Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Паджеро 3,0 DiD питане за темпомата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Паджеро 3,0 DiD питане за темпомата

Здравейте колеги,имам едно такова питане!Когато натисна бутона на таблото светва че е активен темпомата но не реагира по никакъв начин.Нито запаметява някаква скорост,нито овеличава или намаля.Знам че трябва да е над 50км/ч скороста че да го включвам но не реагира на никаква.Явно има някакъв проблем с него.Някой може ли да ме насочи къде да търся пречината.

От: Паджеро 3,0 DiD питане за темпомата

Сигурен ли си че си го включил? Качи снимка на управлението.
    Nissan Patrol 2008
    Mercedes c220 cdi 2006
    Mercedes cls350 cdi 2013
    Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Темпомата няма да включи и ако не е изпълнено някое от другите условия:
      1. Да не е натиснат/докоснат педала на съединителя (или автомобила да си мисли, че е така)
      2. Да не е натиснат/докоснат педала на спирачката (или автомобила да си мисли, че е така)
      3. Да не е включена на предавка (или автомобила да си мисли, че е така)...

Т.е. първо бих проверил горните сензори ако работят бутоните на темпомата..
      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Включвам го така:карам със 100км,натискам ботона на темпомата/светва на таблото че е включен/.Според мен трябва да запомни тази скорост,но уви.Когато си махна крака от газта колата спира.Явно ще се търсят къде са датчиците или ще се търси майстор.

Коментар

Хм... Не знам как точно е управлението на темпомата на Паджерото (направи снимка на управляващите бутони)....
          Наистина ли го стартираш след активирането.
          На всичките ми автомобили досега включването на темпомата означаваше само 'деклариране на готовност на системата' - подаване на захранване към нея. И след това трябва да натиснеш SET или СКОРОСТ +, за да активираш темпомата, който вече е с пуснато захранване...
          На Маздата при включване на ON светваше жълта светлина, която ставаше зелена когато темпомата вече коригира скоростта...
          На Кашкая е по подобен начин. На джипа светва символа 'темпомат', но не светва зададената скорост докато не натисна задаването на скоростта....
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

И аз си помислих че може да има някаква такава игра с копчетата.Пробвах няколко вариянта но не се получи,може да не съм улучил правилната комбинация.Ще щракна една снимка и ще покажа копчелъка.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:0.jpg
Прегледи:1
Размер:11.6 КБ
ID:5681858

такъв ли ти е лоста, автоматик ли е джипа? само първоначално включване не е достатъчно, както са казали колегите, трябва и да натиснеш SET

Коментар

да такъв е,джипката е автоматик.Значи натискам ON и после надолу SET.Извинете ме за тъпите въпроси но до сега не съм карал автоматик и CRUISE.А после нагоре и надолу увеличавам и намалям скороста.

Коментар

Накрая май пречината ще излезе от закормилното устройство/демек аз/

Коментар

Първоначално публикуван от Dido Valchev Преглед на мнение
                    да такъв е,джипката е автоматик.Значи натискам ON и после надолу SET.Извинете ме за тъпите въпроси но до сега не съм карал автоматик и CRUISE.А после нагоре и надолу увеличавам и намалям скороста.
                    Като чукнеш спирачките се изключва, да не се шашкаш, после с бутона нагоре пак и достига зададената скорост

Коментар

Първоначално публикуван от Dido Valchev Преглед на мнение
                      Накрая май пречината ще излезе от закормилното устройство/демек аз/
                      Споко - в някои случаи такъв 'ремонт' излиза по-евтин

Та накратко да обобщим работа с круиз контрол:
                      1. Включваш системата (натискаш ON/CRUISE)
                      2. Натискаш надолу лостчето (SET) - запомня текущата скорост. Ако преди това е поддържал някаква скорост, то предишната стойност се 'забравя' и замества с новата...
                      3. Чукване на спирачка или изключване от скорост ще изключи поддържането на скоростта, без да изключи системата (ще помни последната зададена скорост)
                      4. Натискането на ACC/RESume ще накара системата да набере и поддържа последната зададена скорост... Този режим го ползвам доста често особено в града. Настройвам например на 50км/ч, спирам на светофар, и след това чуквам директно RES и автомобила достига и забива отново 'легална' скорост.
                      5. В момента на поддържане на скоростта можеш да увеличиш и намалиш исканата скорост чрез натискане на ACCelerate (увеличаване на скоростта) или COAST (намаляване на скоростта)..

Коментар

Такааа,прочитам хубаво какво сте ми писали и решавам да пробвам и дърво.Пак пробвам и пак същата работа.И си викам що ли се очудвам то с моя късмет кво ще е,разбирасе нещо не работи.Поразпитах тук таме и одговора беше че ако не ми сработва някой датчик на айбиеса може да не работи и темпомата.Като се замисля,когато дам на контакт на таблото не светва лампа за айбиес,демек че не проверява тая система.Понеже нямам познат с такъв автомобил да видя при него как е,питам при вас как е.Знаете ли как мога да ги замеря тези датчици дали работят?А може и да е от стоп машинката.Стоп светлини има но те нали са малко по сложни може и да слъгва нещо

Коментар

АБС трябва да ти светне за контрол ВИНАГИ при палене.. Ако имаш проблем с датчик, АБС ще остане да свети...
                          Ако не ти светва при контакт, вероятно нещата са сериозни - навярно е изкаран бушон (не съм сигурен дали тогава изгасва контролната лампа) или изкормен целия АБС...
                          Или пък премахната лампата за да не се вижда, че свети грешка на АБС
                          АБС също си 'казва' грешките на тестера...

Коментар

Дааа,работата ще е сервиз явно.Колеги препоръчайте някой във Варна с тестер да го закача,че да видя колко още неща ще излязат че не работят.Имам едно приятелче със сервиз,закачах ме неговия тестер но не стана,нямаше ги май тестовете за този модел и за тая година Мицубиши.И колко струва една диагностика,пък после за проблема ще го мислим.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X