Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Акумулатори Pajero 2.8D '94

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Акумулатори Pajero 2.8D '94

Здравейте колеги,

Притежавам Pajero 2.8 1994 г. с два акумулатора - зимен пакет. След забравен включен плафон на задната врата /над 7 дена/ не бе останал никакъв ток - никъде. Последва заряд на двата акумулатора, но днес /след 4 дена/ пак няма никой. Ясно е ще се сменят акумулатори / или акумулатор/, та имам следните питания:

1. Pajero-то може ли да се кара само един акумулатор /някъде четох неофициално , че се препоръчвало да е над 80 Ah/?
    2. Ако може да се кара само с един акумулатор в кое гнездо да е?
    3. Може ли да се сложи AGM акумулатор/и ?
    4. Дали има някакъв серьозен проблем ако се кара с два акумулатора с еднакъв капацитет, но от различна марка?
    5. Може ли да се кара с два акумулатора с различен капацитет?
    6. Дали някой е слагал стандартен акумулатор вместо такъв, на който електродите са в една равнина с капака на акумулатора /в момента аз съм с такъв тип https://www.tayna.co.uk/EB704-Exide-...SE-P7490.html/ . В нета видях това http://www.amavto.com/object.php?id=1969 и не знам дали ще е удачно.

Ще съм благодарен на всяко мнение, още повече ако е личен опит.

Благодаря
    Последно редактирано от DimitarNikolov; 26-09-15, 13:15.
    Има ли файда, ако направя една диагностика? В смисъл, някакви показатели, които биха косвено показали наличието на проблем, имащ нещо общо със случая?
    Бахти, как се изказах...

От: Акумулатори Pajero 2.8D '94

Такова Паджеро без проблем съм го карал 4 години с една Оптима 55 Ач. Дизела иска голям стартов ток, капацитета е за други неща. Не би трябвало да има значение в кое гнездо се слага, Пахерото няма система за управление на тоците на акумулаторите. Май с това отговарям на всичките ти въпроси.

Коментар

А пък, ако искаш - ела и виж.

Коментар

Аз сложих един акумулатор 95ач. 850А пусков ток 180лв. ляв плюс , полски!!! (преди това ми изгоря генератора защото единия акумулатор беше дал на късо) Кабелите за малкия акумулатор ги махнах. От надлез Родопи към сточна гара - последния магазин преди светофара(има отбивка за паркиране) Аз съм доволен от обслужването . Гаранция 2год. Безплатен преглед на 6 мес. Акумулатора е обслужваем.Кутия 315х175х195 мм.
        Последно редактирано от boreto2; 01-10-15, 15:06.

Коментар

сега карам с един 74а но зимата тепърва идва

Коментар

Вече купих 2 бр. Mutlu Silver 80Ah - стартов ток 720А. Ще ги монтирам най-вероятно в Неделя.

".... сега карам с един 74а но зимата тепърва идва" - да, явно може да се кара и с един акумулатор. Едната тава е по-голяма - явно за вариянт с един акумулатор и с основа около 32-34 см. Но 74Аh май ще са му малко. На сайта на Varta препоръчват 95Ah. - http://customersearch.varta-automoti...33132?brand=26

Благодаря на отзовалите се.
            Има ли файда, ако направя една диагностика? В смисъл, някакви показатели, които биха косвено показали наличието на проблем, имащ нещо общо със случая?
            Бахти, как се изказах...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X