако не е от там обаче, е много притеснително!
              Възли, слаби възли по тоя ДВГ са ГНП и агренаж, там наблегни.

Коментар

Чакам си гумените О пръстени на дюзите и гарнитурата за капака на клапаните и я карам на тест.Обаче не знам във Варна къде ще ми обърнат нужното внимание,нека някой от Варна да каже къде си кара неговата джипка.Колеги мисля си за някакъв проблем в системата която управлява предварение и закъснение на автомобила.Карах едно рено,беше му се повредила тази система и тракаше по същия начин,работеше на голямо предварение.Някой има ли идея при Паджерото къде е това нещо.

точно за авансаторния клапан си мисля и аз.Подскажи къде се намира той
                Последно редактирано от CarTest™; 29-09-15, 20:49.

Коментар

.Някой има ли идея при Паджерото къде е това нещо.

точно за авансаторния клапан си мисля и аз.Подскажи къде се намира той
                  отстрани на помпата долу в ниското е........с две винчета е хванато за помпата и излизат три кабела от не....го

Коментар

мога ли да го замеря по някакъв начин или просто трябва да го сменя ако се съмнявам в него.Или да изчакам да го закача на тест и да видя какви грешки дава.

Коментар

мога ли да го замеря по някакъв начин или просто трябва да го сменя ако се съмнявам в него.Или да изчакам да го закача на тест и да видя какви грешки дава.
                      ......зависи,като се свали и има стружки по него, ги почисти , но това няма да оправи проблема.....защото ако има, това значи че опорния лагер е заминал.....съответно пак ще се появят и т.н.......също така може да имате проблем и с датчика на TCV клапана, който следи клапана в кое положение седи всеки момент.....ако дава грешка 43 ,сначи сте за ремонт на този клапан(даме за смяна )

Коментар

благодаря колега,ще има борба.Не знам кое е по малкото зло от трите но ще се прави.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X