Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Габаритни светлини на Паджеро 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Габаритни светлини на Паджеро 2

Човъркам си вчера нещо по джипката, и ми се наложи да сваля единия мигач - преден.

И гледам - крушката за габаритите - комбинирана 21+5 W.

Що е така?

И след толкова години, дето го имам това Паджеро, сега забелязах, че в положение на нормално светене на габарита, свети 5-ватовата част от крушката, а при включване на мигач в съответната посока - започва да свети и 21-ватовата част. Естествено, без да мига. Мига си другата крушка - в мигача, но габарита почва да свети по-силно.

Та ми стана интересно - това по какви изисквания е измислено, при шогун по същия начин ли е (моето е произведено в Япония), при Галопер има ли го тоя пиниз, при друга марка автомобили има ли такова нещо, и защо?

Досега никога не бях го забелязвал това...

От: Габаритни светлини на Паджеро 2

Така е и при моето Паджеро. По мое мнение произведено за японския пазар и впоследствие отишло на английския пазар. Може би целта е засилване на светлината при включен пътепоказател. На аварийни не се включва 21w светлина. От тук имам и някой идеи. Например включване на по-силната светлина за дневни или свързване на ляв и десен халоген към ляв десен габарит. Така при завиване се осветава съответно посоката на завоя. Поздрави.
    MITSUBISI PADJERO 2,5 TDI. 1994 Г. Кандидат ретро.

Коментар

Вени мисля,че го има и при Range ROVER.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2008-Range-Rover-Westminster.jpg
Прегледи:1
Размер:44.3 КБ
ID:5683625Натиснете снимката за да я уголемите

Име:filepicker-S50N8eTbRWmmfucOwLPu_range_rover.jpg
Прегледи:1
Размер:90.8 КБ
ID:5683626 Габаритите при завой светят по силно ,и са за осветяване при завой , при тях мисля ,че не се включват от мигачите, а трябва колата де е със светнати фарове и при завивзне на волана на ляво или дясно свети съответния фар. Дали при П2 са нещо като първообраза на фарове за завой и дали са ефективни мисля,че можеш да кажеш ти. Мойте не са такива.

Коментар

И на моето Митсубиши го имаше това. Също е произведено за Японския пазар. Може би идеята според мен е била именно да се засили светлинния поток при използване на пътепоказател, за да може по-лесно да се забелязва от отсрешните водачи. Това в интерес на истината съм го забелязал само при Pajero 2.

Хондата ми също е произведена на Японския вътрешен пазар, но няма такава "екстра".
        HONDA CR-V RD1 126 hp Auto JDM
        Mitsubishi Pajero 2.5 intercooler turbo EX

Коментар

Първоначално публикуван от valyon Преглед на мнение
          Вени мисля,че го има и при Range ROVER. Габаритите при завой светят по силно ,и са за осветяване при завой , при тях мисля ,че не се включват от мигачите, а трябва колата де е със светнати фарове и при завивзне на волана на ляво или дясно свети съответния фар. Дали при П2 са нещо като първообраза на фарове за завой и дали са ефективни мисля,че можеш да кажеш ти. Мойте не са такива.
          Абе май не е такава идеята.
          Аз за толкова време, дето го имам Паджерото, това го видях оня ден.
          Смятай каква е ефективността на 21W крушка, за допълнително осветяване на посоката на завой.

Тоя пиниз, в МЛ-а на един приятел, почти му докара акт от неграмотни милиционери - а, пич, що караш с един!!! фар за мъгла!!!. Та бяха обяснения, та бяха демонстрации. Накрая ни пуснаха без "кво ша прайм ся", обаче просто си личеше, че нещо не бяха твърде убедени в това, което гледаха с очите си.

От това, което понаучих досега, се оказа, че само на дълга база, и само на японска версия, съществува тая екстра.

Коментар

На мойто при габаритите е с T10 цокъл и я няма тази " екстра " . Италианка е .

Коментар

На галопера габарита е с т10 във рефлектора,мигача е отделен с нормална оранжева лампа,мигача е бял прозрачен
              Като от аватара на ниггаз
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

Габарита свети по силно само на съответната страна - накъдето е даден мигач само при натисната кнопка за фарове за мъгла!!! Проверено от Борето на Паджеро 2800 късо десен волан.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X