Жена ми кара от 2 години MP Pinin, 1.8 GDI, 118 hp и много му се радва. Преди това караше Диско-2. Аз го карам само по лов - невероятно проходим е тоя дребосък! За сравнение, в Европа съм карал Л.Ровър 3-та серия, 3 бр. Л.Р.Диско-2 и 2 нови Ниви 1.7 (лични), а служебните ГАЗ и УАЗ - не ги броя. Пининът е супер селект, с LSD заден диф. За него няма кал, коловози или дълбок сняг! Дори след трупчийките карам без проблеми - едните колела между коловозите, а другите - където се случи. Няма спиране. Разходът на бензин, обаче е към 11/100, нема лабаво.
ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"
Разходът на бензин, обаче е към 11/100, нема лабаво.
.....предполагам че е къса база,ако е така, и е ръчна ск. кутия ,този разход е голям.....и това значи че имате някакъв проблем......я нагар,я ниско налягане на ГНП-то, може да ви задържат спир. апарати, а може и да имате постоянно зацепен преден мост ,нищо че лоста е на 2Н и предния кардан не върти.......
Абе слагат...изпарител с плочка...работи някак си...
....слагат обикновенно АГУ вакуумно, с плочка на дросела или направо маркучи във филтърната кутия и без електроники .....тогава става , да ще работи и ще движи,но......1. разхода е голям, поне 50-200% отгоре....2.никога няма да работи в ГДИ режим, та дори и в "стич" режим, ами ще е в някой от преходните режими, например в опен луп режима.....3.много бързо ще здадат дюзите, тъй като те не работят и на практика ще прегреят,вследствие на което ще се прецакат ......това не са обикновенни дюзи ,а са силно специфични,работещи на 100Волта и евентуално ако се връща отново на бензин да се кара, те щее бъдат умрели вече....
.....предполагам че е къса база,ако е така, и е ръчна ск. кутия ,този разход е голям.....и това значи че имате някакъв проблем......я нагар,я ниско налягане на ГНП-то, може да ви задържат спир. апарати, а може и да имате постоянно зацепен преден мост ,нищо че лоста е на 2Н и предния кардан не върти.......
Да, колата е къс MP Pinin, 1.8 GDI, 118 hp, XI.2000 г. Купих я преди 18 мес., смених масла, филтри и свещи NGK Laser Iridium (IZFR6B 3116). Гуми BFGoodrich AT 215/70 16. Разход общо 11/100 км. Тогава питах тук, във форума, дали тоя разход не е много голям, но някои "специалисти" пуснаха високопарни коментари ... затова повече не съм ги обсъждал. А и колата работи добре, достатъчна пъргавина и мощност, не пуши ... Друго не се сещам.
Да, колата е къс MP Pinin, 1.8 GDI, 118 hp, XI.2000 г. Купих я преди 18 мес., смених масла, филтри и свещи NGK Laser Iridium (IZFR6B 3116). Гуми BFGoodrich AT 215/70 16. Разход общо 11/100 км. Тогава питах тук, във форума, дали тоя разход не е много голям, но някои "специалисти" пуснаха високопарни коментари ... затова повече не съм ги обсъждал. А и колата работи добре, достатъчна пъргавина и мощност, не пуши ... Друго не се сещам.
Аз се сещам за гръмналия катализатор? Докато е бил запушен вероятно той е бил причината за по-високия разход. Ама така и не разбрах какво направи след като гръмна и какво се случва с ламбда сондите след това?
Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...
Оказа се, че разходът е в голяма зависимост от размера и марката на гумите - на дълъг път, скорост до 90 км/ч: с BF Goodrich All-Terrain T/A 215/70R16 = 11 л/100 км; с Тойо 235/60 R16 = 8 л/100; с Goodyear Wrangler AT/SA+ 215/70 R16 = 10/100.
Имам нов въпрос: от когато я купих (2013), при гасене на мотора се чува: "пиб-пибип - пиб-пибип". Сега чувам същото в различни режими, вкл. веднъж в движение. Акумулаторът не е сменян, но върти яко, колата пали на мига. Знае ли някой какво е това?
Имам нов въпрос. Понякога на празен ход (напр. на светофар или при движение по инерция), оборотите падат и моторът (1.8 GDI) гасне. Какъв може да е проблемът?
Имам нов въпрос. Понякога на празен ход (напр. на светофар или при движение по инерция), оборотите падат и моторът (1.8 GDI) гасне. Какъв може да е проблемът?
За пръв път колата започна да гасне преди 3-4 месеца, но скоро се оправи сама. Тогава не бях откачал акумулатора. Работеше нормално до сега. Но преди 10 дни го откачих за 1 час. От вчера пак почна да гасне.
Коментар